Ett barns lycka

2013-01-3101:15:51
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
 
Lilla Mejsen fick sitt paket från USA idag, hon blev såååå glad och jag blev såååå tårögd! <3

Frågor & Svar

2013-01-3100:57:49
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! 
Jag tänkte bara fråga att om man har tagit hand om barn som man är släkt med får man räkna med de timmarna för att få mer erfarenhet? För jag har både tagit hand om barn som jag är släkt med och jobbat på förskola. Jag ska också åka med sts. 
 
Hej! 
Dem referenserna som du behöver ha på papper får inte vara släkt med dig. Men när du fyller i erfarenheter med barn på ditt aupair room senare så kan du fylla i dem du är släkt med :) Vad kul! Jag är jättenöjd med sts :)

tack för svaret. Men hur länge har du varit där? hur hade du tänkt plugga till våren när man bara är där 1 år, man pluggar väl samtidigt som man bor med familjen och passar barnen?. Du behövde inte ta csn lån eller något?
 
Jag har varit här i snart 3 månader. Jag tänkte ta weekendklasser där man är på en skola över helgen och tar massa olika klasser. Du får 3 credits för en helg. Så jag tänkte ta 2 stycken då man måste ha 6 credits. Nej jag behövde inte ta csn lån, familjen betalar $500 för pluggandet. Vill du läsa något som kostar med än det får du betala resten själv :)
 
Jag har två frågor: 
hade du sparade pengar när du åkte till usa? 
vad köpte du för presenter till familjen? :D
 
1. Jag hann spara lite. Jag hade planerat att åka i Januari men åkte i stället i November, vilket gjorde att jag inte hann spara så mycket som jag ville. Men det är ett tips - spara pengar innan du åker! :) 
2. Jag köpte en bok om svenska traditioner till föräldrarna och böcker samt leksaker till barnen :) Du kan läsa om det här

Shopping do makes you happy

2013-01-3100:38:09
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Tisdag var en riktigt bra dag måste jag säga. Barnen uppförde sig bra och mitt humör var bra. Shoppingen på kvällen var också bra. Heheh. Jobbade mellan 8-5, min vm har flyttat fram mig en timme så jag börjar vid 8 istället för vid 7. Oj vad en timme gör mycket! Sååå skönt. Tack fina vm :) Lekte med killen på morgonen medans flickan var på spanska. Sedan åkte vi och hämtade henne, åt lite lunch och hade det mysigt. Sedan tog alla en liten nap. Sedan lekte vi heeela dagen tills min vm kom hem :) Fixade mig och sedan skjutsade jag min vm till gymmet och jag drog vidare till Woodbrigde mall för att träffa fina Christine! Vi shoppade loss, bokstavligen talat! haha. Sedan åt vi oss så mätta på Applebees att jag kunde rulla hem efter det. En riktigt bra dag med andra ord. Är så glad för att jag träffade Christine, vi har så kul tillsammans! 

 
Idag jobbade jag samma timmar, men idag var bara lillkillen hemma. Flickan var i skolan. En bra dag idag med. Dock är han fortfarande lite sjuk så han är inte helt 100. Men vi hade en mysig och lugn dag idag .När min vm kom hem med flickan åkte alla till en park 15min här i från. När jag gick utanför dörren trodde jag att jag skulle svimma. Det var 60grader i farenheit ute. Det var seriöst VARMT! Man behövde inte jacka och det blåste varmt. Som en svensk sommar dag. Galet! Åååh vad jag njöt! Imorgon ska det dock bli storm och min vm tror vi kommer bli av med elen (igen). Såå ikväll ska jag fasen utnyttja elen till fullo! Platta håret, kolla på tv, ladda mobil,dator och kindle heeela natten! För imorgon börjar jag inte förens vid 12 ;) hoho mitt liv är underbart! :)
 
Puss på er där hemma i kalla sverige! ;)
 

Frågor & Svar

2013-01-2918:23:34
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (3)
hej, kan du inte beärtta lite om hur det var när du skulle åka osv, vart du inte rädd? vilken familj du skulle hamna i om de var snälla eller agressiva, eller hur du skulle klara av det, pluggar du något vid sidan för det ska man tydligen göra när man är au pair i usa. hur går det med ekonomin, tacksam om du kunde skriva lite om det:)
 
Hej Ells!
Jag var så nervös att jag inte kunda sova eller äta dagen jag skulle åka. Hundra tankar gick genom mitt huvud. Hade jag glömt något, vad skulle jag göra när jag kom fram till flygplatsen? Jag var jätterädd att jag hade glömt något viktigt som gjorde att jag inte kunde åka. Jag var inte nervös alls över familjen, jag hade en bra magkänsla med dem och min magkänsla hade rätt. Jag känner mig precis som hemma här och dem är verkligen underbara. Jag har inte börjat plugga än, ska göra det till våren tänkte jag. Ekonomin går bra. Mina pengar tog slut direkt i början här för allting är så nytt och shoppingen är underbar ;) haha. Men nu har jag pengar över varje månad, vilket är bra :) Hoppas det hjälpte, har du mer frågor så är det bara att fråga på :) 

The social network

2013-01-2903:25:19
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (3)
Sitter med en kopp te och njuter av lugnet nu när alla barnen är i säng. Har precis tagit en värmande dusch, riktigt skönt var det ska ni veta! Värmen är tillbaka i huset, vilket är underbart. Shit vad lite man uppskattar att man har värme egentligen :o galet! 
 
Dagen har varit hyfsat bra. Lillkillen är sjuk så det har blivit att ta hand om honom hela dagen. Stackarn <3 Hämtat flickan från skolan och gjort middag - hemmagjorda pommes med nuggets. Det uppskattades minsann :) härligt! 
 
Har funderat lite och jag måste börja uppdatera lite bättre här känner jag. Känner att jag måste börja ta tag i mitt sociala liv på allvar med. Visst jag har ett par kontakter men när dem inte kan ses så har jag ingen annan och jag känner att jag måste bättra mig. Vill hitta en grupp tjejer som man kan umgås med tillsammans. Hade varit så kul! !
 
Fixar med mitt album :)

Jag fryser ihjäl, det är så kallt...

2013-01-2817:05:54
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
...stackars barn, men snart blir det varmt. (eller något sådant)
 
Igår gick värmen sönder i huset. Idag snöar det ute. Behöver jag säga mer? hehe.
Nu dricker jag te för fulla muggar, raggsockarna är på och min tjockaste tröja. Flottigt hår och lukta illa gör jag säkert med. Hoppas att dem fixar det idag. Låter kanske sämre än vad det är. Som tur är så är det inte elen som är borta. Tack gode gud för det! Hade vi inte haft någon el så hade vi nog inte varit hemma för tillfället. DÅ hade det varit kallt. Nu har vi i alla fall värmefläktar på i alla rum, plus att vatten står och kokar i köket för att tillföra lite värme där inne. Det kunde varit sämre, faktiskt.
 
Här är jag, drömmer om värmen ;)
 
 

scrapbooking

2013-01-2705:00:53
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Har nu inhandlat lite nödvändigheter till mitt scrapbooking :) Är ganska så nöjd så nu kan jag nog sätta igång i alla fall. Får ju nya idéer i huvudet hela tiden, så kommer förmodligen (ganska så säker) inhandla ännu mer saker. Kanske är dags att skaffa ett rewardscard hos AC Moore? ;) Lär ju tjäna ganska stort på det om man säger så. 
 
Börjar bli förkyld igen. Täppt i näsan och hängig. Icke bra. Dessa bakterier... Imorgon blir det iväg och käka frukost någonstans med familjen, trevligt :) Skype-date med mams och paps blir det imorgon med, can't wait! hihi <3 Skicka iväg ett sms var till systrarna som var ute inatt för att se hur dem mår imorgon haha. Jag vet redan svaret, men det är alltid kul att säga; vad var det jag sa? ;) hihih. 
 
btw, detta är min otroligt vackra lillasyster <3

Sold out movie & Cheescake factory

2013-01-2622:45:50
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Igår var det meningen att jag skulle gå på bio med Christine, vi skulle se silverlining playbook. Jag tänkte vara smart och gå direkt till bion och köpa biljetterna och sedan shoppa lite innan. Meeen, när vi kommer fram till kassan så är biljetterna slutsålda och de andra filmerna verkade suuuga, så vi gick och shoppade i stället och slutade vår kväll på Cheesecake factory. Vilken mat dem har, omg! Jag beställde in Avocado Eggrolls. Om ni får tillfälle någon gång att beställa eller smaka dessa - GÖR DET! Såååå sjukt goda, munorgasm! hehehe. 
Självklart beställde jag en cheesecake med! daah, det är ju the factory of the cheesecakes, men jag skulle nog tagit en orginalare, för den jag tog smakade tårta och jag var icke sugen på detta! Åt så mycket att jag mådde illa och helt ärligt så mådde jag fortfarande illa när jag vaknade idag. 
 
Idag är det en scrapbooking-dag så jag ska snart iväg och hämta mina bilder jag skrivit ut och sedan iväg och handla lite klistermärken osv :) Can't waaaaiiit! :D
 
En "liten" Cheesecake ;)

So call me tired

2013-01-2519:19:03
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Skulle egentligen inte börja förens klockan 3pm idag, men min vm fick inte sova inatt så hon är jääättte trött och min vp är förkyld och trött så jag började tidigare idag. Gör inte mig något, då har jag en hel fredagskväll framför mig ;) Blir antagligen en bio med Christine, är inte riktigt 100 än men vi får se ;) 
 
Har varit snäll och organiserat i kylskåpet idag ;) Tror min vm läste mina tankar för när hon kom hem hade hon handlat på BJ's = STORPACK på mat! hahah, så allt fick plats ;) (Vilket det inte alltid gör). Hann även baka pepparkakor, vi hade en deg kvar i kylen :) Aktiv dag idag. 
 
Nu sitter jag här och tar det lugnt, ska äta lite starbucksglass som min vm köpt till mig, snäll hon är hihi. Sen ska jag fläka mig på soffan och ta det lugnt innan lillkillen vaknar :) 
 

Five little pumpkins

2013-01-2404:46:23
Videos
 •  Kommentarer (1)
 

Bilder från LCC-möte & barnen

2013-01-2404:44:38
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)

This is to my lovely family ♥

2013-01-2401:51:16
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Idag blev en dag då jag tänkte på er extra mycket, och som jag fortfarande gör. Idag älskar jag er lite extra mycket och saknar er lite extra mycket. Jag vet inte varför, men när jag tänker på er så fylls jag av en så stor glädje och kärlek som inte går att beskriva. Ni ska bara veta hur mycket jag älskar er och hur mycket jag uppskattar ert stöd i min resa. 
 
Just nu vill jag bara krypa upp i soffan där hemma och mysa in mig mellan mamma och pappa och kolla på något riktigt dåligt svenskt program och bara njuta av nuet. Inte för att jag har det dåligt här, min värdfamilj är den bästa, tro mig. Men bara känslan att ha sin familj nära, det är något riktigt underbart och som inte går att köpa för pengar. The most precious things in life, is not worth all the money in the world. 
 
 
Åååh vad jag älskar er! <3
(Självklart även er som inte finns med i bilden.)
Bild tagen minuter innan jag lämnade Kalmar

Herr huvudvärk har varit och hälsat på..

2013-01-2302:07:33
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Det var dags för en tidig morgon igen här i huset, klockan 7 började jag idag, utan lugn och ro med kaffe... Vaknade med huvudvärk och hade bara lust att slå huvudet genom väggen. Kommer ner och då har lillkillen redan vaknat, pigg och full med hyss, great. Sedan har det varit full rulle hela dagen. Hyss hit och dit och som grädde på moset så vill vi heller inte lyssna när man säger nej. Sa jag att jag hade huvudvärk??? Gissa vad jag hade mitt under dagen när allt var som värst. Trodde jag skulle dö! Planerade att gå och lägga mig diiiirekt när jag slutade. Nu sitter jagh är 3 timmar senare, utan huvudvärk och pigg som en gris. Skulle vara så skönt att sova... Meeeeen, jag tog ett skönt värmande bad och nu väntar min fina bok på mig: City of Bones. För er som är medlemar i intresseklubben: Jag tror jag är förälskad i en av karaktärerna - Jace. ;)
 
Det var allt för idag, imorgon börjar jag klockan 12! Och min fiiiina älskade lilla systerdotter Meja fyller 4 år imorgon <3 Tiden går för fort.. Jag säger då det....
 

Frågor & Svar

2013-01-2302:01:27
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Én fråga: 
Hur funkar allt med mobil och dator? Tog du med det hemifrån ochvad har du för abonomang/surf osv? :)
 
Hej Emelie! 
Jag tog med mig en upplåst telefon hemifrån och självklart min dator :) Mina värföräldrar har wifi här hemma så jag använder mig av det till datorn. Till telefonen har jag ett abonemang hos T-mobile, tydligen det enda som fungerar och som är blligast. Jag betalar $50 i månaden och då får jag 100MB att surfa för gratis plus 1500min att ringa och smsa fritt för. :)

Happy Sunday!

2013-01-2115:17:25
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Vaknade upp på söndagsmorgonen utan sovmorgon och vetskapen om att om en timme väntas en 2 timmars låååång bildfärd till Long Island för barnkalas. Förväntade mig en bilfärd full med kaos, meeen i stället blev den lugn och skön och jag fick 2 timmars lästid med min Kindle ;) Just nu läser jag City of Bones, för er som är intresserade ;) hehe. 
 
Kommer fram till en farm, går in och hälsar på alla och sen var kalaset igång. Trodde inte det skulle vara så roligt, men det var det faktiskt. Började med att barnen fick rida på ponny och sedan fick vi pizza, GOTT! haha. Sedan fick vi mata alla djuren som fanns där, alla barnen var i exstas! Klappa kaniner i korgar, äta tårta och sedan mata getter med mjölkflaskor och sedan åka på en tågtur. Av alla kalas jag har varit på här än så länge, så är detta det bästa kalaset haha. 
 
Åker hem lite tidigare än väntat för att barnen var sååå trötta. Mina värdföräldrar övertalar mig om att gå på LCC-mötet som var om 30min. Dem lyckades och jag kom fram i tid. Jag ångrar verkligen inte att jag åkte dit, såååå kul! Träffade några nya vänner, speciellt en, Christine, från tyskland. Bor 15min från mig och hon är såååå snäll! hihih, Vill träffa henne nuuuuu :D
 
 

Kate feeds the goats

2013-01-2115:17:00
Videos
 •  Kommentarer (0)

 

Hungrig get!

2013-01-2115:01:00
Videos
 •  Kommentarer (0)

Vi fick mata getter med mjölflaskor på farmen, men den här geten var så hungrig att han tog flaskan och matade sig själv!

A perfect friday.

2013-01-1923:36:41
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Min fredag var perfekt. Började inte jobba förens vid 2 så hade heeela dagen på mig att inte göra någonting, sova hur lääänge jag vill (nästan) hehe. Underbart skönt var det. Lillkillen sover middag till halv 4 och när flickan kom hem från skolan så åkte vi till Barnes & Nobels och hängde lite där :) När vi kom hem så slutade jag för dagen, ahaha. Bästa arbetsdagen på länge ;) 
 
 
Idag jobbade jag mellan 10-12 då flickan hade dans, inte så farligt. När jag kom hem så tog alla en liten middagslur och jag fick en liten stund med storasyster Josse på skype, härligt :) Du ska bara veta hur mycket jag saknar dig! (alla andra där hemma med såklart). Sedan hade jag och Kate lite dansparty här nere för hon ville inte sova, så jag var snäll och passade henne medans min vp gick upp igen. Vi hade jättekul och sedan var jag snäll och tog Elijah när han vaknade med och så gick vi ut en runda :) Härligt med frisk luft och barnen var hur snälla och glada som helst! Bra dag med andra ord. 
 

Baby Sara pt.2

2013-01-1923:28:18
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)

Baby Sara

2013-01-1902:28:02
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
 
Eftersom att jag inte har så mycket att uppdatera om ikväll, plus att jag är lite busy med att redigera massa bilder, så bjuder jag på en lite tjuvkik på dagens fotografering ;) Sara fick vara modell idag. 
 
Känner att jag måste börja käka vitaminer eller någonting för jag är så himla trött hela tiden. I förrgår gick jag och la mig klockan nio och igår klockan 10! idag tänker jag försöka trotsa tiden och gå och lägga mig klockan 11.. Vi får se hur det gå då mina ögonlock börjar kännas tunga redan nu! (klockan är 8.30) nähe, mina damer och herrar, back to buisness. En update om dagen kommer senare, snarare imorgon ahaha. 

feeling good.

2013-01-1716:55:35
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Aaah. Idag mår jag riktigt bra. Skulle kunna springa ett marathon lopp om jag ville. Vilket jag inte vill, har precis duschat ;) hahah. Idag är jag på bra humör och jag börjar om 1 och en halv timme - 12.00 :) GUTT! Ingen är hemma och huset är preciiis lugnt och skönt, som det borde va ;) 
 
En kopp kaffe bredvid mig och en skål med supergod glass samt familjen på skype. Kan knappt bli bättre :) Jag älskar er! <3 
 

Det är härligt att må såhär bra, underbaraste känslan. nästan. Idag får vi se vad som händer och sker :) Men en sak är säker: DET ÄR VAMPIRE DIARIES IKVÄLL!!!!!! :D <3 Det ska firas! ;) Måste köpa hem något gott att tugga på. Mina värdföräldrar kommer att garva ihjäl sig med det gör inget ;) hihih
 
Bjuder på ett par bilder på mig själv till er där hemma så ni inte glömmer bort hur jag ser ut ;)
 

I love you, Lina

2013-01-1618:22:54
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Har precis lagt killen för sin lilla middagslur. Bebis sover fortfarande och det är lugnt och skönt i huset. Ska ta mig en kopp kaffe och en bit tårta ;) Igår fyllde min vm år, så jag gjorde en scones frukost till hela familjen samt en tårta till kvällen, det var uppskattat, kul :) sconesen var mycket omtyckte så dem får jag väl göra om någon dag. Jag har ju svart bälte i scones som Linus sa ;) ahaha. 
 
Idag har vi bara tagit det lugnt. Flickan är i skolan så jag har lekt med Elijah heeela dagen, vilket han uppskattar :) Har även läst ut The Host med, viiilken bok. Tog lite tid innan det hände något, men när det väl började så var den fängslande och nu är den slut...Längtar så till sommaren då den kommer på bio, have to see! 
 
NU: tårta, sen skype med fina familjen! 
 
Min present till VM :)
 
Frukost & Tårta :)

Active Sunday

2013-01-1319:25:25
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Har inte haft ork att uppdatera någonting de senaste dagarna. Men nu har jag tid och lite ork så jag tänkte slänga ihop en sumering av dagarna. 
 
Fredag:
Jobbade mellan 8.30-11.30 sedan åkte jag in til NYC. Gick hela vägen från NY penn station till 5th ave där Barnes & Nobels finns.Gick förbi Empire State Building, fick en Woooow-känsla då, hihi.  Handlade en whiteboard kalender till mig själv och en födelsedags present till min VM. Sedan gick jag hela vägen tillbaka igen till Penn Station. Tog tunnelbanan till West Village för lite lördagsgodis till mig själv på Sockerbit. Dyyyyyrt men sååå värt det ;) Älskar att gå runt på gatorna i NY och bara suga in luften och känna mig så hemma. NY är verkligen min stad <3
 
Lördag:
Jobbade mellan 10-12, dock tog jag inte Kate till dans denna gången, jag stannade hemma med bebis och lillkillen. Det gick jätte bra och vi busade en massa :) Åkte sedan på kalas vid 4-tiden och där träffade jag Jojje Wadenius och självklart visste jag inte vem det var så när jag hade pratat med honom så sa min VP att han tydligen var jättekänd i Sverige, haha. Jag hade noll koll. Men nu vet jag vem han är iaf! Efter kalaset köpte vi hem kinamat och sedan var det i princip läggdags. Jag fick sova med min vovve inatt, gosegos! 
 
Söndag:

Idag har jag inte gjort så mycket än. Tog en låång promenad med vovven förut. Ska träffa Hannah senare och gå på bio tror jag. Ska även laga korvstroganoff till familjen :) mmmh, gott! 

Frågor & Svar

2013-01-1218:38:12
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! Läst din blogg ett tag och den är verkligen jätte bra och rolig att läsa! Jag själv kommer att åka till antingen USA eller Frankrike om ett år! Jag pendlar lite fram och tillbaka men det lutar nog ändå mot USA. :) Hade blivit så glad om du hade tid och svara på min frågor Har du några tips vad man skall tänka på innan/ när man åker? Om man skall tänka på något speciellt när man matchar med familjer som är bra och veta? :) Hade blivit jätte glad för alla möjliga tips och så! Och en sista fråga bara! Hur känner du nu när du har varit i USA ett tag? Har det varit efter dina förväntningar och tog familjen emot dig bra? Förlåt om det blev allt för många frågor! Ha det så bra!
 
Hej Julia! 
Vad kul att du tycker det, tack så mycket! Personligen så tycker jag att du ska åka hit till USA ;) hehe. Ett bra tips är att ha koll på alla papper som du behöver visa upp på flygplats osv, ha dem på en plats där det är lätt att komma åt dem. Ha alla uppgifter med dig - vart du ska bo osv. Packa bara ned det nödvändigaste, du kommer att shoppa här, tro mig ;) 
 
Angående matchning med familj har jag faktiskt inte så många tips på då jag matchade med min första familj :) Jag hade turen att hitta en riktigt bra familj direkt. Men jag kan ge dig tips på när du vet att det är den rätta familjen: Det känns bra att prata med dem, du är inte nervös eller någonting. Du längtar att prata med dem och att faktiskt träffa dem. Skriv upp frågor som du verkligen vill veta och som kan vara avgörande för om du vill matcha med dem eller inte. 
 
Jag ÄLSKAR USA, detta är det bästa jag har gjort! NYC är verkligen min stad och jag känner mig så hemma här. Familjen är verkligen underbar och jag känner mig som en i familjen vilket är toppen. Jag har haft tur att få en sådanhär underbar familj. Självklart får jag lite hemlängtan då och då, men jag tror att för att jag känner mig så hemma här så är min hemlängtan lite lindrigare :) Familjen tog verkligen emot mig med öppna armar och jag hade inte så stora förväntningar på någonting, vilket jag tror är bra, för då blir man inte besviken :) 
 
Jag hoppas att detta var till någon hjälp! :) 

En stjärna i himmelen...

2013-01-1203:46:34
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Här sitter jag, en fredagkväll, ensam i mitt rum och stortjuter! Idag så försvann min lilla kisse (syrrans katt egentligen, men han är min gosekisse) till himlen. Han kommer inte vara där när jag kommer hem. Ingen katt att gosa ihop sig med i soffan när man kommer på besök. Känns sorgligt. Lilla Tarzan <3 
 
Känss lite larvigt på något sätt att gråta över en katt, men han var ju faktiskt en i familjen. i 10år. R.I.P Tarzan <3
 

Life is good

2013-01-1021:19:15
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Vaknade med huvudvärk idag och förväntade mig att hela dagen skulle vara katastrofal; jobbar mellan 11-8pm. Tog en dusch, tryckte i mig några ahlgrensbilar (jag vet, inte ens min fuskdag), gick ner och drack ett stort glas vatten, 2 huvudvärkstabletter, 5kex senare mådde jag lite bättre. Huset var tomt. Mamman nämnde igår att barnen skulle till doktorn vid 9, vilket är samma tid som spanskan, men jag kom inte ihåg om barnen skulle hämtas vid 11 eller inte. Smsar henne och hör att hon har glömt telefonen hemma, great! 
 
Huvudvärken försvann, mamman kom hem (utan barn) och gav mig ett glatt besked; barnen ska hämtas vid 12.45 istället för vid 11. Yippiey! Börjar dagen med lugn och ro. Åker och hämtar barnen som var tröööötta. Lillkillen sovermiddag och jag spelar spel med flickan. Sedan sover hon middag med. Huset är ännu en gång tyst. Mamman är hemma till 5.30 sen är jag själv. Men då är det bara mat och läggdags som står på listan. Det ska nog gå bra :) Barnen sover fortfarande vill jag tilläga: c 2h senare hihihi :) 
 
Imorgon jobbar jag mellan 8.30-11.30 sedan drar jag in till NYC. Måste även tilläga att flickan går i skolan hela dagen då och mamman ska ta pojken någonstans så det är bara jag och bebis hemma ;) Did I say life is good? ;)
 
BTW, bebis skrattade för första gången igår. Lät helt underbaaaaart! hihihi <3
 

Life is good

2013-01-1021:18:46
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Vaknade med huvudvärk idag och förväntade mig att hela dagen skulle vara katastrofal; jobbar mellan 11-8pm. Tog en dusch, tryckte i mig några ahlgrensbilar (jag vet, inte ens min fuskdag), gick ner och drack ett stort glas vatten, 2 huvudvärkstabletter, 5kex senare mådde jag lite bättre. Huset var tomt. Mamman nämnde igår att barnen skulle till doktorn vid 9, vilket är samma tid som spanskan, men jag kom inte ihåg om barnen skulle hämtas vid 11 eller inte. Smsar henne och hör att hon har glömt telefonen hemma, great! 
 
Huvudvärken försvann, mamman kom hem (utan barn) och gav mig ett glatt besked; barnen ska hämtas vid 12.45 istället för vid 11. Yippiey! Börjar dagen med lugn och ro. Åker och hämtar barnen som var tröööötta. Lillkillen sovermiddag och jag spelar spel med flickan. Sedan sover hon middag med. Huset är ännu en gång tyst. Mamman är hemma till 5.30 sen är jag själv. Men då är det bara mat och läggdags som står på listan. Det ska nog gå bra :) Barnen sover fortfarande vill jag tilläga: c 2h senare hihihi :) 
 
Imorgon jobbar jag mellan 8.30-11.30 sedan drar jag in till NYC. Måste även tilläga att flickan går i skolan hela dagen då och mamman ska ta pojken någonstans så det är bara jag och bebis hemma ;) Did I say life is good? ;)
 

Would you go to prom with me? (& dance & dance....)

2013-01-0919:16:56
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Tittar på balklänningar åt lillasyster och bara önskar att jag också får gå på bal igen! åååh så kul. Vilka fina klänningar, och håruppsättningar, allt! I LOVE PROM! Amanda jag betalar halva din balklänning, bara så du vet!! I love you <3
 
 
 

En "fått-mycket-gjort" dag (för jag inte kommer på en synonym)

2013-01-0901:30:29
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Det har varit en riktigt bra dag idag, trots att jag försov mig med 7 minuter ;) Barnen har lekt bra tillsammans och jag har hunnit med att träna. Nu efter jobbet har jag möblerat om i mitt rum och jag är riktigt nöjd. Ställde även undan lite grejer som jag inte har nytta av och har även skrivit en lista på saker som jag skulle behöva köpa. En mycket bra dag med andra ord :) 
 
Imorgon är min fuskdag och jag håller tummarna för att jag har gått ner något pound till annars kommer jag att ha panik hela dagen imorgon. Det är ju inte roligt att ha en fuskdag om man inte har gått ner något innan man har den. Dock ska jag inte klaga då jag har gått ner 4 Lbs på 2 veckor, men i alla fall. Får börja träna mer helt enklet ;) 
 
Imorgon jobbar jag 7-5 igen och jag har inte en aning om flickan går i skolan eller inte. Hade varit bra att veta så man kanske kunde planera lite vad man kan göra. Det ska ju vara fint vänder hela veckan så det blir nog lite utomhus aktiviteter. 
 
Sitter nu i min soffa, i mitt nymöblerade rum, lyssnar på musik och njuter av livet. Ibland känns allting så himla bra! Gutt! Känslan man får när man bara kan andas ut och inte oroa sig för något. Underbart! (Ett av mina nyårslöften i år - sluta oroa mig så mycket.) 
 

Mondays is the best day!

2013-01-0802:15:59
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Har nu slutat jobba och ska endast slappna av nu. Barnen sover, alla tre. Huset är tyst och skönt. Funderar på om jag ska möblera om i rummet ikväll eller inte. Tror inte jag orkar det. Försöker att inte tänka på mat för tillfället. Är sugen på allt möjligt, har lust att trycka i mig hela kylskåpet! Men vill man vara fin får man lida pin.. Måste börja träna mer, har inte tränat på en hel vecka! Men det är en sak jag undrar över... Varför måste godis ha så mycket kalorier?? Den som kom på det var riktigt dum! Inte okej! Vill ha godis nuuuu! 
 
Dagen har i övrigt varit bra. Började vid 12 och jobbade till halv 8. Älskar måndagar - killen sover när jag börjar, flickan är i skolan och bebis är gossugen, underbart :) Imorgon börjar jag redan vid 7... Läggdags tidigt idag. Har ett sådant jäkla problem med att komma upp ur sängen nu. Kan beror på att jag inte tränar så mycket = 0 energi. Men det ska det bli ändring på! Barnen har spanska imorgon, DÅ ska jag träna! 
 

Sunday

2013-01-0705:42:14
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Söndagen har varit relativt lugn. Kollade på Clueless och Hot chic hela morgonen. Sedan följde jag med familjen till ett nytt köpcenter, för mig, hängde lite på Barnes & Nobles och sedan käkade vi middag på Cheesecake Factory, när jag har min fuskdag ska jag fan äta alla cheesecake's som dem har!! herregud, en hel meny med olika smaker! 
 
Ikväll har vi spelat lite spel. Sagt hejdå till mormor som åker hem till Cali imorgonbitti. Det kommer bli tomt utan henne här. Har vant mig vid att ha henne här och att det alltid är någon som hjälper mig med barnen. Men hon kommer snart tillbaka! :D
 
Tror även att jag fick i mig en dos av hemlängtan med... Inte för att jag vill hem, utan mer att jag saknar alla där hemma; mamma, pappa, systrar. Känna närheten av dem. Det fick mig att fälla några tårar idag. Men vi ses snart igen, snabbare än vad ni tror <3 Jag älskar er! 
 
Har satt upp lite teckningar och annat smått och gott på vägen vid min säng :) 
Mitt nya nagellack, jag vet, jag suger på att måla dem, menmen haha.

shopping shopping shopping

2013-01-0605:15:20
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Igår var en trevlig kväll med Fanny - bio på Times Sqaure; This is 40. Rolig film, den måste ni se där hemma. Kom hem vid 2 tiden, slockande direkt och vaknade inte förens vid 12 idag i panik! Har inte sovit såhär länge på minst 2månader haha. Kommer ner och mina värdföräldrar ger mig kommentaren: Åh, så du lever fortfarande, vi blev lite oroliga. Hahah. Jaa, jag med! 
 
Idag blev det en shopping dag. Handlade mestadels presenter :) Men fick med mig en fin blus, Bronzer, läppglans, solglasögon (jaaa, ni läste rätt! Men det är faktiskt sol på denna sidan atlanten!) och ett nytt nagellack till mig själv. Resten blir en surprise ;) Köpcentret jag var på hette Bridgewater och jag var med en annan svensk aupair vid namn Hannah. Kul att träffa lite nytt folk :) Känner att jag måste börja träffa lite andra. 
 
Imorgon är en städdag, mitt rum ser förjävligt ut! Ska slå in presenter med. Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. Kanske ska träffa Yolandi, en annan aupair som är ganska så ny här. Vi får se :) Kanske följer med familjen till IKEA, man vet aldrig ;) I sådana fall ska jag köpa lingonsylt och gräddsås ;) hahaha. 
 

Sammanfattning av dagen:

2013-01-0500:22:49
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Trött, illamående, olydiga ungar, gosig bebis, frisk luft, kallt, lugnt, kindle, hungrig.

Dessa ord sammanfattar dagen lite kort och gott. Nu ska jag ta mig en dusch, äta och sedan hitta på något kul. Det är ju trots allt fredag! ;)

A lazyday

2013-01-0219:21:59
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Barnen sover och jag har ingenting att göra. Jag har tränat,duschat,skypat och nu sitter jag här. Lite uttråkad faktiskt och längtar tills jag slutar så jag kan åka och köpa min Kindle :) 
 
Har inte så mycket mer att uppdatera om faktiskt. Fick reda på en rolig sak idag - 2 av mina systrar kommer eventuellt och hälsar på i augusti/september hihihi :D
 

It's a new year

2013-01-0123:03:19
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)
Nytt år, nya möjligheter, och allt sådant där som alla skriver på årets första dag...
 
Idag är en riktig slappardag och min fuskdag är officiellt över nu. Åt faktiskt inte så mycket godsaker, jag blev så mätt av maten att jag inte orkade äta något annat. Bra där! Har gått ner 1.5kg på en vecka, ganska så bra :) 
Ett nytt år och några kilon lättare tycker jag minsann att jag förtjänar en liten present! Jag ska införskaffa mig en Kindle Fire, det blir en bra present till mig själv :) Tacktack <3
 
Sitter här med träningskläderna på och sa för ca 4h till mamma och pappa via skype att jag skulle ner i källaren och träna. Här sitter jag, 4 h senare. har jag tränat? nej. hahah.. Jag är sååå trött, även att jag fick sovmorgon idag. Men all stress inför jul, dopet och nyår har satt sina spår. Nu blir det till att ladda upp batterierna, dricka höga doser av C-vitamin och träna gärnet. 
 
Imorgon har barnen spanska i 2h, det blir en bra tid att träna på. Får se hur mycket jag orkar dock ahah. Min kondition är inte så bra dessa dagar. Förstår inte vad som hänt ;) 
 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin