Bad update

2013-05-2905:24:23
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Ugghhhh, det här med updateringar är inte min grej längre...
 
Såå, vad har hänt sedan sist??
Jag har jobbat lite grann ;) haha. I söndags var jag på BBQ hos Hanna :) Hennes värdfamilj hade ett litet memorial-day-party så hela kvarteret var inbjudet :) Gud vad mycket mat jag åt! Alla hade matkoma efter det! Jätte trevligt hade vi det :) På kvällen lekte vi kurragömma i mörkret med alla typ 50 barn haha :D Sedan var det dags att köra hemmåt.
 
På måndagen var det dags för mitt första 5k run race här i staterna :) Jag sprang det på 34 min och mina ben gick nästan av efter det. Gick hem och duschade sedan var det dags för jobb :) Hängde ute på bakgården med barnen tills det var dags att sova. ALLA barnen sov och jag gjorde som jag alltid gör när alla barnen sover - ingenting! haha :D Sedan tog vi det lugnt resten av dagen. 
 
Idag har det regnat hela dagen så vi har varit inomhus och bara hängt :) Läst böcker och bara gjort lugna saker. Man behöver en sådan dag med :) 
 
Min vm har planerat att vi ska springa 5k varje onsdag i sommar och sedan i höst ska hon springa ett halvt marathon och om jag är iform för det ska jag med göra det! Är riktigt peppad på att göra det, skulle vara så kul! :)
 
Puss på er.
 

25 Maj

2013-05-2604:46:04
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Idag åkte jag in till NYC, älskade NYC! Känns som om det var evigheter sedan jag var där inne. Dock var det inte så roligt väder att vara där inne i. Regningt och blåsigt, synd! 
 
Nu sitter jag i soffan helst slut efter en dag fylld med röresler. Drog mig ut på en springrunda i regnet idag på morgonen och har gått i NYC hela eftermiddagen. Mina ben värker om man sä'! Så nu njuter jag av en kopp decaf och tittar på Sex and the City the movie :) Håller även på att planerar lite på min california trip som jag ska göra snart :D Så mycket att så på så lite tid! Oj vad jag längtar! Min vm mamma bor 5min från stranden, har egen pool och bor i San Diego, 30min från Mexico, kan det bli bättre?! hihihi :D
 
Det här vill jag hinna med:
Disney Land
Universial Studios
Hollywood
LA
 
Vad jag vet än så länge ;) Finns ju så mycket att göra där! :D
Dem visade världens största legobygge på Times Square idag, ett rymdskepp från Star Wars.

Frågor & Svar

2013-05-2604:12:38
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
när man åker som au pair till USA får man då välja vilken delstat man åker till? :)
 
Nej du kan inte välja. Du får förfrågningar från familjer som vill intervjua med dig. Du kan se då vart dem bor. Men du borde inte välja familj på grund av vart dem bor. 

Grounds for scultpure

2013-05-2219:43:42
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (2)

Frågor & Svar

2013-05-2103:42:28
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! Jag har en lite annorlunda fråga... När du är ensam med alla tre barnen och måste gå på toa, hur gör du då? :p
 
Hej Ida!
Hahah jaa du. Jag ser till så att bebis sitter i en matstol så att de andra barnen inte kommer åt henne och att de andra två inte är någonstans där dem kan skada sig - vi har ett lekrum dem kan vara i alldeles själva där inget farligt finns :)

20 Maj

2013-05-2018:28:45
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (3)
Shit, det har gått ett år sedan jag startade den här bloggen. ETT F*CKING ÅR! wow vad tiden går fort...
 
Jag tar det lugnt just nu. Började jobba vid 12, Elijah & Sara sover just nu. Jag var ute förut och pw/sprang 5km, jag börjar bli lite bättre nu, orkar springa lite längre. Men jisses vad kvavt och äckligt det är ute. Svetten bara rann om mig när jag gick utanför dörren! Men det känns så skönt efteråt när man är färdigtränad. Jag måste ha det i minnet hela tiden när jag inte känner för att träna - känslan när man är klar slår allt! 
 
Helgen har varit chill. I fredags jobbade jag mellan 2-7 pm. Efter det träffade jag Christine. Vi åkte till AC Moore (scrapbooking butik) och handlade lite. Sedan åkte vi till starbucks och hängde lite :) Deras frappucino's are to die for! Mummmmma. I lördags var det dags för LCC-möte. Susan hämtade upp mig tillsammans med två andra au pairer. Vi åkte till Hamilton, NJ för att besöka Grounds for Sculptures. Riktigt häftigt. Det var en jättefin trädgård fylld med massa skulpturer i gigantisk storlek. Träffade några nya vänner och hade det jätte trevligt :) 
I söndags var det dags för migrän igen. Vaknade vid 12 och mådde skit. Gick ner och tog 2 tabletter, drack kaffe och vatten och gick sedan upp igen och vaknade vid 3 och mådde bättre. Efter det var det dags att se Grey's anatomy med Josse ;) Ojoj OJ vad bra det var! Vilket jäkla slut! 
 
På tal om serier...Vad fasen ska jag kolla på nu när allt är slut??? Har ju några avsnitt av GOT men det är ju också snart slut.. Några tips någon?? :)) 
 
Idag blir det nog en utedag. Fint väder och allt :) 
Bilder från lördagen kommer inom kort! 
Puss på er. 

Frågor & Svar

2013-05-2003:02:00
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej Paulina! 

Jag ska åka till Nya Zeeland som au pair i augusti. Till en familj med tre barn, tjej 6 mån, tjej 2 år och pojk 6 år. Jag skulle vilja höra hur de är för dig att ha 3 barn? Pojken som jag ska ha kommer vara i skolan 9-3 varje dag.
 
Hej!
Gud vad kul! Jag vill också åka till Nya Zeeland! :) Först var det inte så jobbig. När jag kom så var bebis 2mån pojk 1.5 år flicka 3år. Nu är bebis 8mån och kräver sååå mycket mer - man måste leka med henne hela tiden, vill helst blir buren hela tiden osv. Killen leker bra och kräver inte så mycket uppmärksamhet hela tiden, men han är på bebis heeela tiden och låter henne inte vara ifred. Kate går i skolan varannan dag. 
 
Så det är betydligt mycket mer jobb nu än det var när jag kom. Så jag är ganska så trött under vardagskvällarna. Dock kommer det bli lättare till hösten då Kate ska vara i skolan varje dag och killen ska vara hos en barnvakt 3 dagar i veckan. Så det kommer bli enklare. 
 
Bli inte uppskrämd av detta nu. Det är mycket arbete, men sen varierar det såklart från familj till familj :) 

lazy day

2013-05-1603:40:21
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Wow, det har verkligen varit en rikig latdag idag. Har jobbat 12-9 men har ändå inte jobbat så mycket. Elijah sov när jag började, Sara också. Såå, jag kollade på Game of thrones medans barnen sov. Sedan åkte jag och hämtade Kate, hon somnade i bilen så jag lät henne sova. Gjorde henne i ordning för dans (medans hon sov, nu vet jag hur du hade det på mornarna mamma). Sedan åkte vi till dans mellan 4.30-5.30 och kom hem 5.50. Vi gick ut en stund på bakgården och lekte och sedan var det dags för att förbereda för sängen. Tog det lite lugnt inne och sedan var det läggdags. Klockan 7.30 var alla barn i sängen och mina vf gick ut på date. Jag satte mig i soffan med en stor skål popcorn och tittade på lite mer Game of thrones. Nu är jag helt slut efter en riktigt lång dag ;) hahah.
Puss på er.
 

Another wednesday

2013-05-1518:07:44
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Börjar jobba om 10 min och jag sitter och letar aktiviteter att göra med barnen idag. Som vanligt den här veckan så regnar det, IGEN. Riktigt tråkigt väder har det varit och är fortfarande. Men som tur är så finns det en massa roligt att göra inomhus också ;) 
 
Kate är i skolan och Elijah ska nog sova snart så det blir att underhålla Sara först :) Om inte hon också ska sova för då blir det Game of Thrones, riktigt bra serie :) Håller på att läsa första boken och kollar på ett avsnitt när jag har läst tillräckligt mycket i boken. Men igår kunde jag inte hålla mig. Tittade på 4 avsnitt tror jag. Riktigt bra är det! Ni borde börja titta på den om ni inte redan gör det ;) 
 
Annars händer det inte så mycket. Jag jobbar till klockan 9 ikväll, mina vf ska ut på date :) Så det blir nog en lugn kväll här hemma skulle jag kunna tro. 
 
Har skypat med syster yster Josse idag :) Nu när jag vet att det bara är 6mån tills jag kan välja att åka hem så saknar jag er så mycket mer! Men så finns ju alltid beslutet jag måste ta om jag ska stanna eller inte i bakhuvudet 24/7. Jag hatar dessa beslut, dem ger mig huvudvärk! 
 
Meeen, en update kommer ikväll om hur dagen har varit! 
Puss på er. 
Klassisk musik & bokläsning :)

Det här med motivation

2013-05-1416:20:02
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Jag tror jag behöver någon som pushar mig 24/7 just nu. För jag har fallit ner i ett stort jävla hål och orkar inte ta mig upp. Jag vet inte om det är för att jag är trött och stressad men det enda jag äter just nu är sötsaker. Jag åt lite phad thai igår kväll men annars har jag bara levt på sött. Jag har ingen matlust längre. Jag lever på kaffe och socker känns det som just nu. 
 
Jag känner även att jag inte har tid att sätta mig ner och äta. Saker ska göras hela tiden. Jag måste ha koll på barnen så dem inte har ihjäl varandra, sätter jag ner Sara måste jag ha koll så att Elijah eller Kate inte gör henne illa. Jag måste hålla huset rent. Byta blöjor (är som ett krig med Elijah). Laga mat till barnen och se till så att dem äter. Se till så att barnen är rena. Jag måste komma på nya saker att göra med barnen så dem alltid har något roligt att göra. Jag stressar upp mig för att jag bara har 6 månader kvar och har knappt sett USA. Stressar upp mig för att jag måste spara pengar. Stressar upp mig för att jag har gått upp i vikt. Stressar upp mig för att jag är för trött för att gå till gymmet. (ingen ursäkt jag vet, men lev mitt liv och ni får se)
 
Tack gode gud för kaffe! Det enda som lugnar nerverna nu. För en liten stund... Tills kaffet är slut och jag behöver mer ;)

 

13 maj

2013-05-1317:33:33
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Här sitter jag och käkar fullkornsflingor och försöker hitta motivation att inte ta något sött till kaffet. Men jag ska klara det här! Fick lite inspiration när jag läste syrrans blogg, så kan hon så kan jag! Punkt och slut. 
 
Jag börjar om ca 1h och jag ska bara ta det lugnt ända fram tills dess. Ta en kopp kaffe och kanske titta på en serie eller läsa lite. Vi får se ;) Ta det lugnt ska jag göra i alla fall! 
 
Helgen har varit lugn och skön. Yolandi kom hit i lördags och sov över. Vi drack vin och beställde kina mat, umgicks och hade hur trevligt som helst. Vilket bevisar att man inte behöver ut och flänga hela tiden för att ha roligt. Ibland behöver man sådana kvällar som vi hade i lördags. Lugn och ro men endå roligt :) 
 
Men nu är det en ny vecka & jag ska till gymmet MINST 3 gånger!! På lördag är det Eurovision och då blir det fest på Times Square, dem visar det på en bar där så jag ska nog dra mig in dit :) Helt sjukt hur mycket man uppskattar allt som är svenskt när man är här borta. Jag gillade inte Eurovision när jag var hemma, men nu läängtar jag till lördag! Ja man blir lite knas här borta på andra sidan atlanten. 
 
Nu blir det att ta det lugnt och hitta lite inspiration innan jobbet! 
Puss på er.
 
bakelserna från igår på morsdag

Mothers day

2013-05-1216:15:08
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Idag är det morsdag här i staterna. 
Jag sitter och tar det lugnt just nu. Mina vf åkte iväg över natten till min vp's mamma. Så dem är inte hemma än. Jag bjöd över Yolandi för lite vin och mat. Vi hade jätte trevligt, mycket skratt och god mat (kina mat, daahh). Så himla skönt att man kan hitta en annan person som är ungefär lika dan som en själv, som man kan vara sig själv med och som förstår dig. Det är Yolandi det, min bestie! <3 Så nu sitter vi här, morgonen efter, lite slöa och slappar lite. Hon skypar just nu och jag har precis fixat till det sista på min morsdag present. Funderar bara på om jag ska baka något också :)) 
 
Helgen har annars varit lugn. Gick på bio med Christine i fredags. Vi skulle ha sett The Great Gatsby meeeeen, den var slutsåld till onsdag.....Great, va fan ska vi göra nu, tänkte vi. Men vi bestämde oss för att se 42 i stället. Riiktigt bra film var det! Handlade om baseball på 40-talet och om rasismen som var då. Kan inte fatta hur illa behandlade färgade människor har blivit. Det är sjukt att vi som människor kan vara så grymma! Men filmen är sevärd, den borde ni faktiskt se :) Man lär sig ett och annat av den! (inte bara baseball)
 
6 månader idag med. Galet! Läste så många aupair bloggar innan jag åkte hit och läste om när dem passerade 6 månader och hur snabbt det har gått hit och dit. Jag tyckte då att 6 månader var lång tid och fattade inte vad dem snackade om. Men nu sitter jag här, efter 6 månader i staterna, och tycker att tiden går för snabbt och känner mig lite smått stressad! Jag har ju faktiskt inte gjort så mycket sedan jag kom hit! Kanske är dags att ändra på det nu :o Jisses! 6 MÅNADER FOLKET!!!! 
 
Bjuder på lite bilder på fina Kate & Sara som jag tog för några dagar sedan! 
Puss på er. 
 

8 Maj

2013-05-0903:13:50
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Om 4 dagar har jag varit här, i USA, i 6 hela månader! 

Kan ni fatta?!? Sex månader, ett halv år.. wow! och om ett halvår är jag förmodligen hemma igen. Så känner jag idag i alla fall. Men imorgon är en ny dag med nya möligheter, sååå. Ja! Decisions Decisions... (Kommer från Jane i Twilight för er som inte hänger med)
 
Idag jobbade jag till 4pm. Tänkte dra till gymmet och vara sådär grymt duktig ni vet. Men det klarnade upp från allt regn idag (såg verkligen ut som om jag var i Forks!! Twilight igen...) så jag drog mig till parken en sväng i stället och sprang/gick en runda. Nu är jag död. Har varit ganska seg idag. Vet inte varför! Samtidigt som jag känner att jag kunde ha presterat bättre så känner jag mig bara blööhhh och vill ligga i soffan, glo på tv och käka glass. Men icke då! Här tar vi en kopp decaf och laddar för sängen. 
 
Läste någonstans hur man blir en morgonmänniska. Jag har aaaalltid velat vara det. Någon som vaknar upp tidigt på morgonen och är pigg och glad, redo att fånga dagen! Jag mår ju bättre när jag vaknar tidigt, men jag "orkar" bara inte ta mig ur sängen utan vänder mig om för att "bara" blunda en stund till och vips så är det 2h senare. Men nu ska det bli ändring på det. Man ska tydligen gå upp samma tid varje dag inklusive helger och gå och lägga sig samma tid varje dag. Så vi får väl se hur lång tid det tar tills jag är morgonpigg! Jag hoppas det går snabbt i alla fall! 
 
Annars har dagen varit chill dill. Regnat hela dagen så vi har lekt inne. Barnen sov i 2h så har egentligen inte jobbat så mycket då jag slutade vid 4. Så det har varit riktigt skönt. Laddat upp batterierna lite! :) 
 
 
 

Måste bara säga....

2013-05-0720:18:45
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
... BRA jobbat viber! Finally så kan man skicka videos där igenom! :D :D :D 
 
Nu är det en lycklig Lina här! :D sitter och skickar massa nördiga videos till lillasyster och asgarvar! Bästa ni har gjort viber! TACK! :D

Den som väntar på något gott...

2013-05-0704:21:58
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
...väntar alltid för länge, eller??
 
Här har det varit dött ett tag, men mycket har pågått i helgen och jag har verkligen inte haft energi att uppdatera ett enda ord! SÅ trött har jag varit. Plus ett migränanfall på det med, härligt härligt. 
 
Men oj vad roligt jag har haft det! Två av min vp's kusiner var på besök från Cali(fornien), min vm säger att alla från Cali är så otroligt snälla och jag håller med henne. Det var dem snällaste människorna på jorden! Så tråkigt att dem ska hem imorgon bara, kommer bli tomt utan dem här.. 
 
I lördags så gick jag upp tiiidigt för att hinna med allt som skulle göras. Gick ner och hjälpte till att förbereda allt på bakgården. Åkte sedan iväg till köpcentert för att hitta en present till lilleman (det har varit fullt upp hela veckan så har inte hunnit). Hittade en söt liten kopp från filmen Bilar och gjorde sedan manikyr och pedikyr. När jag satt där i massagestolen och tittade på tv och slappande av så kände jag att jag nästan somnade så var tvungen att hålla mig vaken en heeel timme där inne. Sen skulle jag försöka hitta Toys 'r us butiken men körde självklart vilse.... Hittade min väg hem igen och sen var det dags att göra sig redo för det stora kalaset. Vi skulle bli allt som allt 60 personer(!!)
 
Precis när kalaset hade börjat så strömmade det in folk och det serverades mat, dricka, godsaker, allt! När kalaste var slut var jag både proppmätt och helt slut! Full rulle hela dagen. Vi vuxna satt uppe och pratade på kvällen och hade det trevligt, men trots att klockan bara var 10 (men kändes som 12) så gick vi och la oss för att göra oss redo för morgondagen. Min vm skulle springa ett marathon (!!!) Är så stolt över henne och är sååå imponerad över att hon klarade det på 5h. Helt galet! Men en sådan stor inspiration, jag har bestämt mig för att göra ett marathon med någon gång under min livstid :)
 
På söndagen så gick alla vi som inte var så duktiga och sprang ett marathon, ut och åt frukost/lunch för att fira Elijah som fyllde 2 år. Vi åkte sedan hem och tog det lugnt. Sedan kom min vm hem och vi gjorde oss i ordning för att gå ut och äta middag. Kom hem vid halv 9 någon gång tror jag. Jag hade huvudvärk så jag gick och la mig, vaknade några gånger under natten av konstiga drömmar om nagellacks flaskor i sängen osv, tog ett migrän nässpray och vaknade pigg och glad vid 8 :) Är sååå glad att jag inte vaknade med migrän idag, tack gode gud! 
 
Så nu har jag jobbat ett par timmar, ska snart iväg och hämta Kate från skolan. Sen blir det full rulle hela dagen! Ska även försöka ta mig till gymmet efter jobbet, även om jag inte orkar! Jag SKA klara detta! 
 
Puss på er. 

För trött för att göra något

2013-05-0405:14:03
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Jag borde uppdatera, men alltså... jag är sååå himla trött så jag tror att jag väntar med att uppdatera tills helgen är slut.. Eller åtminstone tills jag har vaknat imorgon. Full rulle hela veckan!! Imorgon med! 
 
Mani + pedi
Tur till mallet
Kalas med 60 gäster mer eller mindre
 
Är det någon som är trött imorgon så lär det vara jag! 
 
Puss och godnatt!
 

Prepping for parrrrty

2013-05-0205:02:22
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Guuud vad denna vecka har gått fort!! Det är redan onsdag liksom! jisses. 
 
Jag sitter barnvakt just nu då mina vf är och spelar fotboll :) Så jag har förberett lite här hemma inför kalaset som vi ska ha på lördag. Det ska nog bli kul tror jag :) Men jag är lite sugen på att gå ut igen denna helgen, men alla är upptagna så jag antar att det blir lugnt ;) Kanske går och ser en film i stället, för det gör jag ju inte allt för ofta det heller! hahah. 
 
Dagen har varit bra idag, underbart väder ute så jag och Elijah har hängt ute och lekt. Kate och Elijah har fått varsin bil som dem kan köra själva. Vet inte riktigt om jag tycker om dem än... Antingen så bråkar dem om vilken bil dem ska ha eller så måste man springa och jaga dem så dem inte kör in i någonting. Hehe, rekomenderas icke att köpa! Bara så ni vet ;) 
 
Måndag och tisdag gick väldigt fort. Minns inte ens vad vi har gjort(!!). Jag ligger efter i träningen i alla fall. Suger! Men jag måste tillbaka till spåret. På något sätt! ååhh, det fungerade ju så bra, vet inte vad som blev fel... Antagligen utekvällen i NYC. Jag ska aaaaldrig mera äta något sött! (bara på lördag ;) ) hahaha. neeej men nu blir det hårda tag igen! Punkt och slut. 
 
 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin