25 Augusti

2013-08-2615:44:03
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
6 dagar sedan sist och det har inte hänt allt för mycket måste jag säga. 
 
Jag har sett City Of Bones. Filmen var ok, men jag var besviken. Trodde den skulle vara lite mer som boken. Jag tyckte det var mer att dem tagit delar av boken och placerat dem lite här och var. Det var lite som att filmen var baserad på en annan bok, tyckte jag. Men den var ok! 
 
Sen har jag inte gjort så mycket annat. Jag mötte Grace i torsdags för lite brunch :) Jag och Sara tog henne till Galaxy Diner som ligger 5 min här i från, vi käkade lite pannkakor :) Mumms! 
 
Igår var det clustermeeting. Det var trevligt! Gjorde nog 2 nya vänner till där. (varför ska man ha som mest kul och få nya vänner precis innan man åker hem??) Vi badade i en uppvärmd pool och chillade. Riktigt trevligt var det! Bilder kommer där i från när min AD har lagt ut dem på facebook! 
 
Idag jobbar jag mellan 1-8.30pm så jag har lite tid på mig att göra vad jag vill. Jag ska nog ut och springa en runda, det är perfekt väder för det! Jag måste säga att det börjar bli lite kallt här nu, snart dags för långarmat! 
 
10 dagar kvar
Puss på er! 
 
 

Åter igen; måndag

2013-08-2001:31:13
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Barnen är i säng och klockan är bara 7.20pm. Så jäkla skönt! Nu kan jag ta det lugnt och andas ut ett tag. Ska nog titta ett avsnitt OTH och göra något gott att äta.
 
Igår var jag på hejdå-fest för Ruth-Ann, min första amerikanska kompis. Nu flyttar hon till Sverige! Är lite avis på henne att hon får åka idag. Det vill jag med ;) Det var en jättetrevlig fest och jag gjorde lite nya vänner. Åt jamaican food, mest fisk så det var ju inte direkt min smak, men kycklingen var god :) Hennes kompis tog med rysk potatis sallad. Snacka om att jag blev glad eller! Jag har haft cravings på svensk rysksallad i veckor nu och så vips tar hon med sig äkta rysksallad. åååh så gott det var! 
 
Kom hem vid 11 tiden och började jobba vid 12 idag. Men var tvugen att gå upp tidigt för jag hade en telefonintervju med en journalist idag som sökte jobb till STS så hon ville veta lite hur det vara att åka med dem. Efter det var det bara chill tills jag började jobba. Har börjat läsa City of bones igen, biopremiär på onsdag!! Peppad tjej här :D ahah. 
 
 

On my way

2013-08-1721:20:50
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
 
To the move! 
See ya!

17 Augusti

2013-08-1716:03:42
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Har precis vaknat och dagen har väl börjat bra antar jag.. 
Ingen bil på hela förmiddagen, great! Vet inte ens när en kommer att vara tillgänglig. Det är det värsta jag vet - att inte ha en bil och inte veta när du kan få använda en. Jag är ju fast här i huset utan en.... sucks! 
 
En annan sak som jag hatar är när folk pratar om mig som om jag inte är i samma rum som dem... Hej jag är irriterad.se! 
 
Som tur är så börjar inte bion förens klockan 5 i eftermiddag, hade den börjat innan så hade jag varit måttligt arg! hua, det vill vi inte uppleva. 
 
Så nu ska jag göra ingenting i sisådär 5 timmar... 
 
Ha en bra dag alla! 

Crayfish party

2013-08-1704:52:42
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Sista arbetsdagen för denna veckan och det känns ganska så bra. Min värdmamma tog mig till IKEA för lite kräftskiva på eftermiddagen. Det var kräft och räk buffé. Ska jag vara ärlig så smakade det ganska så gott, till och med kräftorna! 
 
Vi åt en massvis med kräftor och räkor och självklart dessert - daimtårta och delikatessbollar! Ååh så gott det var :D barnen tyckte det var mindre gott ;) hehe. Lingondrickan var magisk! 
 
Efter buffén åkte vi hem och barnen åt lite middag, sedan var det läggdags. Jag jobbade till 10.30pm ikväll så mina vf kunde gå ut på date. Så jag har bara tittat på OTH och tryckt popcorn, vilket är ok det med :) 
 
Grace ringde och vi snackade en stund och vi bestämde biodate imorgon. Vi ska se We're the millers. Vi får se hur den är. Men det ska bli skönt att komma ut lite igen. Möta nytt och roligt folk! I'm soo excited! :D 
 
Nu ska jag sova, det var länge sedan jag var uppe såhär sent! 
Puss och godnatt! 
 
 

Great friends

2013-08-1516:43:48
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Det har tagit mig 9 månader att hitta några vänner som jag känner att vi verkligen har något gemensamt och kan ha riktigt kul tillsammans! 
 
Det känns så skönt att ha hittat dem här tjejerna och jag längtar tills vi ska ses igen! Det negativa är att jag bara har 3 månader kvar med dem innan jag åker hem. Varför ska det alltid hända?? Man hittar det bästa precis innan man åker så det blir ännu jobbigare att lämna..
 
Vi möttes upp på Lets yo! i Westfield och käkade lite frozen yogurt och snackade om allt möjligt! Vi satt där tills dem stängde haha. Vi hade riktigt kul! Förmodligen så ska vi ses i helgen igen, det ska bli sååå kul :D 
 
På söndag blir det nog in till Brooklyn. Blev inbjuden till ett hejdå party för min amerikanska vän som ska flytta till Sverige ;) Så det ska bli spännande och gå på :) Träffa lite mer amerikanskt folk. 
 
Imorgon blir det kräftskiva på IKEA med min vm ;) det ska bli kul! Läste att dem hade ägghalvor med majonäs och räkor på, det börjar vattnas i munnen på mig. Mmmm! Ska äta tills jag spricker! 
 
Puss på er.
 

Shopping do makes you happy!

2013-08-1402:42:31
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
It's been a really good day. 
 
Även att regnet har öst ner hela dagen så har det varit en riktigt bra dag. Kanske för att det mesta dels bara varit jag och bebis? 
Kate går i sommarskola varje dag nu och Elijah går på spanska 2 dagar i veckan. Så det är bara jag och bebis några timmar om dagen nu. Riktigt skönt. Får ett litet brake från vardagen, det gillas! 
 
Så jag lämnade Kate på sommarskola och Elijah på Spanska. Sedan drog jag och Sara till köpcentret och hängde lite på starbucks innan dem öppnade butikerna. Sedan shoppade vi loss inne på Forever 21. Halva priset på reapriset, det ni ;) Och så köpte jag ett par nya skor. Me like! 
 
Sedan åkte vi hem, vilade och sedan hämtade lillkillen och sedan hem igen för att sova middag. Sedan har vi inte gjort så mycket. Åkte och hämtade Kate vid 4pm och sedan hem. Jag slutade vid 5pm. Ganska så chilldag om jag får säga det själv ;)
 
Nu förbereder jag mig för stepclass. Är verkligen inte på humör för det idag. Men jag ska göra det! Jag vill inte vara tjock, som min värdmamma säger ;) 
 
Btw, har precis avslutat ett samtal med Kate för hon var så upprörd över att hon inte kunde ha sin sleepover med sin kompis idag, nu på direkten. Hon sover med blöja fortfarande och hon vet att så länge hon gör det kan hon inte sovaöver. Men nu ska hon bums bestämt sluta med det så att hon kan sova över med sin kompis. Så nu är hon lite upprörd över att hon måste vänta på den här dagen som ska komma när blöjan är torr om nätterna ;) Lilla gumman, ska snart ha sin första sleepover! :')
 
Puss på er. 
 
 

Dags att uppgradera hjärnkontor?

2013-08-1200:32:36
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Hemma igen efter en helg på LIU och History of American Fashion. Det har varit en helt okej helg faktiskt! Men det känns att man har anvädnt huvudet lite, trött i skallen ;)
 
Nu väntas två maskiner tvätt på mig och en städrunda ska gås i rummet. Sen kan jag äntligen slänga mig i sängen och titta på tv! Det ska bli så skönt. Imorgon är det jobbdags igen och då gäller det att ha batterierna utvildade. Denna veckan har varit kaos kan jag säga...
 
Hela veckan har jag lidit av huvudvärk. Migrän/spännings huvudvärk. Nu gör det bara ont i örat så det kan jag leva med just nu. Jag tror det är för att jag har haft så mycket tankar som snurrat runt där inne i hjärnkontoret och så många "måsten" att göra att det tillslut bokstavligen rann över för mig. Min hjärna sa till att jag inte har tillräckligt med utrymme längre. Kanske är dags att uppgradera? Jag har inte tid att sitta still och slappna av, jag måste planera mitt liv! Frågan är hur stort jag ska uppgradera? Jag vill ju inte ha en melonskalle... Men bara en liten uppgradering.. September kommer ju snart och då är det mycket som ska planeras - systrarna kommer, sara fyller 1 år, jag fyller 21 år, sista weekendklassen, boka flyg hem.. 
 
Jag får nog köpa mig en extra kalender om jag ska planera allt det där PLUS resor som jag vill göra innan jag åker hem. Nähepp, varför sitter jag här? Jag har ett liv att planera ;) 
 
 
 

Worst start of the week

2013-08-0701:54:15
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
När jag njöt som allra bäst av att vara själv i huset så åker jag väl på en sväng av feber och halsont må ni tro! Låg helt utslagen på soffan med Lucky vid min sida hela tiden, hela dagen. Tills jag tvingade mig själv upp för att gå och köpa kycklingsoppa, för det hade jag ju ingen som kunde göra åt mig! (ja tyck synd om mig nu!) När jag väl fick sätta mig ner igen och äntligen äta den goda soppan som jag så lääänge (20 min) väntat på, så smakar den inte ett skit!! Så i min tröst dricker jag en cola zero, men då smakar den konstigt!!! Riktigt besviken och trött går jag upp på mitt rum, Lucky hack i häl, och går och lägger mig. Vaknar flera gånger under natten av migrän och feber. Jag kan säga såhär, det är inte en rolig kombination... 
 
Idag, två dagar senare, mår jag bättre. Inte just nu dock för nu har jag genomilidit ett gympass som var en mardröm. Nu sitter jag här, ursvulten, för jag åt inte innan, och väntar på min mat som tar en evighet att tillaga! Usch vilket liv jag har just nu ;)
 
Förövrigt så har veckan än så länge gått bra ;) haha. 
 
Puss på er!
 
 

History of American Fashion

2013-08-0319:07:54
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Här sitter jag i lugnet. Det regnar ute och jag väntar på att mina brysselkål ska bli klara snart så jag kan äta min lunch! 
 
Håller på att jobba med min läxa som jag har fått. Jag har ju skola nästa helg och min läxa måste vara klar innan dess ;) Det är en massa frågor om mode och hur jag ser på det osv. Ganska så kul så jag ska inte klaga! 
 
Mina värdföräldrar är bortresta över helgen så jag är ensam hemma vilket känns tomt och ensamt. Men jag har min vovve i alla fall. Vi har blivit allra bästa kompisar nu! 
 
Ikväll blir det in till NYC och träffa meetup gruppen som jag är med i :) Vi ska till en bar som heter Session House, vi har ett privat rum och nästan gratis drinkar, rysligt billigt är det! ;) 
 
Säger grattis i efterskott här i bloggen till min älskade lillasyster som har fyllt 19år. Tiden går för fort! Du var ju nyss 2?! ;) Love you <3
 
Nu ska jag dricka mitt te och fortsätta med min läxa! 
Tills vi hörs igen! 
 
Puss på er. 
 

Long time no see?

2013-08-0117:35:27
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Wow, jag är helt slut! Denna veckan har jag verkligen jobbat! 
 
Idag är det en regning dag, vilket uppskattas för en gångs skull. Idag blir det en ta-det-lugnt-dag. Jag ska snart hämta mina bebisar från spanskan och sedan blir det hem och sova middag. Jag har jobbat tidigt 3 dagar i sträck nu, vilket jag iiinte är van vid vilket betyder att jag är som en zombie och min kropp gör ont. Meeeen, idag är sista jobbdagen och imorgon tar vi helg! Härligt härligt. Vet inte om jag behöver jobba på måndag, förmodligen på eftermiddagen. Mina värdföräldrar kommer hem från cape cod då :) 
 
Som sagt, veckan har bara inkluderat jobb vilket har lett till att jag är supertrött på kvällarna och har ingen energi till att blogga. Jag ska försöka bli bättre på det. Har börjat kolla på Desperate Housewives, vilket är en riktigt bra serie! (varför har jag inte tittat på den innan??). 
 
Nu ska jag kolla på tv, käka lite och slappna av innan jag ska hämta mina busfrön! 
 
Puss på er. 

San Fransisco

2013-08-0102:19:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
 På torsdag eftermiddag tog jag flyget till San Fransisco där jag mötte upp min vp's vän Sara. Hon bor en bit utanför SF vilket betyder att vi körde över the golden gate bridge ;) Efter ett par fullbokade dagar med tidiga mornar så var detta semester. Ingen tid man behöver gå upp och man kan stanna uppe sent och prata. Det var riktigt skönt. Jag tror att jag såg allt som man "måste" se när man är i SF. 
 
Men snacka om turister. Hela staden består av "dumma" turister som tar upp alla gator. Dem går till och med ut och ställer sig mitt i vägen för att ta ett kort precis när det kommer en bil, så dem stannar upp hela trafiken och förstår inte varför alla bilar tutar. Snacka om idioti! Men det är en vacker stad i alla fall :) 
 
Dock såg jag inte Alcatraz, biljetterna var slutsålda. Menmen :) Jag såg det mesta i alla fall och hade det hur mysigt som helst :) Sara var en jääättebra husvärd :) 
 
 
 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin