Dop för lillan

2012-12-3121:17:22
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)

Frågor & Svar

2012-12-3104:40:47
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)

Hej! 
Jag ska bara gå klart gymnasiet först, och sen ska jag åka som aupair. Men jag har en fråga då jag håller på att få ihop alla barntimmar ännu. Jag vill jättegärna ha det lite som du har det nu, en på ca 3 år och en som är rätt liten (tex nyfödd). Måste man ha massa erfarenhet för att jobba med bebisar också eller går det bra om det minsta barnet man har passat är typ 3? Jag har nämligen ingen under 3 år att ta hand om för tillfället, så får man jobba med bebisar ändå? 

Lycka till i USA och jag ska fortsätta följa din blogg :) 

Hej Jonna! Vad kul att du också vill åka som au pair! :)

Ja du måste ha erfarenhet av att jobba med bebisar. Jag tror det är barn under 2 år om jag inte minns helt fel.

Tack så mycket, lycka till själv! :)

The day before the Baptism

2012-12-3005:25:42
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Ojoj vilken daaaag! Jag är så trött i kroppen! Att inte äta ordentligt gör det inte lättare heller. 
 
Började dagen med huvudvärk (igen, jag vet). Somnade till på soffan innan vi skulle åka in till NYC, vilket gjorde susen för huvudvärken försvann. Drog in till NYC och träffade min VM's styvpappa's kusin och hans svenska fru + tre barn. Hur trevligt som helst var det! Fick hennes mail och nummer plus att hon tipsade om en svensk kyrka som ligger i närheten av Rockerfeller där andra au pairer osv brukar gå. Det måste jag kika in! Sedan drog vi vidare till Ground Zero och nya World Trade Center. Fick inte se så mycket, men det var ändå så cooolt. Tornen är megahöga, way to hiiiigh! hahah. 
 
Sedan åkte vi hem för att hjälpa till med förberedelserna inför dopet imorgon. Städa, baka, fixa iordning allt. Så det har vi gjort nu hela kvällen, förutom att vi gick ut och åt på en italiensk restaurang. Sedan hem igen och fortsätta med allt. 
 
Imorgon är det dop, med massa godsaker. Synd för mig att jag går på diet och att min fuskdag inte är imorgon. Men det är okej, min VM har inte sin fuskdag imorgon så det är lugnt. Bara två dagar kvar! ihih då ska jag äta gott :D
 
 

Liten update

2012-12-2823:22:51
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Lillasyster tycker att jag updaterar för lite här på bloggen så jag tänkte bara dra en liten update. 
 
Dagen har varit fullt upp! Började jobba klockan sju och vaknar med huvudvärk. Höll tummarna för att ingen skulle vara vaken när jag gick ner, gud hörde mina böner. La mig på soffan och sov en timme och huvudvärken var borta! Fick hemkört kaffe från starbucks, you gotta love it! Sedan var storstädningen igång, alla höll på att städa i huset, det är dop på söndag för lilla bebis :) Sen drog jag och Allison, VM's syster och storhandlade lite. Jobbade 3h och nu har jag slutat. 
 
Ganska chill dag ändå även om det har varit fullt upp. Har ju även börjat med "Body for life" dieten. 300 kcal per mål upp till 6ggr om dagen, tror jag. Bara nyttiga saker. På den sjunde dagen får du äta vad du vill ;) I like it. På tisdag är det min "Cheat-day". Lääängtar ;) hahah. Sitter just nu och längtar efter middagen för jag är så huuuungrig! Nackdelen med dieter. 
 
Sådär, där fick ni en liten update. Nu får jag hitta på något att göra så jag inte tänker på mat. Typ sova, haha. 

A christmas in the states

2012-12-2702:07:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Huset är ovanligt tyst ikväll. Föräldrarna har åkt iväg över en natt och barnen sover. Ute är det halvstorm, lite läskigt faktiskt. Sitter i soffan och dricker lite koffeinfritt kaffe, gott. 
 
Julen har varit väldigt trevlig här, jag har fått se massa saker, så det blir att bocka av lite på to do listan :) Jag tänkte dra en sammanfattning här dag för dag. Så jag börjar med måndag, julafton. 
 
JULAFTON:
Gick upp vid klockan 8, skypade med familjen som var hemma hos farmor och farfar. Fick se min kusins tvillingar, såååå söta! :) Gick ner till familjen och åt frukost. Sedan gjorde vi inte så mycket mer, chillade lite och fixade inför middagen som vi skulle ha på kvällen. Runt 3 tiden åkte vi till kyrkan för kvällsmässan, jätte mysigt var det. Hela kyrkan var full med folk och då menar jag FULL! Efter en timme i kyrkan åkte vi hem och åt middag, spelade spel och kollade på It's a wonderful life. När klockan närmade sig 12am var jag så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna längre. 
 
JULDAGEN:
Vaknade upp vid samma tid, gick ner till familjen och väntade på att få öppna alla presenter som väntade under granen. Jag tror vi höll på i två timmar med att dela ut och öppna alla presenter. Galet många! Hela familjen var samlad, samt VP's farbror, VP's mamma, VM's mamma, styvpappa och lillasyster och min VM's & VP's "extra barn". (Min VP var en storebror, sådan som träffar ett barn som har det svårt några dagar i veckan)
Efter paketöppningen blev det storfrukost med crossianter, scones, bröd, äggröra, bacon, kanelbullar, mannagrynsgröt, allt ni kan tänka er! Sen blev det lite lek med presenterna och gick upp på rummet för att skypa med familjen igen, då var dem hemma hos Josse med familj och alla mina andra systrar med deras familjer. Sen blev det in i duschen och fixa sig inför manhattan. Vi bokstavligen talat rusade till tåget som skulle gå inom 10min. När vi kommer fram och tror att vi hinner, har fixat biljetter osv, upptäcker jag att tåget är inställt! Så vi får vänta i en timme tills nästa tåg, måttligt sur var jag. Men väl inne i NY tog vi en subway till Brooklyn och gick på The Brooklyn Bridge. Det var det häftigaste jag har gjort än så länge. Alla ljus, allt! Woooow! Sen gick vi till China Town och åt lite kinamat, gooott! Jag prövade även något som heter Pearl Milk Tea(??) gott var det i alla fall. Sedan tog vi tunnelbanan till Times Square och strosade lite. Sen blev det tåget hem för lite paj och cheesecake innan bantninge påbörjades ;)
 
Nu sitter jag här ganska nöjd med dagens intag. Jag blev lite sugen på att ta en pajbit efter maten, men jag lyckades hålla mig undan! *Klapp på axeln*. Dags att fläka sig på soffan och inte göra någonting mer idag! :)

Christmas

2012-12-2622:59:35
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Slänger ut alla bilder som jag har tagit under julen nu. En sammanfattning kommer efter jobbet ikväll - ca 20.00 :) Puss! 
 
 

Sammanfattning & bildbomb

2012-12-2304:49:28
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Sååå! Lördagkväll här i usa, söndag morgon hos er i sverige. Busy day today. Hela veckan har varit sjukt jobbig. Inte så att jag har jobbat länge eller att barnen har varit jobbiga. Men på något sett har den varit jobbig. Vet inte om det är all julstress runt omkring som har påverkat mig. Är och har varit jäkligt trött hela veckan. Kan ni fatta att det är julafton på måndag?! herre jisses! Om jag längtar? ooooh ja :D hiih. 
 
Imorgon ska vi träffa tomten på Macy's i NYC. Trevligt :) Blir en liten roadtripp dit med familjen, mammans syster, mamma och styvpappa. Det blir trevligt :) Jag gillar min VM's familj. Väldigt öppna och trevliga. Det gillas! 
 
På grund av en väldigt händelserik dag idag så hann jag inte åka och säga hejdå till min vän Anna som åkte hem :( Jag hoppas att allt gick bra på flygresan! Kommer sakna dig <3
 
PONNYRIDNING
 
BAKNING/ SARA'S CHILLIN'

Jul i vårt hus

2012-12-2018:12:35
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Snart är det julafton och vi har fullt hus här hemma. VM's mamma och syster är här och snart kommer det en till. Två stycken har åkt hem. Så vi har haft full rulle här denna veckan. 
 
Jag har handlat klart alla julklappar till familjen här nu så det är avklarat tack och lov. Nöjd är jag med dem också!  hihi. Hoppas att barnen och föräldrarna blir glada bara :) Svårt att köpa julklappar till några man inte känt sådär länge. Men jag tror dem blir glada :)
 
Skypar just nu med mammis, pappis, malin, emmis och amanda :) Så kul att höra dem där hemma med dialekten o allt ;) haha, jag saknar er <3
 
Nu ska jag storstäda här hemma tänkte jag, och ge familjen en stor överraskning när dem kommer hem :) 
 
Bilder kommer ikväll! Puss <3

Frågor & Svar

2012-12-1906:02:44
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! Jag ska också åka iväg som au pair och håller nu på att fixa med alla papper som ska med innan jag ska boka intervju. Nu är det så att jag är galet nervös för intervjun så det vore snällt om du kunde berätta lite om den. Vilken del som är på engelska osv. 
Tack!
 
Hej Johanna! Vad kul, det är verkligen det bästa man kan göra - att åka som au pair! Jag var med sjuuuukt nervös inför intervjun. Men det visade sig såklart att jag inte hade något att vara nervös inför! Hon som intervjuade mig bodde på samma gata som mig så vi möttes upp och tog en fika hos henne. Vi pratade på svenska ganska länge innan vi kom till delen och intervjun som var på engelska. Intervjun kommer att börja då du kommer att få svara på samma frågor som finns på ditt au pair rum och dem ska du svara på engelska. Sen sker allting mestadels på engelska tills intervjun är slut. Du kommer också att få göra något psykologitest för att se att du inte är en crazy-person som ska ta hand om någons barn. På det testet ska du svara på frågor och ge ett svar mellan 1-5. Inga svårigheter :) 
 
Lycka till! 

Frågor & Svar

2012-12-1815:35:05
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (1)
Hejsan! Vart var det du är någonstans? Vad heter din LCC? Ska till New Jersey den 14 Januari som Au Pair! Wiie!! :D läser din blogg varje dag för att se hur det är att vara Au Pair, som jag längtar!
 
Hej! Jag bor i Rahway, cirka 30min från NYC. Min LCC heter Kathleene men har fått höra att jag ska byta till någon som heter Suzane. Jag hoppas att du kommer att trivas här lika bra som jag! :)

Bildbomb + review of the weekend

2012-12-1705:53:41
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (3)
LUCIA
Okej, så vi firade lucia och Kate blev vald till Lucia och hon älskade det! Hon var så himla söt i sin home-made outfit ahah! Vi lyssnade på lite julmusik och sådär. Hittade Lucialåten på engelska med så dem fattade vad man sjöng. 
AU PAIR MÖTE
Ikväll var jag på mitt första LCC-möte! Vilket gick jättebra och det var jättekul! Tror att jag har träffat några nya vänner :) Vi åt på en italiensk restaurang och bytte julklappar och hade det mysigt. Det tråkiga är att jag tydligen ska byta AD vilket betyder att jag kommer att hamna i en anna grupp med au pairer. Men det ska nog gå bra det med tror jag! Btw, presenten jag fick innehöll en fin klocka och ett armband. 
 

Länge sedan sist

2012-12-1605:42:56
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Det har hänt mycket dem här senaste tre dagarna. Jag vet inte riktigt vart jag ska börja?! 
 
Jag tror att jag tar det i tur ordning, vilket betyder - igår! Men jag orkar inte skriva om allt nu så det får bli i morgon.. Det har varit full rulle hela dagen med felkörningar och en gps som ger dumma anvisningar. Men jag är safe & sound nu! 
 
Klockan är waaay för mycket, så det är dags att sova känner jag! (Måste bli bättre på att uppdatera i tid)
 
Bilder kommer mina vänner! Puss

12/12/12

2012-12-1302:11:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Det har varit en sjukisdag idag. Tjejen har haft feber hela dagen och har därför varit jätte hängig. Killen har mest hängt på vilket ledde till att vi bara chillade hela dagen lång. Jag gjorde lite tvätt, skypade med Josse, mamma och pappa samt med john och blondie. Så har egentligen fått ganska mycket gjort men endå inte haha.

Jag är superförkyld, kan knappt andas! Men förövrigt mår jag bra (än). Min Värdmamma ska ta hem flu-shots till oss så det är väl lika bra att ta en? Har aldrig varit såhär förkyld i Sverige och har aldrig tagit en spruta om jag inte varit tvungen, men nu är jag ju här - dunderförkyld sedan jag kom - lika bra att ta sprutan.

Sitter och kollar på 12/12/12 konserten just nu, som är tillägnad offerna i orkanen sandy! Superbra, ni måste se den! Pappis sa att ni i Sverige kunde se den den 21/12 om ni inte orkar sitta uppe i natt och titta live ;) Går säkerligen att ladda ner den eller något annars om man är lite mer teknisk!

Nu ska jag ta mig lite efterrätt, åt ju två portioner lasagne idag och då får man ju ta lite efterrätt, right? ;)

Jag borde sova...

2012-12-1105:05:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
...men när gjorde jag något senast som jag borde göra? hahah. 
 
Har kollat en snutt på Män som hatar kvinnor, fast den engelska versionen. Ganska kul att se på faktiskt. Blandar både svenska och engelska (??) Filmen är bra men inte den amerikanska versionen. Näe. Ni måste se den själva för att förstå vad jag menar. 
 
Pratade med pappa för en stund sen (4am hemma i Sverige). Tycker synd om er där hemma! Det är tydligen så mycket snö så stackars pappa måste upp tidigt och skotta. Själv ligger jag i sängen och trycker chips. (Våga inte ens nämna banta!!!!)
 
Imorgon är det full rulle igen. Barnen ska på spanska och jag ska hämta. Har aldrig varit där förut så det ska bli spännande. Nämnde jag att jag börjar vid sju?!??! galet! Jag har blivit bortskämd med alla sovmorgonar känner jag och så ska jag börja vid sju nu.. Ojoj. Men det ska nog gå bra ;) Ska försöka att inte läsa allt för många kapitel i boken innan jag ska sova bara ;)
 
Fick ett brev på posten idag, gissa om jag blev glad!?!? :D Det var från min syster Malin! Taaaaack :D:D Jag älskar att få brev, stora som små. Så tänk på det där hemma ;) 
 
Åh juste, höll på att glömma! Jag bevittnade något helt fantastiskt idag! 
Så himla underbart! Bebis rullade över från rygg till mage idag för första gången! Jag blev helt varm och tårögd när jag såg det! Hon växer för snabbt! Lillkillen också för den delen. Jag hör honom säga nya meningar varje dag. Galet vad det går snabbt! 
 
 
Fick mamman att klä granen idag med, för det hade vi minsann inte gjort än ;)
 
Fick även min egen julstrumpa att pynta och hänga upp :)
 
Åt även igår min första furtune cookie! 

Frågor & Svar

2012-12-1104:55:00
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! Läser din blogg varje dag för är så nyfiken på au-pair livet. Men en fråga bara. 

Skaffar man amrikanskt bankkonto och hur gör man om man har pengar på sitt svenska sparkonto? Går det flytta över pengar från sparkontot till det amrikanska eller går det betala med svenskt VISA-kort.
 
Hej Emelie! 
Lättast är väl om man skaffar ett bankkonto här, man behöver dock inte. Jag gjorde det för jag kände att jag inte ville gå runt med en massa pengar i plånboken hela tiden. Du kan säkerligen flytta över pengar från ditt svenska konto till ditt amerikanska, men det kan kosta, vet dock inte hur mycket. Det jag vet är att om jag skulle föra över pengar från mitt amerikanska konto till mitt svenska skulle jag få betala $40, vilket det inte är värt! Plus att du kan betala med ditt svenska kort här :) 
 
Hoppas att det hjälpte! 

I love you & I miss you

2012-12-1003:06:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
 
Fick dem här bilderna skickade till mig och dem fick mig genast att börja gråta! Dem är så fina mina systerdöttrar. Mina fina änglar! Och jag saknar dem så himla mycket! Är det något som tynger mig så får dem mig alltid att le, jag älskar er <3

My first...

2012-12-1002:20:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
...Birthday party
...Drinking from a red cup
...Baby shower
...Drive on the highway
 
Allt detta på en och samma helg! Amaaazing! Har nu lite mindre saker på to do listan hehe. Så nu har jag varit på ett kalas och smakat på tårta och druckit ur en röd mugg, som är så omtalat haha. Var även idag på min första baby shower, gaaaalet! Det var för mycket av allt typ. För mycket folk, för mycket presenter, för mycket mat och dessert. Vi kunde i princip rulla hem sen. Och så har jag såklart klarat av min första körning på motorvägen här! Tummen upp för det! 
 
Slänger upp lite bilder från babyshowern idag! :) Just nu sitter jag och tittar på Tingeling medans barnen sover. Pappan är och hämtar kinamat! Börjar seriöst funderar på om det är dags att gå på diet... heheh. Har ju precis tryckt i mig lite mörkchoklad glass med smak av mint med... Ja, diet var det nog ja! 
 

Och så var denna veckan snart slut!

2012-12-0805:01:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
SItter i sängen och orkar knappt hålla ögonen öppna. Så trött är jag!

Har knaprat piller hela dagen känns det som - huvudvärk. Som tur var så jobbade jag bara till 12 och då började huvudvärken släppa och det var dags att ta tåget in till NYC. Shoppade faktiskt inte så mycket denna gången. Köpte det som behövdes köpas, eller ja.. Jag ville ha det i alla fall. Om det var nödvändigt, det är en annan femma. Men nu är jag en tjocktröja, halsduk och vantar rikare. Samt lite scrapbooking grejer. Ska bara skriva ut lite bilder med, sen är det dags att börja pilla lite :)

Imorgon jobbar jag två timmar, då jag ska köra flickan till dansen. Sen ska jag följa med familjen på ett kalas. Ska bli kul :) På söndag är det babyshower och jobb som gäller. På måndag är det en månad här!! Tiden går för fort...

Great days

2012-12-0619:17:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Igår var det bara lillkillen och bebis hemma och vi hade det ganska så kul ihop tycker jag. Jag lät killen leka med vatten, vilket han äääälskade att göra. Vi var ute och lekte, vi lekte med tåg, vi gjorde allt möjligt. Killen var nöjd i alla fall, han fick ju all uppmärksamhet idag ;) När killen tog sin nap passade jag på att mysa med bebis. Hon börjar bli så stor nu. Man ser hur mycket hon utvecklas varje dag. Så himla härligt!
 
Idag har jag alla tre barnen och alla tre sover! mamman kallar mig för "Super-au pair" för att jag lyckades få den stora tjejen att sova. Bara att tacka och ta emot all beröm. Haha, det var nästan så att jag somnade med! Fattar inte varför jag är så trött! Gick och la mig vid halv 11 igår och vaknade vid 9. Okej, jag snoozade i två timmar... Men i alla fall! Jag är trött!! Konstant trött! Får leta runt i butikerna här där alla super-piller finns och se om det finns något mot trötthet. Koffeinet räcker tydligen inte! 
 

Trötter

2012-12-0604:31:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Dagen har varit kanon! Har spelat in lite videos som jag tänkte lägga upp här men insåg precis att klockan är mycket och jag är faktiskt jätte trött. Så i stället för att trotsa sömnen och vakna outvilad imorgon så lägger jag upp alla videos imorgon samt bilderna med!

Btw, vart tog värmen vägen?? "storm" ute, ehehe...

Jersey Gardens & IKEA

2012-12-0305:45:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Denna helgen har varit helt amazing! Underbar på alla sätt! Synd att den har tagit slut så snabbt.. Efter shoppingen igår så tog jag och Anna nya tag och förde kosan mot Newark/Elisabeth för att besöka Jersey Gardens (stooort mall) och IKEA! Självklart blev det shopping på båda ställena, inte ens förvånad över hur mycket jag kan shoppa längre och över HUR mycket det finns! Det som förvånade mig var att jag var sugen på och älskade ikeas köttbullar!!! (Ni som känner mig vet att jag inte äter deras köttbullar, inga köttbullar, över huvudtaget) med lingonsylt(!!!) och vet ni?? DET VAR SÅÅÅ GOTT! Jag åt så jag fick ont i magen! 
 
Köpte även med mig glögg, lussebullar och kanelbullar hem till familjen. Pappan älskade kanelbullarna (såklart!) och mamman älskade glöggen, jag med! Fick äntligen lite julkänsla i kroppen. På vägen hem så lyssnade jag och Anna på julmusik hela vägen, försökte sjunga med meeeen kände inte igen en enda låt... inte okej! haha. 
 
Nu ligger jag här i min nybäddade säng på mitt nya täcke som jag fick av mina värdföräldrar, tack <3. Ska snart krypa ner, jag jobbar ju imorgon, klockan 12 ;) jag har det nog lite för bra tror jag haha ;)
 
 
före
efter

You can't get enough of shopping in NYC

2012-12-0206:17:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Wooow så ont jag har i mina fötter just nu! Har precis tryckt ner dem i mina nya Steve Madden "uggs". Såå sköna är dem! Vet ni vad dem kostade? 26 dollar! ahaha, rena rama rånet! Köpte även en Steve Madden väska som jag är sååå nöjd med! Jag har shoppat så mycket idag så det är galet! Men jag älskar det!

Jag och Anna gick förbi rockerfeller center med och tittade på julgranen, biiiig! :) Tanken var att vi skulle åka upp och kolla på utsikten med men det var så dimmigt och tråkigt att det inte var någon idé för man hade inte fått några fina kort eller något så vi spar det till en annan gång. Dagen har annars varit perfekt!

Var inne på Macy's och vet ni vem jag ser?!?!?!?!? ROBERT BUCKLEY, han spelar Clay Evans i OTH!!! (Det måste ha varit han annars har han en dubbelgångare!!!) Craaaazzzzyyyy!

Ska krypa ner i sängen nu och kolla lite på tv och svara på mail samt komma ner i varv innan jag ska sova. Imorgon är en ny dag med nya äventyr - Åka till Elisabeth (en ort) och besöka ett stoooort mall och IKEA!

Nu kommer en bildbomb! Puss på er där hemma <3
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin