I mis u

2012-11-3021:35:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Hittade en fin bild på min syster och älskade Emma, I love u <3

11/30/12

2012-11-3021:13:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Chilldag idag igen. Härligt. Idag är det fredag mina vänner och mina värdföräldrar ska ut på konsert ikväll så det blir lite jobb. Imorgon blir det in till NYC med Anna, det ska bli kul! Shopping shopping haha. Har ledigt för tillfället. Börjar jobba igen vid 5 så det är gutt. Ska bara slappa lite nu. Har precis gjort klart möbleringen av rummet. Vet inte om jag är nöjd med det eller inte. Vi får se helt enkelt. Imorgon kanske det ser helt annorlunda ut hehe. Det är bara lite smådetaljer som ska fixas, sen ska det nog se bra ut :) 
 
Har inte så mycket mer att berätta just nu. Ja jo, det har varit en tågkrasch här i NJ, men don't worry! Jag är safe and sound och det är ingen risk att kemikalierna som har läkt ut når oss så ni kan andas ut igen :) Puss! 
 
 

Cleaningday

2012-11-3005:27:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Idag har varit världens lugnaste dag, typ. Började jobba klockan 9, lekte lite med barnen osv. Klockan 10 hade vi ett möte inplanerat med LCCn här och vi pratade till klockan 12, då jag slutade. Skypade med syster Mia och hennes familj samt med mamma och pappa. Tvättade och storstädade rummet, käkade lunch och tittade på tv. Sen började jag jobba igen vid 4, gjorde middag och tog det mest lugnt med barnen. Väntade även på att tv-killen skulle komma då de sa att det skulle komma vid 5-tiden. Käkade middag och slutade vid halv sju. DÅ kom tv-killen. Ja, dem är ganska så tidsoptimistiska här verkar det som... Hur eller hur så har jag ääääntligen fått tv på rummet! :D 
 
Så sammanfattningsvis så har dagen var heeelt okej, inget att klaga på ;) haha. Imorgon börjar jag vid halv 10 och jobbar några timmar sen har jag ett hål på några timmar och börjar inte förens 4 och jobbar hela kvällen i princip. Vm och Vp ska på konsert så jag ska vara hemma och passa barnen, som kommer att sova mesta delen, hoppas jag. På lördag blir det NYC igen, can't wait! :D
 
Nu ska jag trycka i mig lite Reese's och pringels och titta på harry potter på min tv! :D
 
Det här är en mopp...ganska bra faktiskt!

A day at the library & more

2012-11-2904:51:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)

Target

2012-11-2904:30:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Tog mig en runda till Target, alldeles själv, utan gps! Känner mig ganska så stolt över det haha. Nu sitter jag här, helt slut, med både chips och reese's i mitt knä, inte okej! Är det någon som kommer att gå upp i vikt så är det jag! Men men, target... Sjukt bra affär, har typ allt :) Måste dit igen sen. Det är stället att handla julklappar på kan jag ju säga! 
 
 Saker jag har köpt: plattång, block, borste, godis, pyjamas, mjukisbyxor, tröja.

I feel good

2012-11-2817:33:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Lillkillen ligger uppe och sover och jag håller på att göra lite lunch just nu. Dagen har gått bra än så länge. Skulle ta med killen till Rec. centret men det var stängt tills vidare. Great! Åkte hem igen och sedan till parken och lekte lite i kylan. Vidare till CVS för att köpa mjölk men ser att dem inte har den mjölken som vi ska ha, in i bilen hem igen och bums ner i sängen. Nu sover han gott och jag är hungrig!

Att köra bil här var inte så roligt i början, jag var så rädd! Nu däremot kan jag inte vänta tills jag får ut och köra ;) Ska ta mig till target ikväll och göra mina inköp, nu måste jag iväg! Plus att jag slutar vid fem så det är bra. :) Imorgon får jag förmodligen min amerikanska telefon med så det är bra. Förhoppningsvis är det en smartphone så jag bara behöver använda den istället, för min telefon suger typ ;) ahha.

Men men, än har dagen bara börjat! Jag lever och mår bra! Förkyldningen börjar bli bättre med. Är på shoppinghumör idag så watch out!

Strömavbrott

2012-11-2804:06:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Att få ett strömavbrott mitt i vardagen med två ungar som är hungriga och en telefon som inte fungerar är inte okej! Höll på att skypa med mamma, pappa och lillasyster när jag märkte att internet la av och att en lampa började blinka. Helt plötsligt slocknar alla lampor och det blir helt tyst i huset! Fattar ingenting, öppnar kylskåpet för att se om det är på och till min fasa är det inte det och stänger det snabbt igen! Försöker ringa min värdpappa när jag märker att telefonen inte heller fungerar. Great! "Få inte panik, få inte panik" ekade i mitt huvud, medans lillkillen lekte i rummet intill. Behöver jag tillägga att det även har börjat snöa här? = kallt! 
 
Gör allt i min makt för att hålla ungarna i gång så dem inte blir kalla och inte tänka på mat. Men tillslut kommer kommentaren från tjejen: "Jag är hungrig Lina", och självklart början lillkillen också säga att han är hungrig. Jag river ut alla skåpen i köket för att se vad som går att äta utan att behöva värmas. Det blev en massa kex och russin. Bra mat! haha. Tillslut kom mamman hem och gjorde upp en eld samt beställde pizza. Precis när hon lämnat huset igen kom elen igång, oj vilken glädje! Man ser vad man tar för givet nu... I LOVE POWER! <3
 
Så nu vet ni det mammis och pappis, varför jag försvann så hastigt och lustigt! Imorgon får jag sovmorgon igen, yaay! :D
 

Syskonkärlek

2012-11-2705:00:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)

11/26/12

2012-11-2613:47:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Dagarna rullar på som aldrig förr och det är redan 26 november!! Kollade i kalendern och på söndag är det första advent! Herregud vad tiden går fort! 
 
Idag börjar jag lite tidigare än vad jag ska, mamman var tvungen att jobba så jag börjar 8.30 ist för 12.00 :) Men jag fick sovmorgon i alla fall hehe. Idag är det lillkillen och bebis som är hemma. Så vi får se vad vi ska hitta på. Han har ju varit lite tjurig på sista tiden så får hoppas att han är på bra humör idag. 
 
Annars händer det inte så mycket här, inköpslistan blir större och större. Måste åka till IKEA och till target! Ett täcke måste införskaffas och en massa annat nödvändigt! Vi får se när det blir av, kanske blir target ikväll? Dem har ju öppet till 11pm så jag har ju gott om tid ;) haha. 
 
Nu blir det ner och dricka kaffe! 
 

New York City

2012-11-2517:42:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Igår var jag som sagt i NYC med Fanny. Det var jätte trevligt. Vi gick in på Macy's och "fönstershoppade" och sedan vidare in på Victoria's Secret och blev 5 par trosor rikare och fick även ett par hörlurar och en hund gratis. Sen vidare mot SoHo, men innan vi kom dit så väntade vi 15min på ett tåg som aldrig kom och åkte sedan 5 hållplatser åt fel håll. Men efter mycket om och men så kom vi fram. Åt god mat och shoppade lite grann :) 

NYC/SoHo

2012-11-2505:06:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (3)
Älskar tröjan, jag kunde bara inte motstå den!! ;)

My neighborhood & a squirrel inside

2012-11-2405:06:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
 
 

Thanksgiving

2012-11-2322:17:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Igår var det thanksgiving, vilket var jätte trevligt. Kändes lite som julafton hemma i kalmar, mysigt. Jag och vm åkte och hämtade hennes mormor (jag körde förstås). Börjar bli lite enklare att köra här nu, lite mkt trafik bara hehe. Vi åt massor av mat och massor av dessert. Trodde jag skulle spricka! Vm var snäll och gjorde potatisgratäng åt mig och det var sååååå gott! Vi spelade ett jätteroligt spel Apples to Apples - man har sju kort på handen med olika namn och ställen på. Man turas om att vara domare som tar upp ett annat kort och säger vad det står och så ska man lägga ner ett kort från handen som beskriver domarens kort bäst. Sen ska han välja vilket kort som är bäst och så får man hans kort. När man har sju stycken kort av domaren har man vunnit. Skitkul! Ni borde se om det finns något sådant i sverige! 
 

Idag har jag varit ute och gått runt lite i området. Familjen var på zoo så jag tog med mig vovven ut på promenad. Vi är bästisar nu! Har fotat lite med så det kommer bilder lite senare i ett annat inlägg. 
 
Nu ska jag ner och äta lite och sedan runt 6tiden kommer en annan au pair och hämtar upp mig och så ska vi ta en fika eller ngt och snacka en massa :) Skönt att kunna komma ut lite nu och träffa nytt folk! Love it! 
 

Cuties

2012-11-2204:38:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)

Wednesday

2012-11-2123:34:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Idag fick jag en timmes sovmorgon då VM skulle vara hemma. Så jag började vid 8 istället, skönt. Idag har vi varit ute på bakgården och lekt en massa och så har vi även busat inomhus, såklart ;) Jag har tagit lite kort men kameran är nere och jag orkar inte gå och hämta den nu så lägger upp bildern sen i stället! Det händer inte så mycket just nu faktiskt, jag håller på att komma in i rutinerna och har idag även kört bil för första gången i USA, det ni! 
 
Medans vi sitter i bilen och kör så säger mamman, det här är en av dem mest trafikerade dagarna i USA, det är ju thanskgiving imorgon. Tack för den haha, min första körupplevelse är på den mest trafikerade dagen på året, great ;) Men det gick bra tycker jag :) Nu ska jag bara lära mig att hitta. Får ta med ungarna på promenader och lära mig gatorna. Då kan jag även ta kort på området som jag har lovat i tusen år ;) 
 
Förhoppningsvis så lär det hända lite mer snart då jag lärt mig köra här och kommit in i rutinerna och fått lön o sådär, då kan jag ju träffa andra au pairer osv :)  
 
Dagen i övrigt var den tuffaste. Lillkillen var tjurig var och varannan minut, kanske för att VM var hemma och jag inte dög då. Min förkyldning tar död på mig och gör mig tröttare än vanligt. Så ja.. Skönt att det är helg nu! 
 
Happy Thanksgiving!

Frågor & Svar

2012-11-2123:15:00
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! 
Tänkte bara fråga hur lång tid det tog från att du hade hittat din värdfamilj, tills att du befann dig i USA. Kände du att tiden var knapp att hinna med att fixa alla papper, körtkort och visum och så vidare? 

+ kör man på sitt internationella körkort eller måste man ta ett nytt i USA? 

MVH Emelie
 
Hej Emelie! Det tog mig 3 månader från det att jag hittat min familj till att jag befann mig i USA. Jag hade massor av tid, kände till och med att jag hade för mycket tid eftersom att jag ville åka direkt. 
 
Ja du kör på ditt internationella körkort om inte Staten du lever i kräver annat. 

I love you

2012-11-1902:16:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Jag har börjat komma till rätta i rummet nu, packat upp alla kläder och sådär. Tog ett kort på min garderob på hur den ser ut nu med alla klänningar och koftor som behöver hängas. Tänkte att det kunde va kul att ha ett då och nu kort sen när jag har börjat shoppa ;) 
 
Har även satt upp alla kort som jag fick av Emma och Malin ur det "hemliga kuvertet" jag fick med mig och som jag inte fick öppna förens jag kom till USA. Tack så jätte mycket! Jag började gråta när jag läste brevet Malin! Och tack för halsbandet! :) Love you! <3
 

The swedish fair and everything else

2012-11-1901:15:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Dagarna går ganska fort här faktiskt. Har vaknat tidigt av mig själv varje dag förutom idag då ställde jag klockan för att jag och VM skulle åka till gymmet. Brände 200 kcal på bandet, bra jobbat!  Skypade sedan lite med mamma, pappa, farmor, farfar & Mandy :) saknar er, lite ;) Sedan åkte vi till en svensk mässa där dem hade jultema och serverade glögg, pepparkakor, kaffe (OMG så gott!) och massa massa annat. Det var kul att se allas miner när dem testade alla sakerna haha. 
 
Resten av dagen har jag tagit det lugnt, skypade lite till med mamma och pappa :) Har precis gosat lite med bebis. Snart ska jag nog ta och kolla på lite Grey's Anatomy ;) Är så j*kla förkyld med så får ta och hitta ett apotek imorgon tror jag! 
 
Börjar jobba lite smått imorgon med. Klockan 12 ;) Det ska nog gå bra det här haha! 
 
Ni får en söt bild på Elijah från idag :)
 
han var så lycklig när han satt i den lilla fåtöljen med sin laptop :)

Pictures

2012-11-1819:06:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Mitt Rum
A peace-stick
Storhandlade, bokstavligen talat
 
The Swedish Fair

Jag lever och är ok!

2012-11-1701:31:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Jag är nu hos min värdfamilj. Känns ganska konstigt att vara här nu, men jag känner mig faktiskt som hemma här :) Barnen är jätte snälla och verkar gilla mig riktigt mycket :) Värdföräldrarna också :) Hur trevliga som helst!

Mamma & Pappa, jag loggar in på skype imorgon så fort jag har vaknat, så var redo! :)

Nu ska jag göra mig i ordning, vi ska ut på restaurang och äta :)

Näst sista dagen - den värsta dagen (för mig)

2012-11-1600:12:00
Au pair skolan
 •  Kommentarer (1)
Usch, denna dagen har verkligen INTE varit bra.. Vaknade upp med huvudvärk, och det blev inte bättre under dagen. Jag gick och köpte en "en-dos-förpackning" av huvudvärkstabletter, ska jag vara ärlig så hjälpte dem faktiskt, snabbt också. MEN när huvudvärken nästan var borta så satte illamåendet igång och jag började känna mig febrig och hängig. Jag somnade nästan på lektionen 10ggr, jag mådde så dåligt. Gick upp och vilade på lunchen och vaknade lite bättre. En halvtimme in på lektionen så var jag tvungen att springa till toaletten, för jag kände hur det började vattnas i munnen och anade vad som skulle komma.. Jag han PRECIS in på toaletten innan spyan kom upp. Trevligt att veta va? ;) Jag har inte spytt mer sen dess, men har varit väldigt dåsig.

Medans jag slumrade på lektionen efter det (jag fick gå upp och vila efter jag spytt först) så blev fler och fler tjejer illamående och fick ont i magen. Jätte konstigt! Så alla var rädda för att vi skulle få maginfluensa eller någonting. Men framåt eftermiddagen började jag må bättre, när jag hade sovit på lektionen haha. Jag har fortfarande lite huvudvärk men det är ok. Ska snart sova. Funderar på att beställa upp mat så jag får någonting i magen. Frukosten kom ju upp förut.

Det var allt för idag. Inga bilder blev det heller :( Hoppas alla har det bra hemma i Sverige! Imorgon beger jag mig till mitt nya hem för året, spännande! :D

HLR och Babymassage

2012-11-1505:27:00
Au pair skolan
 •  Kommentarer (0)
Första halvan av denna dagen gick såååå långsamt. Även att det var nyttig information som vi behövde lära oss så kändes det som att det tog evigheter. Vi fick lära oss HLR och hur man gör för att rädda barn och bebis från kvävning osv. Väldigt bra att kunna som sagt. Till lunch idag fick vi kalkon med stuffing och potatismos och till efterätt fick vi pumpkinpie och äppelpaj, suuuupergott! Yummy for my tummy ;) Jag rullade i princip ut ifrån matsalen sen hahah. Fick en kommentar av storasyster sedan: "Gör ni inget annat än äter?". heheh joo det gör vi, vi sitter och lyssnar på läraren dag ut och dag in. Inget roligt att rapportera om. Maten däremot, ja ni märker själva ;) ahah. Jag vill inte ens tänka på min vikt just nu..... Tur att jag inte bantar, än!
 
Efter lunch fick vi lära oss teckenspråk, så att vi kan lära barnet det så att det lättare kan kommunicera med oss sen. Jätteroligt faktiskt! Efter det var det dags för babymassage också. Vi kollade på en film och fick sedan öva själva, väldigt avslappnande! Kolla upp på youtube Mia så kan du göra det med Hjalle :) Jättemysigt och så är det bra för relationen mellan barnet och mamman med :) 
 
Det är vad vi har lärt oss idag. Vet ni vad jag har gjort mer idag??? SHOPPING :D haha. Jag fick in på Victorias Secret och hittade bodylotion och allt sådant där, man fick ta 5st för $30. Typ 200kr!! snacka om att jag var i himmelriket hahah :D Så nu sitter jag i sängen, nyduschad och luktar som en VS ängel ;) 
 
Slänger upp lite bilder med! På tal om mat, hahaha. Imorgon blir det PIZZA ;)
 

Pictures - andra dagen

2012-11-1405:36:00
Au pair skolan
 •  Kommentarer (1)
Frukosten
 
Aysegul & jag vid frukost (Min rumskamrat)
 
Lunch
 
NY from hotellet
 

Andra dagen + NY tour

2012-11-1405:03:00
Au pair skolan
 •  Kommentarer (0)
Okej! Andra dagen är förbi och jag är sååå trött. Fast ändå inte på något sätt. Det är väldigt mycket att ta in just nu, alla intryck, alla människor, språket, allt. Maten är okej här, den duger liksom. Vissa saker påminner om Sverige men jag kan inte komma på vad det är. Idag åt jag en smörgås med ost och skinka och en annan med en kycklingröra med nötter i (??) helt okej faktiskt, var lite skeptisk i början haha. Men det gick att äta. Självklart serverar dem dessert här, cookies & brownies. Verry goood! Jag kommer bli fet snart, som Amanda och Pappa säger haha.

Idag har vi i princip bara lyssnat hela dagen, på ointressanta saker typ. Ingenting jätte viktigt, uppenbarligen, eftersom att jag har glömt allt hahah. Infantsgruppen som jag går i skildes även ifrån alla de andra efter lunch. Vi är 26 stycken på grund av stormen Sandy, så de som inte kunde komma då, kom nu i stället. Annars hade vi varit typ 12 stycken.

Vi är en mysig grupp faktiskt. Special, som läraren sa. Vi gick igenom utvecklings stadierna för bebisar idag. Imorgon blir det hjärt och lugn räddning. Har inte kollat schemat så noga. Jag tar dagen som den kommer.

Skypade med min värdfamilj för en timme sedan ungefär, dem kommer och hämtar mig på fredag 1.30 (19.30 svensk tid). Vi ska tydligen ut med deras vänner på kvällen till någon restaurang typ där dem har quiz och allt sådant där, så det ska bli kul :) Värdmamman har även en kusin vars fru är svensk så jag skulle få hennes nummer ifall jag ville ses så kunde hon introducera mig för andra svenskar på Manhattan ;)

På tal om Manhattan....Jag var i NEW YORK idag!!! Amazing! Allting är så himla stooort! Galet! Det tråkiga dock var att det var så mörkt så det blev inga bra bilder (förutom på times square för där är det ljust). Men lucky me har bara 30min från mitt hem till NY så jag kan åka en annan dag och ta massa kort och allt sådant där :) Synd för dem som aldrig mer kommer att åka hit, heheh. MEN! Jag har sett frihetsgudinnan, Chrysler building, Brooklyn Bridge, gatan där sarah jessica parker shoppar, gatan där alla dem i Vänner bor, Empire state building, kaoset efter Sandy, Times Square och massa massa mer.

Lägger förmodligen upp dem bilderna imorgon för det är så slött här när det kommer till att ladda upp bilder, håller på att få panik! Det tar typ 5min för en bild, gahhh!

En dum grej jag sa till Elli igår när vi var på mallet var: "Det känns nästan som att man är utomlands" dahh, vad tänkte jag med??? hahaha. Men jag tänkte mer som typ Thailand. För det kändes verkligen som det. Men vi är ju utomlands hahah. Skyller på jetlagen ;)

En annan rolig kommentar var idag på Times Square. En kille som vi gick förbi frågade Elli: "Have you ever dated a black guy? He will put you in a wheelchair." hahahah, ååh bästa idag! Efter våran guide i bussen, så himla härlig.

Nu ska jag sova, upp tidigt imorgon. Klockan är här ca 11pm. Nighty nighty!

Pictures - första dagen

2012-11-1403:49:00
Au pair skolan
 •  Kommentarer (0)
Till dig pappis :) helikoptrar ;)

Jag är framme och jag lever

2012-11-1304:24:00
Au pair skolan
 •  Kommentarer (0)
Herregud vad trött jag är nu! Har knappt sovit någonting sedan i söndags! Vi kom fram till Newarks flygplats vid 11.40 ungefär och fick sedan stå i passkontroll i ca 2h för att sedan vänta på en shuttle som skulle ta oss till vårat hotell ca 30min där i från och jag måste bara tilläga att alla, ALLA, kör som idioter här. Herre min gud säger jag! Hur ska det här gå? 
 
Väl framme på hotellet så fick vi en genomgång på regler och vad som kommer att hända framöver (NY IMORGON!!!). Fick våra rumsnycklar och gick upp. Jag var själv på rummet när jag kom upp, skönt, så jag fick landa i lugn och ro och skypade med familjen där hemma samt med syster Josse :) Hoppade in i duschen för att sedan hämta upp Elli för en tur till New Jerseys största mall, WOW! så stooort :D Jag blev helt till mig. Vill ni veta något ännu värre? ALLT ÄR SÅ BILLIGT! Tvingade mig själv att hålla i pengarna. Efter ca 4h på mallet åkte vi hem. 
 
Nu sitter jag här, heeeelt slut. Redo att krypa ner i sängen och avsluta dagen. Har nu fått en rumskamrat från Brasilien, hon är snäll :) Vi ska gå samma infants program, det ska bli intressant! 
 
Slänger upp lite bilder här som ni kan titta på i väntan på ny update!
 
god flygplansmat, not...
 
 
 
Jag orkar inte vänta längre tar sådan tid! Ni får fler bilder imorgon. Godnatt <3

All these sad goodbyes

2012-11-1202:10:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Sitter på flygplatsen nu och magen är fylld med mat! Gud vad gott det va ska ni veta. Har suttit på en buss i ca 8h och har ganska så ont i rumpan vill jag lova. Men jag mår bra och resan upp gick fint den med. 
 
Att säga hejdå idag var det jobbigaste jag gjort på länge, men vi ses ju snart igen! Tur att skype finns med :) Det här ska nog gå bra minsann! Tänkte slänga upp lite bilder och så där och sedan kolla på massa serier i väntan på att den andra tjejen ska komma hit, det vill säga om ca 7h haha. 
 
Btw så luktar det lussekatter här, är inte det lite för tidigt??
 
xoxo / Paulina
 

Saturday

2012-11-1022:34:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Imorgon bär det av. Känns jätte konstigt. Dagen med stort D är redan här liksom. Tiden går för snabbt. 
 
Dagen har varit bra idag, alla har varit här på smörgåstårta och tårta och umgåts och haft det bra. Det känns verkligen inte som att jag ska åka iväg. Ikväll kändes det som ett vanligt kalas typ. Konstigt. Lär väl kännas imorgon vid stationen när man verkligen ska säga hej då. Usch! 
 
Nu är jag alldeles slut och tänkte gå och lägga mig. En sista natt i min säng. Imorgon blir det mysdag med familjen och bara umgås och ha det bra. Updaterar nog igen när jag sitter på bussen då kommer alla bilder med!
 
Slänger upp två som syrran tog och la upp på facebook :)
 

Och så var denna dagen också slut

2012-11-1000:36:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Har precis kommit hem från en underbar utekväll med tjejerna. Vi möttes upp på Harrys och åt god mat och skrattade och pratade om allt och inget. Hur trevligt som helst och jag kan inte fatta att jag inte får se dem på ett helt år igen! Frida sa det, att Leah (hennes dotter) kommer att vara 2,5 år när jag kommer hem. Hur sjukt är inte det?

Efter all god mat och efterrätt begav vi oss och det blev senare dags att säga hejdå, kände mig inte ledsen just då, men nu i efterhand. Ojoj, vad ledsen jag är! Sitter nästan här och gråter i min ensamhet.

Jag följde med Elin hem på ett glas vin och massa prat och nagellacks målande, från Elins sida då hon inte kunde bestämma sig vilken färg hon ville ha, haha. Jätte trevligt.

Nu sitter jag här, hemskjutsad av min såvger, och funderar på framtiden. Imorgon är det fest här hemma. Många tårar kommer att fällas gissar jag på.

Glömde självklart kameran hemma så inga bilder blir det :(

It's happening

2012-11-0821:31:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Imorgon är det fredag, vilket betyder en sista träff med tjejorna. Ska bli så kul att träffa alla och det var länge sen alla träffades allihop på en gång så det ska bli jättekul! Men jag måste bara få påpeka en gång till att tiden går för fort! Jag menar, imorgon är det fredag och snart är det söndag. Det var inte länge sedan jag satt och fantiserade om hur min sista vecka i Sverige skulle se ut och nu sitter jag här, veckan har i princip sprungit i väg. Imorgon är det dags att säga hejdå till fina vänner för ett år framöver och på lördag till familjen. Det snurrar i huvudet för det går alldeles för snabbt. Jag hinner inte med! Jag vet att jag sa att jag ville åka nu, men ja.. inte direkt nu. Om tiden ville vara så snäll att ta en kaffepaus så att jag kan få andas lite? 
 

Lyckan som uppstår när man äntligen lyckats packa ner sitt liv i en resväska

2012-11-0712:19:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Ja, rubriken talar för sig själv. Hela kvällen igår kämpade jag (bokstavligen talat) med att få ner mitt så kallade liv i en resväska. Lyckades jag? Ja, efter mycket om och men, packa i och packa ut, börja om på nytt och försök igen, så lyckades jag och nu vågar jag inte öppna skiten ifall jag inte skulle få igen den igen! haha. Lyckat där!
 
Jag börjar bli lite smått nervös nu. Jag hoppas verkligen att jag inte glömmer någonting viktigt! Som alla papper och så. Då avlider jag, på riktigt! 
 
Jag kan inte fatta att det redan är onsdag. vad hände med veckorna liksom? På fredag är det lite kalas med tjejorna som befinner sig hemma i Sverige. Äta lite god mat och ha det allmänt trevligt. Gud vad jag kommer att sakna dem! På lördag är det avskedsfest hemma med familjen. Jag vill inte ens tänka på det. Usch. Alla kommer gråta och då kommer jag gråta och så sitter alla och gråter och försöker övertala mig att stanna hemma och så kommer jag få skuldkänslor för att jag åker. Nej det vill vi inte vara med om! Till alla i familjen som läser min blogg, inget gråtande på lördag, då åker ni ut! 
 
Snart ska jag hämta Emmis på dagis, hon blir så glad när jag kommer och hämtar henne, haha. Sen blir det en kopp kaffe hos syster och sen hem för att vänta på min andra syster då vi ska ha vårna "onsdags-date" (grey's anatomy är på onsdagar och vi tittar alltid tillsammans men nu är det twilight ist, yaaaay). Sen vips har hela onsdagen gått och då är det inte långt kvar mina vänner! Inte för att det är långt kvar nu heller, men liiite längre i alla fall..
 
Här är några bilder som sammanfattar min vecka, so far... 

Sentimental

2012-11-0413:33:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (2)
Den här klumpen i magen, den blir bara större och större. Sömnproblemen har kommit tillbaka och alla "tänk om"-tankarna spökar i mitt huvud igen. Om en vecka, exakt idag, om 2h cirka, åker jag ifrån Kalmar och alla mina nära och kära. Om 10h cirka, är jag på Arlanda, med ont i magen och en trötthet och hunger som slåss, kan jag tro. Men med en längtan och iver som aldrig varit större! Spännande! 
 

Snälla mamma och pappa gick till affären och handlade julmat till mig. Jag ska få äta julmat innan jag åker, så underbart! Julskinka och jansonssfrästelse, det bara vattnas i munnen! mmmmm (ser ut som Homer i Simpsons när han tänker på öl). 
 
Jag vill bara att denna vecka ska gå fort, för jag orkar inte vänta längre. Gå dag ut och dag in och tänka: "Detta är kanske sista gången jag gör detta". Det tar för låååång tid! Jag vill flyga nu! Jag vill träffa nytt folk nu! Nu nu nunu! haha. 
 
Imorgon kommer fina John hem med, som jag har saknat honom! Skönt att jag hinner träffa honom innan jag åker iväg och vi får inte träffas på ytterligare ett år. Sjukt att han redan har varit borta i ca 8 månader. Tiden går fort. Tänk på det mina vänner när jag är där borta. Det kommer säga svissch och så är jag här igen! :) 
 
Until' we meet again!

My American family

2012-11-0212:16:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Nu ska ni finally få några bilder på min fina familj i USA :) 
  
Kate
 
Elijah
 
Kristin & Kate
 
Kevin & Elijah
 
Kate & Sara
 
 

They're ok!

2012-11-0116:51:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Pjuuh! Thank God! Fick precis ett mail av min VM att dem lever och är ok! Dem har ingen ström och några skador på staketet och några kablar, men det var allt. Tack och lov! Nu kan jag äntligen andas ut lite. Efer 4 dagar utan något mail blir man lite orolig, man har ju sett bilder från NJ och självklart tänker jag mig värsta scenariot! MEN dem mår bra, min fina familj <3
 
Fick mail av STS precis nu med, en "lista" på andra au pairer som åker samma dag som mig, en person haha. Menmen, mailade henne och frågade om hon åkte samtidigt som mig, hoppas det. Det är snart bara en vecka kvar. sjukt! Planerar lite inför avskedsfesten och allt sådant där. Funderar även på att testpacka lite och se vad som går in och inte. Note to self: kolla maxvikten på handbagaget och om man får ha med en extra väska osv!
 

Btw, promise att visa min familj i ett senare inlägg, LOVAR! ;)
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin