Balboa park / Mount Soledad / La Jolla Beach

2013-07-2901:08:25
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
 
 

Disneyland/California Adventure

2013-07-2704:32:41
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Gick upp tidigt på onsdag morgon och gjorde mig redo för Disneyland och California Adventure. Sedan begav vi oss och det tog ca 2h. När vi hade parkerat och en shuttle hade tagit oss till parkerna så gick vi in direkt på California Adventure och skaffade oss två fast pass till Cars och Hotel horror, sedan gick vi till monsters inc och åkte den. Sedan gick vi tillbaka till Hotel horror och åkte den. Jag fick nästan en hjärtattack. Det var en frittfall karusell. Så jag förberedde mig på det, jag hatar frittfall men tänkte ge den en chans, var ju 5 år sedan jag åkte en sist. Så vi sätter oss där inne och vi hissas upp lite, får se en film och sedan åker vi neråt, jag har hjärtat i halsen, sedan stannar vi, får se något annat, och sedan åker vi ner en bit igen. Så håller det på i ca 5 min, den värsta tiden i mitt liv. På bilden dem tog på oss så sitter alla och skrattar, utom jag...jag gallskriker! 
 
Efter att jag hade lugnat ner mig efter den karusellen gick vi vidare och tog ett nytt fast pass och åkte en karusell. Så höll det på i princip hela dagen. Jag åkte en berg och dalbana som jag bara äääälsar - California Screamin'. Jag gillar inte berg och dalbanor i vanliga fall, men som sagt, man ändras när man är här. Dock gillar jag inte frittfall ;) hehe. Sedan såg vi disenyparaden på dagen och på kvällen så såg vi fyverkerierna över slottet och så såg vi även ljusshowen dem hade som var fantastisk! Jag har videos på det som jag ska lägga upp så ni får se :) Åkte även star wars i 3D som var sjuuukt cool! Man åkte i ett rymdskepp, den var grym! Jag var som ett barn på julafton även här ;) haha. 
 
Den dagen var underbar! Men jag får nog säga att universial studios är min favorit ;) 
 
 
 

LA

2013-07-2620:57:07
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Mitt flyg var försenat till San Diego så kom inte fram förens 10.50pm. Somnade gott i sängen efter den flygresan! Ställde klockan på 5am för att gå upp och duscha och sedan fara till Los Angeles. Det tog ca 3h att köra dit. Vi körde först och tittade på Venice Beach och sedan vidare till Santa Monica för att gå på stranden och piren. Vi käkade frukost på ett franskt ställe där vi beställde crepes ;) På stranden var det nog mer människor som tränade än som var där för att sola och bada. Dem hade en "lekplats" som var okkuperad av människor som tränade av olika slag. Jag fick lite dåligt samvete när jag gick där och tittade på dem. California är nog stället man ska bo på om man vill hitta motivation till att börja träna, alla gör det där! 
 
Efter Santa Monica så körde vi vidare mot Hollywood. På vägen dit så körde vi förbi Malibu där det var massvis av surfare! Sen körde vi in på Sunset Blvd och styrde kosan mot Beverly Hills, vilket omårde!! Jättefina hus och jättekrokiga vägar, hade aldrig i mitt liv velat köra där! Man är rädd i varje kurva att man ska kracha med en annan bil.. Sen körde vi även förbi Bel air, också ett fint område. Sedan körde vi in till Hollywood för att gå på The walk of fame och se Kina teatern. Ska jag vara ärlig så var inte stjärnorna så mycket att se. Gatorna var skitigare än i NYC och det är verkligen överskattat allt i hop. Meen, självklart är det ett måste att se ;) Vi körde vidare efter en timme för att hitta Hollywood skylten. Hittade den och tog kort, dock körde vi inte så nära som jag ville menmen, jag har sett skylten ;) 
 
Sen körde vi vidare för att käka middag på The farmers market med några bekanta till min vm och hennes mamma. Jätte trevligt hade vi det :) Alla här i USA är så jäkla trevliga! (i alla fall dem jag har träffat).Sen så körde vi hem till Ryan och Nathalie, dem som jag skulle sova hos. Jätte snälla dem med! Nathalie jobbar på disneyland som skådespelare, hon klär upp sig till en utav alla 10000 karaktärer. 
 
Gick upp klockan 7 på måndagmorgonen och fick skjuts av Ryan till min tunnelbane station som jag skulle gå på för att åka till Universial studios. Tog en kaffe på The Coffee Bean & Tea Leaf, som förövrigt är världens bästa kaffe, enligt mig och som inte finns här på östkusten.. Tog sedan tunnelbanan åt fel håll men kom på det i rättanstider och bytte mot andra hållet. Kommer fram och tar en shuttle till Universial området. Det är inte så mycket folk så jag kommer in ganska så snabbt. Sedan rullar dagen på och jag bockar av åkatraktion efter åkatraktion. Jag har nog aldirg haft så roligt i  mitt liv! Så spännande och läskigt på samma gång! Jag var som ett litet barn på julafton! Är ni i LA så MÅSTE ni åka dit!! Det kostar $86 för ett vanligt pass. Efter en fullspäckad dag så tog jag tunnnelbanan till Union Station (LA's motsvarighet till NY's Penn station) och tog Amtrak tillbaka till San Diego. När jag kom till SD så tog min vm's mamma och hennes man, mig till en äkta mexikansk restaurang. Det var gott, men ingenting slår den svenska varianten av tacos ;) hehe. Sen var det bums i säng när jag kom hem! 
mitt rum i SD och världens skönaste säng!
Santa Monica
Beverly Hills, Hollywood
King Kong Cave
Kända bilar
Hajen
Desperate Housewifes
Bluescreen inspelning
Simpson land
 

I'm baaack!!

2013-07-2501:44:51
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Nu är jag äntligen tillbaka på bloggen! Jag kom hem i söndags morgon och upptäcker att min dator har craschat. 
 
Jag har precis fått tillbaka den. Någon kabel till hårrdisken är bytt och alla bilder är borta.. Jag sörjer just nu. Alla bilder!! Jag har inte ens hunit skriva ut alla!! *Panik*. Men vad ska man göra?? Gjort är gjort, det går inte att ändra på.. Jag kan lämna in datorn och förhoppningsvis kan dem hitta bilderna, men det kommer förmodligen bli dyrt. Jag ska höra med apple och se om dem vet priset på det företaget dem rekomenderar... Men men. 
 
Jag är alldeles för trött för att börja skriva om hela min underbara Cali-trip. Men jag kan säga så här mycket: 
Jag hade hur underbart som helst! Jag var som ett barn på julafton, ivrig och superglad! Helt klart ett måste att se, men jag föredrar New York faktiskt. Dock är det synd att man inte kan kombinera växtligheten i Cali med New York, det hade varit den perfekta kombinationen! 
 
Imorgon går jag och min vm på diet, på RIKTIGT. Det är nu det gäller! Fit, slim och smal ska jag bli! Punkt och slut. 
 
Jag ska ladda upp mina "första" bilder på datorn nu tänkte jag. 
Från och med nu ska jag sitta vid datorn på en enda plats. Ingen mer dator i knät.. Nu är det skrivbord som gäller och där ska den stå tills jag åker hem. 
 
Jag kan fortfarande inte fatta att alla bilder är borta.....
 
Puss på er.
 
Jag och min kärlek - starbucks. 
 

Vacation starts now

2013-07-1305:20:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
 Klockan är 11.22 pm, jag har krypit ner i sängen och ska snart sova. 
 
Imorgon drar jag till CALIFOOOOORNIA!! 
Det kommer att bli så jäkla awesome! Planen är såhär:
 
Lördag:
Åker 4.35pm och anländer i San Diego 9.14pm. Min Värdmormor och hennes man kommer och hämtar upp mig och ska bjuda ut mig på en äkta mexikansk restaurang. 
Söndag:
Upp jääättetidigt och sätta sig i bilen för att köra till LOS ANGELES med min Värdmormor och hennes man för att se Santa Monica och Hollywood och allt sådant där jättekänt ni vet ;) Jag stannar kvar över natten hos min vm's kompis/kusin (??).
Måndag: Dags att besöka Universial studios som kommer att ta hela dagen (note to self: kolla upp karta och planera dagen ASAP). Min vm kommer och hämtar upp mig och vi kör tillbaka till SD. 
Tisdag: Chilldag i SD, kolla beachen och boardwalken.
Onsdag: DISNEYLAAAAAND. Upp tidigt igen för att köra till DL för en heeldag där :)
Torsdag: Upp tidigt och besöka MEXICO! Sedan tar vi flyget till SAN FRANSISCO där min värdpappas kompis hämtar upp mig. 
Resten av veckan är ganska så öppen hahah :D Men jag ska självklart gå/cykla på Golden Gate bron, besöka The redwoods och allt sådant där :)
 
Så att så ser det ut just nu :) Vädret suger ute men det gör inte mig något för jag drar till värmen imorgon ;) 
Nu ska jag sova så att jag orkar gå upp imorgon och säga hejdå till min värdfamilj som åker på semester dem med och så att jag hinner göra det sista som behövs innan jag tar tåget til flyget :) 
 
Detta kan vara det sista blogginlägget på en vecka nu då jag inte tar med mig datorn till Cali. Kan hända att jag bloggar imorgon, om jag får tid :)
Puss på er! 

Dessa emotionella dagar

2013-07-1200:46:01
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (4)
Här sitter jag, vid middagsbordet. Lyssnar på Yiruma medans barnen äter middag. Jag tittar på Sara där hon sitter och gnager på sin äppelbit och börjar nästan lipa. Min lilla bebis, min prinsessa. Snart måste jag lämna henne till någon helt okänd person som ska ta hand om henne för det kommande året. Usch, det är tufft! 
 
Började nästan lipa förut idag också när jag tänkte på min familj där hemma i Sverige. Livet är tufft ibland. Jag saknar er så mycket! Jag har tänkt fram och tillbaka på det här med att förlänga och har nu kommit fram till att det blir nog inte så i alla fall. Jag saknar allt där hemma allt för mycket nu och saknaden blir bara större och större, så jag känner att jag tagit rätt beslut att inte förlänga. Det är tufft. Jag kommer lämna mina bebisar. Jag kommer sakna dem otroligt mycket! Men det är det rätta för mig. Dock kommer jag åka hit så ofta jag kan! NYC är min stad <3
 
Tills vi hörs igen! 
Puss på er

Seaside Heights in pictures

2013-07-1005:00:53
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
 
 
 
 

8.7.13

2013-07-0902:45:35
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Nu äntligen när min solbränna har lagt sig så ska det börja klia i stället. Jag går runt och spekar som en galning, folk tror säkert att jag har loppor eller någonting. Det här är nog värre än att känna brännan på kroppen. Då kunde jag åtminstonde smörja på aloe vera och lägga mig ner och slappna av så det försvann. Men nu... Det spelar ingen roll om jag försöker tänka på ngt annat, det KLIAR (!!!!)
 
Dagen har varit bra. Jag tog en promenad, skypade med Josse och tog det lugnt. Jobbade mellan 12-8 så när jag började jobba så sov barnen middag. Runt 3.30 åkte vi och hämtade Kate från hennes summer camp och drog vidare till poolen. Sen blev det hem och käka middag och läggdags. Så så har min dag sett ut. Ganska chill faktiskt ;) Vi lever i princip vid poolen just nu. Jag planerar en heldag vid den i morgon med då jag jobbar mellan 8-6 :) 
 
Jag ska lägga in bilderna från beachen nu, snart! (I promise!)
Så ni får nöja er utan bilder så länge för jag tog inga idag :) 
Puss på er.

Fried chicken anyone??

2013-07-0721:20:07
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Äntligen hemma från vårat beach house! Borta bra men hemma bäst, right? 
Ligger i sängen och slappar - kollar på tv-serier och dricker kaffe. Jag känner för att möblera om i rummet lite. Sätta upp lite foton osv. Jag måste även sätta mig och boka mina klasser, måste ju göra 6 credits innan jag åker hem, om jag åker hem. Kanske förlänger, men måste hur eller hur göra mina credits innan jag beslutar mig. Ska se om jag kan prata med mina vf idag om det. 
 
Var ute och gick en runda förut idag. Jesus Amelia vad varmt det var ute! Svetten rann så fort jag gick utanför dörren. Jag vågade inte kolla på termometern hur varmt det var, jag ville inte riskera en hjärtattack. Men jag gick 30 min i alla fall. Hällde i mig vatten när jag kom in och tog en kall dusch. 
 
För er som inte vet så brände jag mig rejält på beachen i onsdags... Jag kunde inte sitta ner på 2 dagar, nu kan jag äntligen sitta ner och luta mig tillbaka, även duscha i KALLT vatten. Man lär sig av sina misstag. Även då jag smörjde in min med solskydd så var det tydligen inte tillräckligt många gånger.. Nu blir det solskydd var 10e minut. Aldrig mer igen ska jag gå igenom denna smärta! Ajajaj. 
 
Bilder kommer när jag kan slita tummen ur arslet! 
Puss på er.
 
 
 

22

2013-07-0219:33:21
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Står i köket och dansar till Taylor Swift's låt "22", samtidigt som jag gör amerikanska pankakor! vädret suger men lika glad är jag för det endå! Det är skönt att komma "hemmifrån" lite grann. Men jag läängtar tills vi åker hem. Det här med att dela badrum och säng med andra är inte så roligt ;) heheh. Om 2 veckor åker jag till californien Och vad vädret har att erbjuda oss denna veckan så kan jag inte mer än bara längta! Det kommer att bli så kul! 
 
Jag åker från Newark den 13 Juli kl 4.30pm (tror jag) och landar i San Diego 9.45pm. Därefter blir jag upphämtad av min värdmormor och vi åker hem till henne. Sen blir det att spendera några dagar med henne i SD och uppleva stränderna där, kanske mexiko, disney land, universial studios, hollywood, LA. Sen på torsdag den 18 åker jag vidare till San fransisco för att uppleva Golden Gate bron, utsikterna där och the red woods. Sedan på lördag/söndag åker jag tillbaka :) 
 
åååh vad jag längtar! Kan inte fatta att jag kommer att få uppleva allt detta! Helt sjukt! :D 
 
Nu ska jag smaska på mitt svensk/amerikanska godis min vm köpte till mig..
 
 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin