The Long Island kids museum

2013-03-3017:41:13
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)

Turtleback zoo pictures

2013-03-3015:52:02
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)

I think I know what to do now...

2013-03-2823:36:53
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Sitter och kollar igenom Josses blogg och letar efter hennes goda recept på m&m kakor. Fick ett sådant sug på dem. Saftiga och nybakta chokladkakor med m&m's. Mmmh. Blir väl att smsa och fråga istället :) Hade jag haft min receptbok här så hade dem varit där i men jag skulle ju bestämt inte ha med mig den hit haha. 
 
Samtidigt som jag sitter och tittar igenom hennes blogg, hittar jag bilder från afterworks och kalas. Känslan av hemma besöker mig igen och jag vet att det inte är lång tid kvar nu, men jag tror jag har bestämt mig lite för att bara stanna ett år. Jag vill tillbaka till vardagen med jobb, nära vänner, afterworks. Till och med vandra på gatorna i stan. Jag tror jag vet vad jag ska göra nu. Jag är ganska så säker. 
 
Och med det i bakhuvudet måste jag samtidigt göra det bästa här. Uppleva så mycket jag kan och knyta så många kontakter jag kan. Det är dags att gå ut och utforska världen nu innan det är försent! Min vm tycker att jag ska gå med i någon "sports leauge" så att jag kan träffa nya människor som inte är au pairer. Men jag vet inte. Är inte sådär sportig av mig. Har gått med i en "meet up" grupp med massor av människor som vill lära sig antingen svenska, norska eller danska. Så det ska jag göra. Dem har möten en gång i månaden :) 
 
Ett annat problem som jag har just nu är att jag känner mig ensam på ett sätt. Jag vill hitta kärleken. Den rätta. Läser så mycket böcker nu så det är säkert därför jag känner så. Men när jag läser om det i böckerna så låter det så underbart. Att hitta den som får dig att känna sig knäsvag och som får hjärtat att slå fortare varje gång man ser personen. Som man inte kan sluta tänka på och som ger en fjärilar i magen så man mår illa men samtigit ler så mycket att det känns som att kinderna ska spricka. SÅ vill jag känna. Jag vill hitta den som jag vill leva resten av mitt liv med, som jag inte kan leva utan...
 
Bara för det så får ni en bild på en utav dem hetaste männen på jorden just nu:
 
 

Long Island Kids Museum

2013-03-2719:09:58
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Det har varit en lååååång dag idag. Sjukt trött. Ska nog sova en stund tror jag. Barnen sover, njuter av lugnet nu.. 
 
Vi åkte över till Long Island idag för att gå på museum med barnen. Dem tyckte det var jätte kul. Det fanns saker dem kunde klättra på och samtidigt lära sig saker. Ett väldigt bra museum det där. Alla var nöjda och glada.
 
En annan bra sak är att jag har gått ner 1.5kg än så länge, helt ok. Får äta mer soppa så jag går ner ännu mer ;) (Ju mer soppa man äter, desto mer minskar du i vikt.)
 
Jag orkar inte redigera bilder nu heller, så det får bli en annan uppdatering ikväll med alla bilder från igår och idag :)
 
Nuuu ska jag relaxa i solen och njuta av lugnet! 
Puss på er. 
 

27 mars/ Turtle back zoo

2013-03-2701:11:37
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Idag har vi varit på zoo. Vädret har varit amaaaazing, och fortfarande är föresten. Det är typ 15 grader ute eller något, gaaalet! 
 
Har precis kommit hem från gymmet, stepklass med min vm. Det börjar gå bättre nu, kan nästan hela klassen nu. Instruktören gav mig till och med beröm ;) det ni, för en som varit skadad! ;) haha. 
 
Ungarna ääälskade zoo't. Det bästa var ju att vi bara $1/person ;) ganska billigt om jag får säga det själv. Så det var väl värt pengarna om man säger så :) Dem hade alla det vanliga djuren som alla zoo har. Fåglar, hästar, jaguarer, ni vet - det vanliga. Inga lejon eller giraffer eller så, det var bara ett litet zoo, men helt okej i alla fall :) Jag njöt av vårvädret mest :) underbart!
 
Imorgon blir det ett museum att besöka på Long Island, det ska bli kul :D Bilder från zoo kommer nog imorgon skulle jag gissa på, orkar inte redigera och allt sådant där just nu:) Kan bjuda på en bild dock! En GIGANTISK gris! Den var större än mig x3, har aldrig i mitt liv sett en sådan stor gris! Måste vara världens största gris! :O
 

25 mars

2013-03-2520:22:25
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Våffeldagen idag, men inga våfflor här inte. Jag går officiellt på diet. Här ska vi bli smala och fina! Måste tänka positivt hela vägen nu bara. Varför ska man alltid bli sugen på allting när man inte får äta det?? 
 
Dagen idag har varit okej, känt mig lite nere idag. Vet inte om det är hemlängtan som spökar?? Den har kommit lite mer nu den sista tiden. Vet om det är för att halva mitt år snart har gått. Vem vet...
 
Annars händer det inget roligt just nu. Kate har påsklov så det blir alla tre barnen hemma denna veckan. Men som tur är så är min vm hemma med så vi ska åka på museum och zoo så det ska nog gå bra det här :)
 
Tills jag har något roligt att uppdatera, puss på er. 
 
mina nya skor.

Känslan av hemma

2013-03-2302:49:35
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Börjar få lite hemlängtan igen. Ni vet den där känslan av hemma, omgiven av familj och sin "normala" vardag. 
 

Jobbar till klockan 10pm ikväll. Mina vf är ute på date. Jag ska titta på lite OTH och dricka te. Ingen mat har intagits idag heller. Usch. Mår illa bara jag tänker på mat just nu. Vet inte vad problemet kan vara. Har ingen lust att äta i alla fall.
 
Sitter och funderar lite på det här med förlängning här med. Kanske inte är det bästa, med tanke på att jag har lite hemlängtan.. Men snart har 5 månader gått här - 7 more to go. Jag måste ju snart bestämma mig. En del av mig vill stanna, den andra vill åka hem. Så svååårt. Ska jag bara förlänga 6 månader eller ska jag köra på ett år? Eller ska jag bara åka hem?? Jobbiga beslut det här. Som tur är så behöver dem inte bestämmas just i denna stund, men det tåls ju att tänka på i alla fall...
 
Nähe, barnen sover, huset är tyst och jag ska titta på OTH. 
Puss på er där hemma i snöstormen <3
 
Några bilder från hemma, I miss you <3

Vårkänslor

2013-03-2215:25:12
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Good morning! 
 
Idag är det strålande sol utanför fönstret, dock inte lika strålande värme...Men hey! Det ska vi inte klaga över, vi kunde ha haft minusgrader och snö ;) Jag ska snart dra till gymmet, känner för ett riktigt träningspass! Kollade igenom gamla bilder förut från när jag var på gymmet typ 24/7(?). Såg sååå mycket bättre ut då, så jag har nu bestämt mig på riktigt! Jag ska bli fit, jag ska träna mer om jag så ska släpa mig till gymmet! Jag SKA! 
 
Börjar inte jobba förens klockan 2 idag, så idag ska jag verkligen ta vara på tiden :) Har precis skypat med Josse, skönt och se dem lite :) Saknar er där hemma! Ska skypa med mammis och pappis när jag kommer hem, blev ju ingenting med det igår. 
 
Maginfluensan sitter fortfarande kvar lite. Har egentligen inte ätit så mycket sen onsdagsnatt. Typ 1 klubba, 1 gummibjörn, 1 karamell och 4 ravioli. Det är fredag idag och jag mår fortfarande lite illa. Bläää.. Kaffe är förmodligen inte det bästa att dricka nu, men you gotta do what you gotta do! ;)
 
Nu ska jag upp på rummet, peppa för gymmet sen ut i vårsolen! 
Puss på er. 
 

Frågor & Svar

2013-03-2204:07:41
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hur lång tid tog det från det att din ansökan blev approved by au pair care tills den första familjen hörde utav sig? :)
 
Det tog inte alls lång tid. Ungefär 3 dagar kanske, om ens det?? :) Väldigt snabbt i alla fall. 

-

2013-03-2204:06:35
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)

Maginfluensa

2013-03-2114:19:14
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Uhhhh.. Dem här två dagarna har inte varit roliga. I tisdags så tänkte lyxa till det lite på kvällen med lite chips, choklad och OTH. Ligger i sängen och känner att jag börjar må lite illa, så jag tänker att jag kanske åt lite för mycket chips och att jag borde sova så det försvinner. Somnar men vaknar 1am och mår jätte illa och har världens magont. Känner att något är fel och måste helt plötsligt springa till toan och spy. Så var det hela natten lång. Jag kunde inte röra mig för då var jag tvungen att spy. 
 
Började inte jobba förens 1pm på onsdagen, vilket var tur det. Kände mig lite bättre då, men jag var såååå trött och mådde fortfarande illa. Som tur var så var min vm hemma och jag fick sluta vid 6.30pm så jag fick sova. Idag mår jag bättre men mår fortfarande lite illa, vet inte om det är för att jag inte har ätit något på typ 1.5 dagar. Vet bara inte vad jag ska äta....
 
Idag börjar jag jobba vid 12-7.30. Vi får se vad vi ska hitta på idag. Ska kolla upp något roligt på internet som vi kan göra. Experiment eller något roligt :) Vi kan ju inte hålla på att göra samma saker varje dag :)
 
Hoppas alla mår bra där hemma. Maginfluensa är ingenting jag rekommenderar! 
Btw, inga roliga bilder att lägga upp.. Min mobil tycker inte att jag har något mer utrymme även att jag knappt har några bilder eller någonting alls på telefonen för den delen. Tycker det lutar mer och mer åt en iPhone ;)
Puss på er <3
 
Men jag bjuder på en fin bild på mina bästa vänner och mig! 
 
 

Boston in pictures

2013-03-1815:23:42
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)

Boston

2013-03-1815:13:36
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
För av allt så vill jag tacka gud för att han ser efter mig. Hade han inte gjort det hade det inte blivit någon resa till Boston...
 
Hanna och jag träffas i NYC fredagkväll. Sätter oss på ett diner och pratar lite och tar det lugnt. Går runt lite på Times Square och sedan åker hem till mig. På lördagsmorgonen jobbar jag några timmar och sedan drar vi in till NYC igen. Vi kommer upp på Madison Square Garden, alla bär grönt och är skitfulla hahah. Vi drar till Sockerbit och handlar lite godis för resan och en present till dem vi ska bo hos. Drar tillbaka till cityn och käkar donken, tittar på klockan och vi måste skynda oss till tunnelbanna om vi inte ska missa bussen. Halvspringer lite och hör att jag tappar något men ser ingenting. Fortsätter att gå och kommer på att det var min telefon (!!!!). Springer tillbaka i ren panik och tittar runt omkring mig men hittar den inte, springer tillbaka till donken men den är inte där. Hanna ringer och ringer men ingen svarar. Vi försöker få tag på en taxi som kan ta oss tillbussen, när vi kommer fram är vi 2 minuter sena och bussen har redan gått.. Så där står vi, jag lipar, hanna ringer min telefon, och jag känner bara att jag vill sjunka genom marken. Ringer min vm och säger vad som har hänt, Hanna fixar så vi kan ta nästa buss som går, och mitt i allt kaos så är det någon som ringer från min telefon. En gubbe hittade den och vi möts så att jag kan få tillbaka den! Vi drar till DD för att lugna ner oss lite, sen gå hela vägen till Herald Square för att ta t-banan till Chinatown igen för att ta nästa buss. Vi hann den här gången ;) 
 
Vi kommer fram i Boston 10.30 och hittar fram till hotellet som min vm's kompis bor på, dem hyr en lägenhet i en byggnad som tillhör ett hotell, typ. Han kommer ner och möter oss och är jäääätte trevlig, vi går upp, byter om och fixar oss lite, sen ut i Boston på lite äventyr. Utelivet där är inte sååå bra som vi trodde att det skulle vara. Men vi möter två killar som drar med oss till någon bar, vi dissar dem och har kul på egen hand ;) Värst av allt var att dem stängde kl 1! På st. patrick's day! Hallåååå!! Vi drar till 7 eleven och köper något att äta, sen drar vi hem. 
 
Vi vaknar på morgonen med strålande sol. Great tänker vi. Varmt och soligt. Klär på oss, tackar så hemskt mycket för att vi fick sova hos dem och går ut. Sviiiiinkallt! Vi försöker hitta freedom trail, men utan att lyckas så går vi våran egna runda. Helt okej! Vi fick se ganska så mycket i alla fall. Sedan följer vi strömmen mot paraden som skulle vara under dagen. Vi trodde att den var ganska nära, men det visade sig att det tog 1h att gå dit.. Gick dit, kollade läget - alla är skitfulla och röker på mitt framför ögonen på oss, det stinker maja och paraden var dålig. Så vi gick tillbaka i lagomtid trodde vi... När vi kom till buss stationen var klockan 15.15 och bussen går 4pm. haha, men vi hann med bussen och att äta med ;) 
 
Nu är jag äntligen hemma och har tagit en skön varm dusch. Idag börjar jag jobba vid 12, men vi får se hur den här dagen slutar. När jag åkte så hade barnen maginfluensa och nu så har min vm det. Håll tummarna för att jag inte får det! 
 
För att det här inte ska bli världens längsta inlägg så lägger jag upp bilderna i ett annat inlägg! 
Men nu vet ni att jag lever och mår bra! 
Puss på er.

Bokat och klart!!

2013-03-1520:22:52
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Har precis bokat bussbiljetterna till Boston, ute i sista minuten jag vet! haha. 
Kollade på megabus först som vi tänkte åka med, men biljetterna var så dyra där så kikade runt lite och hittade ett annat bolag som vi bestämde oss för. $78 allt som allt för båda oss fram och tillbaka, ganska bra deal ;) ca 500kr. 
 
Börjar få lite resfeber nu känner jag. Har inte packat någonting och jag vet inte vad jag ska packa heller. Måste göra mig iordning för ska in till NYC ikväll :D Det här kommer bli sååå kul! :D awesome... 
 
Har lust att hoppa runt i hela huset nu, och hade förmodligen gjort det med om det inte var för att min vp är hemma ;) hahah. Det här är livet mina vänner! Life is what you make of it <3
 

Mina fina bebisar

2013-03-1519:57:29
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)

One point for me

2013-03-1419:04:04
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Alla barnen sover och jag har precis kollat ett avnsitt One Tree Hill.. Är ganska så stolt över mig själv för att jag lyckades få Kate att somna, hon är ganska så envis med att inte sova ;) Men jag lyckades! Ett poäng till mig.
 
Nu ska jag bara njuta av lugnet, så länge det varar ;) kanske kolla ett avsnitt till av One Tree Hill. Ska bara slänga i en maskin tvätt och städa upp i köket, sen kan jag sätta mig ner och vila så mycket jag vill. 
 
Hörde att ni fått snö där hemma i Sverige! Usch. Hoppas verkligen inte att vi får mer snö. 
 
Back to work now. Puss på er <3
 

Vart är värmen??

2013-03-1414:51:58
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Vaknar upp och det är iskallt, igen.. Vart är solen undrar jag?? Kallt ute och inne. Att man kan vänja sig så snabbt vid värmen. Hoppas att den kommer tillbaka snart. Ingen mer snö här tack, stackars er hemma i Sverige! Ganska så glad att jag inte är där nu ;) 
 
Har precis varit och lämnat barnen på spanska, lillan sover och jag ska kolla på ett eller två avsnitt av One Tree Hill och njuta av lugnet. Såå härligt. Lite som ett spa, kan man säga ;) Lugnt och skönt. 
 
Idag vet jag inte vad vi ska hitta på. Barnen är inte på deras bästa sida idag - lyssnar inte och gör allt dem inte ska göra... Hmm, får hoppas att det blir bättre efter deras sovstund. Ska försöka få Kate att sova idag, försöka kan man alltid göra ;) 
 
Ikväll mina damer och herrar är det tillbaka till VD och Grey's. I'm soooo excited! :D måste dra till affären och köpa något att fira med :D hihih. Har till och med skrivit upp det på kalendern. Min vp sa att han skulle ställa sitt larm så han vet när han inte ska störa mig hahah :D Såååå inne i tvn är jag väl inte? ;)
 
Nu är det bara 2 dagar kvar till Boston, helt galet vad tiden går snabbt! :D kommer bli sååå bra det här :D 

Frågor & Svar

2013-03-1318:22:04
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (2)
Hej! 
Jag håller på med ett skolarbete om hur det är att arbeta i USA och det vore kul om du ville berätta lite om hur du upplever det. 

Vad är den största skillnaden mot att arbeta i Sverige? 

Behövde du någon tidigare erfarenhet av liknande jobb eller någon utbildning för att arbeta som au pair? 

Tror du att det skulle vara svårt att få ett au pair-jobb på plats i USA, utan att gå via en organisation? 

Får du betalt och hur fungerar det i så fall med skatt? 

Lycka till i fortsättningen!
 
Hej Therese!
Vad kul, absolut kan jag berätta lite..
Som jag har märkt det här om man går och kollar i ett köpcentrum och tittar in i alla butikerna så kan man se butiksbiträden sitta på bänken vid kassorna och smsa och prata i telefon. Vilket man inte ser i Sverige. Alla är vädligt öppna här och avslappnade. 
 
För att bli au pair så måste du ha vädligt mycket barnerfarenhet. Du behöver ingen utbildning men du behöver timmar med barn. Ju mer timmar du har av barnpassning desto bättre ser det ut i ditt CV. 
 
Ja det tror jag. Jag har hört att du inte kan åka som au pair hit om du inte åker med en organisation.. 
 
Jaa jag får betalt.200dollar/veckan. Jag vet inte riktigt hur det fungerar med skatten, då den ska betalas i slutet varje år. Dem gör inte som i Sverige - vi inkluderar skatten i priserna osv. Det gör dem inte här. Så jag har inte så stor koll på hur det går till med skatten. 
 
Jag hoppas att det var till någon hjälp! hör av dig om du har fler frågor :)

Rainy day

2013-03-1215:00:48
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Tisdag och regn står på schemat. Barnen är på spanska, så jag försöker att njuta av lugnet så mycket jag kan. Det regnar idag så det blir ingen lek ute idag. Som tur var så var vi ute hela dagen igår. Det är fortfarande varmt ute, vilket är skööönt. Hoppas det stannar här nu och inte bli kallare igen. Vårkänslorna börjar verkligen komma nu. 
 
Idag jobbar jag till kl6, men min vm kommer hem vid 4 och då ska jag åka och storhandla minsann ;) Så man kan säga att jag slutar vid 4 haha. Annars händer det inte så mycket idag. Tror jag ska till gymmet, vi får se :) Måste ju börja komma igång igen. 
 
Tills vidare, puss på er.
 

5 dagar kvar...

2013-03-1115:41:03
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
...sen åker jag och Hanna till Boston!!! :D hihihi. 
Vi satt och planerade lite igår hur vi skulle göra. Jag jobbar ju några timmar på lördagmorgonen så vi var tvungna att leta efter en buss som går lite senare på dagen men inte allt för sent. Tror vi hittade en rätt så bra buss. Nu ska jag bara höra med mina värdföräldrar om det är ok att Hanna sover här på fredagen och eventuellt på söndagen när vi kommer hem.. 
 
Planen är i alla fall såhär: 
Hanna och jag möts upp i NYC på fredagkväll för att göra staden lite osäker. 
Vi åker hem till mig och sover.
Jag jobbar några timmar på lördag. 
Tar tåget till NY igen.
Tar bussen till Boston. 
Lämnar av våra saker och fixar oss. 
Sen får vi se vad Boston har att erbjuda.
Åker hem på Söndag natt.
Är i NY 4am.
Tar tåget tillbaka till mig 5am. 
Sover några timmar och sen tillbaka till jobbet :D hihih
 
gaaaalet, men man lever bara en gång :D kommer bli awesome! 

Happy Sunday!

2013-03-1100:44:24
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
ojojoj, vilken dag jag har haft. Jag tror inte att jag har skrattat såhär mycket sedan jag kom hit. 
 
Jolene kom och hämtade upp mig 14.20 och vi drog sedan vidare för att hämta 2 av hennes kompisar. Sedan körde vi vidare mot Springfield och till en outlet affär som jag inte kommer på namnet på.. På tal om outlet så måste jag spara mina pengar extra mycket nu för vi ska dra till en stor outlet butik i slutet på mars där dem har calvin klein och alla olika sorters märken till 70% billigare. Hur eller hur så drog vi sedan till T.G.I Fridays och käkade. Jolenes kompisar beställde in alkohol och under dem timmarna vi var där så kan man ju säga att dem var lite berusade ;) haha. Men oj vad roligt jag hade. Dem flirtade med servitrisen och dem gav honom till och med en kondom som dricks hahaha. Han tyckte det var roligt han med så vi hade en jätte bra tid där. Den roligaste dagen denna veckan kan jag lova. Ett bra slut på veckan! haha :) 
 
Nu är jag hemma och börjar peppa lite smått för sista avsnittet av Downton Abby för denna säsong. Nästa säsong är inte ute än och jag har lite blandade känslor för det här med att se sista avsnittet nu... Åååh vad jag kommer gråta! 
 
(Lägger upp lite bilder som jag glömt lägga ut...Samt på vad som har inhandlats denna veckan) 
Puss på er. 
 

Lite mer info om St. Patrick's paraden

2013-03-1019:05:39
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Läste inlägget jag skrev om St. Patrick's parade och insåg att jag inte gav er så mycket info haha. Bra där! Så jag tänkte vara duktig och skriva lite om vad som hände. 
 
Jag jobbade som sagt till 11.30 och åkte direkt till Morristown som tog mig ca 1h att köra till. Vilken trafik! Galet! Hittade en parkering som jag trodde var lååångt ifrån vart paraden skulle gå, men det visade sig senare att jag parkerat närmre än vad de andra gjort... Hur eller hur så mötte min LCC upp mig och vi gick till de andra tjejerna som redan var uppklädda och tittade på paraden. Hittade ett försäljningsstånd och köpte mig ett diadem och ett halsband och så var jag också redo för paraden. 
 
Under hela dagen så var det strååålande sol, hade jag vetat hur varmt det skulle vara så hade jag nog valt shorts (!!). Det var så varmt i bilen att jag var tvungen att rulla ner rutorna och sätta på ACn, i MARS!!! haha, herregud vad jag gillar USA just nu ;) Behöver jag tillägga att jag gick i linne? ;)
 
Paraden pågick i 3h tror jag (?). Eftersom jag var en timme senare än alla andra och jag stannade i 2h. Vi hade det trevligt och pratade och skrattade. Jag testade min första Girl Scout Cookie, som var gudomlig!! Jobbade lite på min solbränna och bara njöt av dagen. Underbar dag. Dock lite synd att vi inte umgicks mer än 2h, men det är väl bättre än inget :) haha. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A good day for summer

2013-03-1017:48:51
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)

St. Patrick's day parade

2013-03-0923:27:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Jobbade mellan 7-11.30 idag och åkte sedan direkt till Morristown där alla de andra au pairerna var. 
 
Det har varit strålande sol hela dagen idag och det kändes precis som sommar. Jag behövde inte ha jacka på mig. Njöt jag??? OOOOM JAG GJORDE. Bästa dagen på länge. I Morristown höll dem en St. Patrick's parad som vi var och kollade på, ganska så kul att se. Jag undrar hur stor paraden kommer att vara i Boston :) ska bli sååå kul. 
 
Åkte hem vid 2.30pm och nu är jag suuuper trött. Funderar på att beställa hem mat och bara fläka mig på soffan ;) Hade varit såå gutt! 
 
Bilder kommer inom kort! Tillsvidare får ni nöja er med den här! Puss på er.
 

Thinking of a change..?

2013-03-0820:16:04
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Sitter här och funderar på att göra en förändring men vet inte om jag ska eller inte... Vi får se, jag ska tänka på saken en stund... 
 
Idag är jag ledig = göra absolut ingenting! haha. Sov till halv 11 och trodde att det var strålande sol ute då det var så ljust i rummet. Jag tittar ut och ser att det snöar! inte okej.. Har ingenting planerat fram till klockan 6 ikväll då ska jag träffa Christine. Kommer inte bli allt för sent ikväll då jag börjar jobba klockan sju imorgonbitti. Sen blir det LCC-möte efter det. Vi ska se en St. Patrik's parad i Morristown. Ska bli intressant att se. 
 
Blir att spara så mycket pengar som möjligt just nu, jag och Hanna drar till Boston nästa vecka ;) hihi. Ska bli sååå spännande :D Kul också för den delen! 
 

Crossfire hurricane

2013-03-0804:23:21
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (3)
Åter igen ligger jag på soffan och är så otroligt trött, blundar jag så somnar jag säkert. Tittar på dokumentären om The rolling stones igen. Ganska bra, den är sevärd. 
 
Idag började jag 8.15-6.15. Ganska så bra dag. Ungarna blev lite tjuriga i slutet och jag har ingen aning varför. Det tog på mina krafter kan man säga. Tänkte dra till gymmet, men när jag hade satt mig ner i soffan så kom jag liksom inte upp igen och här ligger jag nu, 3h senare ;) haha. 
 
Tog barnen till woodbridge mall under eftermiddagen så de fick leka av sig lite. Och jag fick läsa lite i lugn och ro haha ;) Dit blir det att åka fler gånger. Kate fick en kompis där med. 
 
Nu ska jag fixa lite med min lillasyster projektarbete ;) Snäll syster är jag! :) 
 
Imorgon är jag leeedig! Vi får se vad dagen har att erbjuda. Hoppas på bra väder i alla fall :) 
Puss på er.
 

3/7/13

2013-03-0716:13:15
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Kan ni fatta att det redan är torsdag?? Helt galet vad snabbt denna veckan har gått! 
 
Sitter just nu och äter glass med reese's i, himelskt gott kan jag lova! Ska snart ta lillan och åka och hämta de stora barnen från spanskan. Funderar på om vi ska åka direkt till woodbridge mall och leka där eller om vi ska åka hem...? Vi får se, beror på hur trötta dem är de små liven. 
 
Annars har det inte hänt så värst mycket. Liten storm kom och hälsade på igår och idag har det snöat lite. När kan det bli vår undrar jag!! Gillar inte detta kalla väder.. 
 
Imorgon är jag leeeedig, så hoppas på fint väder så jag eventuellt kan åka in till NYC :D Skulle varit så awesome! Love New York. <3
 

They're growing up so fast

2013-03-0605:57:16
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)

Chilldill

2013-03-0403:43:46
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
God kväll mina damer & herrar! 
 
Idag har det inte alls hänt mycket. Vaknade med en fy dundrande huvudvärk och ett iskallt rum. Sov bort huvudvärken, klädde på mig några lager kläder och gick ner. Visade sig att värmen inte fungerade i huset, igen. Så det blev en kopp te framför brasan och mysa under en filt. Bra morgon/förmiddag det med om jag får säga. 
 
Bakade sedan lite scones, som som vanligt uppskattades! Sedan spelade vi ett spel hela eftermiddagen - Boss. Ungefär som monopol. Ganska kul faktiskt. Sedan tog mina värdföräldrar med mig ut på restaurang. Thaimat. Åt min första sushi-rulle med, med avokado och någonting. Helt okej faktiskt. Mina värdföräldrar är bäst! 
 
Nu sitter jag här och är nästan redo för säng. Inte jätte trött än så kanske blir att jag läser ut min bok jag håller på med och kanske löser lite korsord, alltid kul ;) 
 
Imorgon jobbar jag som vanligt mellan 11 och 7.30pm. Så får vila upp mig tills dess även om det kommer att bli en chill dag :) Alltid härligt med sådana dagar, hehe. 
 
Det blir inga roliga bilder idag. Tyvärr! 
 
Puss på er. 
 

Frågor & Svar

2013-03-0403:26:28
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (1)
Hej! hade lite mer frågor om det går bra, hur är din relation med familjen eller aa, värdföräldrarna? :) tillexempel när ni ska äta, äter du då tillsammans med familjen eller själv? och när du ska träffa någon utav dina kompisar måste du då fråga om det är "ok"? och får du ta hem kompisar till huset? kallar du dina värdföräldrar för deras förnamn eller säger du mr och mrs till dom (läste någonstans att de flesta gör de)?och så undrar jag också om du och dina vänner går ut och festar på helgerna, dricker osv? skulle vara super om du kunde svara i ett inlägg i bloggen :)
 
Hej Ida!
Min relation till mina värdföräldrar är jätte bra. Jag känner mig verkligen som en i familjen och dem behandlar mig som det också. Oftast äter vi tillsammans men ibland äter jag själv då föräldrarna jobbar osv. Nej jag behöver inte fråga om det är ok, jag säger bara till när och vart jag ska åka och vem jag ska träffa. Jaa jag får ta hem kompisar till huset. Jag kallar dem efter deras förnamn. (skulle bara kännas konstigt att säga mr och mrs.) Nej jag går inte ut och festar, är inte 21 och jag vill inte riskera att åka hem pga ett fake id så jag väntar tills jag fyller 21, men många au pairer gör så. 

Bad bad bad

2013-03-0218:17:33
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (4)
Och så var det det här med uppdateringar... 
 
Förlåt åter igen för den dåliga uppdateringen som har pågått här i bloggen, igen.  Det har varit fullt upp här på andra sidan atlanten och mycket trötthet. Igår var jag ledig hela dagen, så jag gjorde så lite som möjligt. Fick ett sug efter Ikea under dagen så jag tog med Kate dit, vi gick runt och kollade lite och efter mycket tjat från Kates sida gick vi till restaurangen och käkade köttbullar ;) Sen var det dags att åka hem. Usch för denna trafik! Den gillar jag inte alls! Folk kör som idioter, lastbilar som slöar ner ALLT! Dem borde inte få köra på vägarna! Skaffa egna vägar till lastbilar, punkt slut! Dem får inte köra lika snabbt som bilarna här, på vanliga vägar (!!). 
 
Idag jobbar jag mellan 10-5 men kan även behöva jobba mer om min vm behöver åka in och jobba. Så vi får se vad den här dagen har att erbjuda. 
 
För er som är intresserade så måste jag sluta äta glass! Jag äter glass hela tiden. Skulle kunna leva på glass just nu! Och vet ni vad det värsta är?? Vi har ingen glass hemma!!!! 
 

Nu ska jag göra mig något att äta och njuta av lugnet! Puss på er.
 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin