The noisy farm

2013-09-3003:36:05
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Idag åkte jag och min värdfamilj till en farm för lite äppelplockning, pumpaplockning och hayride. 
 
Vi åkte runt 10 tiden till East brunswick. Vi köpte biljetter till att åka hölass och gå igenom en majslabyrint. Sedan gick vi runt och kollade lite tills det var dags att hoppa på flaket. Vi åkte runt hela farmen och fick se alla deras grödor, allt från tomater till vattenmelon hade dem. Dem hade även julgranar där som dem säljer runt thanskgiving. Vi fick då veta att ett träd ger syre till 18 personer, ganska så coolt!  Vi åkte förbi några hästar och Sara blev i exstas, hon kommer nog att bli en hästjej tror jag. 
 
Sedan gick vi till majsfältet och gick igenom labyrinten, ja vi gick vilse några gånger. Sedan var det dags för äppelplockningen, vi käkade några äppel på vägen med. Sedan valde vi en pumpa (som dem för övrigt glömde ta med sig hem). 
 
En riktigt trevli förmiddag hade vi. Bra spenderad tid minsann! Jättemysigt var det där. Dem bjöd även på mat och så hade dem hemmagjord äppelcider m.m. 
 
 
 

28 september

2013-09-2822:02:26
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Jobbade mellan 10-12, eller ja jobbade och jobbade. Slappade i solen medans Sara sov och Elijah lekte med en vattenflaska ute. Ganska så skönt ska ni veta! Fick höra att ett par snöflingor minsann hade fallit i Kalmar i dag, kul för er! haha.
 
Nu sitter jag och slappar ännu mer i min säng och läser Beautiful Creatures och håller på att pilla lite med min To do lista som måste vara klar och avbockad innan jag åker hem igen. Scarpbooking albumen gnager i bakhuvudet lite grann med. Jag mååååste ta tag i det igen. Jag har bara ingen lust just nu även att jag vet att så fort jag sätter mig så kommer jag inte kunna sluta. 
 
Ikväll blir det förmodligen lite middag med Tali på TGI Fridays. Kanske en liten drink slinker ner då med, jag är ju trots allt 21 nu ;) haha. Känns så konstigt. Jag har vant mig vid, efter 10 månader, att inte kunna dricka när jag går ut och nu helt plötsligt så kan jag, wierd feeling..
 
 Jag och Kate tittade på lite bilder idag och så kom vi fram till bilderna som jag tog under min vecka på Aupair Academy. Det känns verkligen som att det var evigheter sedan! 10 månader sedan. Jag hade så roligt där. Saknar det lite grann. Tiden går såå fort samtidigt som den går långsamt. Som en tornado som går i slowmotion. 
 
 
 
 

Grey's anatomy is baaack!

2013-09-2718:32:41
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Oj vad lycklig jag var igår när Grey's började igen. Och ännu lyckligare blev jag när det höll på i 2 timmar! Bästa kvällen på evigheter! 
 
Nu sitter jag på starbucks och skypar med mammis och pappis. Jag är ledig fram till 5pm då börjar jag jobbar igen och jobbar till 11pm. Så fram tills dess blir det nog lite shopping och ta det lugnt, spara på batterierna lite :) 
 
Har börjat läsa The beautiful creatures, ganska så bra bok. Inte den bästa jag läst men ok. Började titta lite på filmen igår, men njaa jag vet inte. Deras dialekter förstör lite. Men jag såg itne så mycket på den så vi får väl se om den är bra eller inte. 
 
Nu ska jag återgå till mitt te och mina fina föräldrar. 
Puss på er!
 
Sara prövar handväska ;)
 

24 september

2013-09-2503:29:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
 Mamma tyckte att jag blivit dålig på att updatera, så jag ska försöka att bli bättre på det. 
 
Men jag har inte så himla mycket att updatera om längre. Detta har blivit en tråkig vardag med inga vänner i närheten eller vänner som jobbar mer än mig. 
 
Hur som helst. Idag tog jag Elijah och Sara till biblioteket för lite sång och sagostund. Efter det fick vi färga och klistra lite i pysselrummet. Sedan blev det hem och sova middag. Efter det tog vi en promenad och sedan iväg och hämtade Kate. Käkade lite frukt och jag började laga middag - godaste kyckligen ever! 
 
Kyckling med lök,paprika och roccula med en sås av phiadelphiaost och grädde. Mummma! 
 
Jag slutade vid 5 och har inte gjort så mycket sen dess. Lekte lite med barnen och har pratat lite med min vm's vän som är här på besök. Kollade nyss ett avsnitt VD (ååh så jag längtar till den 10 oktober!!) och nu ska jag sova. 
 
Puss på er! 
 

Frågor & Svar

2013-09-2502:43:00
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej!:D 
jag undrar bara om du fick ha 1a,2a och 3e handsval om vart du ville komma när du ansökte? jag vet att det är personkemin som betyder mest, men jag är nyfiken om man i alla fall fick en chans att komma dit man mest ville :)
 
Hej Lina!
Nej man får inte välja vart man vill komma. Familjerna väljer dig för intervju och passar ni bra ihop så gör ni. Sen om dem bor bra till, det är bara ett pluss i kanten. 
 
Att skriva att man föredrar ett ställe före ett annat leder bara till färre intervjuer och en lägre chans att komma iväg. 

Helgen

2013-09-2317:09:11
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
På fredagen tog jag det mest lugnt. Jobbade till klockan 1 och träffade Christine vid 7 tiden för att gå på bio. 
 
På lördagen hände det ingenting, jobbade 10-12. Slappade sedan mest hela dagen, riktigt skönt. 
Söndagen var en slappar dag det med. Tanken var att jag skulle ha träffat Grace, men hon ställde in så jag tog med mig Kate och shoppade lite på köpcentret och så käkade vi lite glass. Så vi hade en trevlig eftermiddag tillsammans. 
 
Idag jobbar jag 12-8.30 så vi får se vad som händer. 
 
Tråkig uppdatering jag vet! 
Puss på er.
 
 

Frågor & Svar

2013-09-2120:31:08
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej Paulina! Jag undrar bara hur du kommer att göra med alla saker du köper där i USA? För du får väl fortfarande ha begränsat antal kilo när du åker hem, typ 20? Kommer du att skicka allt i lådor, eller hur kommer du att göra? Tack på förhand!
 
Hej Tess!
Jag kommer att köpa en extra resväska att ta med hem, det kostar inte sådär jätte mycket och det kommer nog bli billigare att göra så än att skicka hem sakerna i lådor ;)

Snart fredag igen?

2013-09-1919:49:40
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Vad hände med att tiden stod stilla..?
 
Imorgon är det fredag igen och jag jobbar bara ett par enstaka timmar. På kvällen blir det bio med efterlängtade Christine. Det ska bli så himla kul att träffa henne igen på jag vet inte hur länge!
 
Det är skrämmande vad tiden kan gå så snabbt ibland. Var det verkligen 2 veckor sedan mina systrar var här?? Är det sant att det bara är 79 dagar kvar? I can't believe it! 
 
Nyss var det +100 dagar kvar och snart är vi nere på 2 månader...
Jag vill inte veta hur detta kommer att sluta, även att jag har en känsla på hur det kommer att bli - Jag kramar barnen hejdå utan en tår för att se stark ut. Gråter en skvätt när jag säger hejdå till mina värdföräldrar och när jag sitter på planet brister det. Usch, varför utsätter man sig själv för det här??? 
 
Om ca 30min börjar jag att jobba, vi får se vad som händer då. Barnen ska på spanska så jag och Sara får spendera lite tid tillsammans. Vi ska gå till posten och skicka ett paket till Josse som har fyllt år :) Sen får vi se vad dagen har att erbjuda. 
 
Här är två bilder från gårdagen.
Puss på er!
 
 

wednesday - sunday

2013-09-1917:07:54
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Onsdagen var lite tuff, då jag vant mig vid att ha mina systrar runt omkring mig. Det blev inte lättare av att barnen frågade hela tiden vart dem var och varför dem var tvungna att åka hem.
 
Torsdagen var min 21års dag, jag jobbade 10h men endå inte. Min vm var hemma så hon och hennes mamma tog ut mig på frukost på ett jättecoolt rockcafé, jag hade en jättegod hazelnut,camrale latte - Van halen hette den. Sedan gick vi runt och strosade i Westfield. Vi gick in på varenda bageri och köpte kakor, haha. Sedan var det dags att åka hem, bra var väl det, för helt plötsligt från ingen stans kom världens åskoväder. Vi hann precis in när det började ösregna. 
 
Vi käkade thaimat till lunch och tog det lugnt hela dagen. Sedan var det dags att börja fixa sig. Jag och min värdmamma skulle in till NYC och se The Phantom of the Opera. 
 
Vi kom in till Penn station och gick ut, det duggade väldigt lite. Bra tänkte vi, men vi kanske ska skynda oss lite. Så vi började gå med raska steg och helt plötsligt öppnade sig himmeln. Det var som om att det var ett vattenfall ovan oss. Vi kunde inte se någonting och vi var lika blöta som en dränkt katt. Det var floder på gatorna och sopor kom flytande. Jag och min vm var dem enda som sprang på gatorna då alla andra stod gömda under tak och affärer. Jag kunde inte göra annat än att skratta. Lite komiskt var det. Men vi kom fram, blöta, men lyckliga. 
 
The phantom of the opera var det bästa jag sätt på länge! Ojojoj, musiken var riktigt bra, skådespelarna med! Efter showen gick vi till en champagnebar och tog en drink. Sedan blev det sent och vi tog en taxi till penn och åkte hem.
 
Fredagen jobbade jag mellan 10-8, det hände inte så mycket där. Mina vf åkte bort över helgen så det var jag och min vm's mamma som tog hand om barnen.
 
Lördagen tog vi barnen på simlektion. Sara var självklart bäst i klassen ;) På kvällen var det dags för öppen gymnastik så barnen fick springa av sig lite innan läggdags.
 
Söndagen spenderades i köpcentret. Jag jobbade bara mellan 7-12. 
 
Det var en lugn vecka, men man märkte att barnen saknade Amanda och Malin. Elijah frågar fortfarande efter Amanda. Han blev nog lite kär i henne tror jag...
 
Presenterna jag fick av min vm's mamma och hennes man :)
 
Ledsen att dricka kaffe själv..
 
Rockcafét 
 
Mitt fina armband jag fick av mamma och pappa
 
Cool urban outfitters butik. Detta är ett riktigt bankvalv!! 
 
Phantom of the opera!
 
"lyxmiddag"
 
Innan simskolan
 
Sara älskar öppet gym!
Fina innan the mall! :)
 
Min nya klänning jag fick av min vm! :)
 
 
 

Tuesday 10/9

2013-09-1904:25:29
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Sista dagen...
 
Vi tog en liten sovmorgon. Åkte till köpcentret en sista gång och umgicks. Sedan blev det hem, packa och käka lunch innan det var dags att köra till flygplatsen...
 
Väl på flygplatsen fälldes det några tårar och vi sa hejdå, för den här gången. 
 
Det var en sorlig dag måste jag säga... 
 
Men snart är jag hemma igen! 
 
 

Monday 9/9

2013-09-1903:55:02
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
På måndagmorgonen tog vi lite sovmorgon och tog det lugnt. '
 
Vi tog barnen på en promenad och lekte lite på lekplatsen. Sedan åkte vi till Woodbridge mall för lite shopping. Vi stannade där i ca 1.5 h och sedan körde vi hem och hämtade Elijah och åkte och hämtade Kate på hennes skola. Skjutade dem till Spanskan och sedan bar det iväg till köpcentret igen. Shoppade lite till, hämtade barnen och hem och fixa oss för middag på Cheesecake factory. 
 
Vi åkte till Menlo park mall, shoppade lite och sedan satte vi oss ner och åt middag. Malin och Amanda bjöd mig, som en födelsedagspresent. Personalen kom och sjöng för mig och sedan rullade vi ut från restaurangen. Vi somnade finfint den kvällen! 
 
 

Sunday 8/9

2013-09-1718:59:59
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Söndag - sista dagen i NYC.
Vi började med att åka till ground zero, som var så vackert! Där fälldes det några tårar. Sedan gick vi vidare ner till Battery park och sedan vidare till Staten Island färjan för att få se Frihetsgudinnan. 
 
Sedan vandrade vi vidare till tunnelbanan för att köpa lite mat, för vår picnic i central park, på panera bread. Central park är den bästa platsen att hänga på i NYC! Vi gick till den stora fontänen och där var det någon dans/acrobatik show där amanda självklart blev uppdragen.
(jag slänger upp videos på det sen)
 
Efter det vandrade vi vidare till Rockerfeller center och köpte biljetter till Top of the rock och gick sedan till Times Square för att vänta på våran tur att få åka upp. 
 
Top of the rock var nog det coolaste jag gjort på jätte länge! Vi åkte upp 9.25pm så vi fick se staden när det var mörkt. Sååå fint! Det går inte att förklara och bilderna gör inte rättvisa!
 
 
 

Saturday 7/9

2013-09-1619:54:34
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Upp tidigt även denna morgon för lite äventyr i NYC.

Vi tog tåget in till Penn station och tunnelbanan till 8 ave för lite sightseeing buss. Vi åkte runt i hela downtown manhattan, vilket även för mig var jättekul :) Det var vad vi gjorde i princip hela lördagen. Men vi åkte hem tidigt för att grilla med min värdfamilj.
När vi kom hem så var min vp's mamma, syster och bror där. Även min vm's morbror var där. Så Malin och Amanda fick träffa en stordel av släkten. 
Vi åt och drack och hade trevligt, sedan var det dags för oss att säga godnatt för att göra oss redo för ännu en dag i NYC :) 

Frågor & Svar

2013-09-1615:11:31
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)

Hejhej. 
jätteintressant att läsa om ditt liv i USA, funderar också på att åka så fort jag har tagit mitt körkort. 

Men jag undrar hur du fick ihop alla dina barntimmar man måste ha? Och hade du barn erfarenhet utanför släkten? 

Med vänlig hälsning Amanda

 

Hej, tack så mycket och vad kul! :DDet flesta barntimmarna hade jag samlat på mig under 3 år då jag var barnvakt åt min syster en hel del. Jag var även barnvakt åt vänner och mina systrars vänner :)

Friday 6/9

2013-09-1403:05:19
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Vi gick upp tidigt på fredags morgonen och träffade min värdfamilj. Amanda och Malin gav barnen massa paket och vi åt frukost och pratade. Sedan gjorde vi oss i ordning för en hel dag i NYC. 
 
Vi tog tåget in runt 11-tiden och gick direkt in på Macy's ;) hah. Sedan självklart in på Victorias secret vid Herald Square, där det även gjordes dagens första shopping. Sedan gick vi vidare in på Forever 21 och sedan in på Starbucks vid 5th ave för att sedan vandra ner till Madison Square Park där vi satt och fikade lite. 
 
Sedan tog vi tunnelbanan ner till downtown så vi kunde gå över Brooklyn Bridge. Sedan blev det tunnelbana till Times Square där vi käkade middag på Ellen's Stardust diner där personalen sjunger samtidigt som dem serverar. Riktigt cool diner! Ett tips till er som verkligen vill ha en broadway upplevelse! 
 
Efter middagen så gjorde vi lite midnattsshopping och sedan blev det dags att åka hem och sova efter 12h vandrande i den underbaraste staden av alla. 
 
 

Frågor & Svar

2013-09-1103:47:14
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (1)
Hej Paulina! 
Jag går mitt sista år på gymnasiet nu och jag är väldigt sugen på att dra som aur pair efter studenten. 
Jag har några frågor till dig. Hur var det med språket innan du kom in i det, kunde du mycket engelska innan och hur "anpassar" sig familjen till att man inte kan flytande eneglska i början? 
Tog det lång tid att komma in i det? 
Om man inte är jätte bra på engelska innan man åker, tycker du då personligen att det ska hindra en att åka eller tycker du att man ska köra på ändå och se hur det går? 

Din blogg har verkligen inspirerat mig och den är så rolig och spännande att följa!
 
Hej Felicia! 
Jag kände mig väldigt bekväm med språket när jag åkte. Jag har även studerat Engelska C på gymnasiet. Familjen anpassar sig bra och du kommer definitivt att märka att språket blir bättre och bättre. Det tog inte alls lång tid för mig att kunna ha en konversation utan att behöva abryta och komma på vad saker och ting hette. 

Jag tycker såhär: Vill du åka, så åk! Familjen förstår att du inte kan flytande engelska när du kommer och att du delvis är där för att lära dig bättre! ÅK ÅK ÅK! Det är vad jag rekomenderar :)

Tomt

2013-09-1103:43:11
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (0)
Sitter i soffan och kollar på fotboll med min vp. Är lite deppig just nu - mina systrar har åkt hem från att ha besökt mig från torsdag tills idag, tisdag. Nu är det tomt och tyst här hemma. Lite ledsamt... Jag saknar dem redan. 
 
Men jag får väl tänka positivt, vi ses om 87 dagar! På ett sätt så hoppas jag att det går snabbt, men å andra sidan så vill jag spendera så mycket tid jag kan med min värdfamilj. Jag vill inte ens tänka på hur sorgligt det kommer att bli att säga hej då till dem. 
 
Tänk att man kan komma en annan familj så pass nära att man känner sig som en i familjen. Vi har bara känt varandra i 10 månader men det känns som att jag alltid har känt dem. Jag har verkligen haft turen att få komma till en sådan underbar värdfamilj, vi har verkligen klickat. Magkänslan är verkligen det man ska gå på! 
 
 Hur eller hur så har denna veckan varit helt underbar! 
Mina systrar kom på torsdagskvällen och vi fnittrade hela vägen hem i bilen till Rahway. Dem träffade min vm och hennes mamma och sedan gick vi till sängs. Hela helgen tillbringade vi i NYC och självklart blev dem förälskade i min stad. Det har gjorts en massa shopping och mycket sightseeing! Denna veckan har jag verkligen turistat, något som inte hänt på minst 6 månader! 
 
Jag kommer att skriva ett inlägg om varje dag och lägga upp bilder :) 
Nu ska jag slappa lite innan jag ska lägga mig. Imorgon är det Back to reality! 
Puss på er. 
 
 

Here we go again!

2013-09-0204:33:00
Mitt år i USA
 •  Kommentarer (1)
Sorry för dålig updatering, igen! 
 
Min vm's moster har varit på besök, så jag har umgåts med henne och familjen mesta delen av veckan. 
Så i stort sett så har det inte hänt så där jätte mycket! Jobbat, slappat, jobbat, slappat. Ja ni vet, det gamla vanliga, fast med lite hjälp på traven ;) 
 
Igår träffad jag Tali, vi drog till Westfield och gick runt lite. Riktigt mysigt är det där! Vi käkade även på Five Guys, som har den BÄSTA hamburgaren ever! Munorgasm deluxe! Att en hamburgare kan vara så god, helt otroligt! När vi tryckt i oss dessa hamburgare fick vi sådan matkoma att det var en pina att ta sig till bilen igen. När jag körde hem var jag tvungen att sakta ner lite för jag blev så åksjuk! Fy!
 
Idag har varit en städar och scrapbooking dag. Gjorde klart dem fotona jag hade skrivit ut och nu är mitt album i princip fullt. Jag är bara på boston bilderna!?!?! Jag har 6 månader till att fylla med! herre min gud, hur ska det här gå?!!
 
Längtar så otroligt mycket tills mina systrar kommer hit! Vi kommer ha såååå kul och det ska bli så roligt. Att få visa upp världens bästa stad, se deras miner och höra deras "wooow!", hihi.
 
Saknar er där hemma! Men nu är det bara 97 dagar kvar. Kan ni tänka er, det säger bara poff sen är jag hemma! Jag skickar hem en matlista snart mammis så du kan börja planera ;) haha. 
 
Nu ska jag sova, jobbdags imorgon igen! 
Puss på er. 
 
 
Ah jusste! Jag bakade biscotti idag, så jäääääkla goda blev dem! Till och med min vp som inte tycker om det, gillade dem. Dem är smaksatta med vitchoklad och pistaschnötter :) Mummms!
 
 
 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin