There's not enough time

2012-10-3118:57:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Det händer inte alls mycket just nu förutom att tiden går alldeles för fort. Kollade i min kalender igår och insåg att nästa vecka åker jag.. Det var ju alldeles nyss flera veckor kvar till avresa nu är det bara en vecka?! Nu börjar det verkligen att kännas, har en konstant klump i magen som vänder sig direkt när någon nämner USA. Jag börjar smått att inse att jag verkligen ska åka bort. 
 
Påbörjade min packlista idag med och insåg ganska snabbt att jag inte har en aning om vad jag ska packa ner? vad behöver man liksom? som inte får väga över 23kg?? svårt som satan ska ni veta. Fick även hem mitt internationella körkort idag med, snabbt gick det! Växlade också in de sista dollarna som behövs så nu är allting klart. Pappa går här hemma och suckar och pustar hela tiden, tror han är lite orolig. Min pappa <3
 
Min värdfamilj har fortfarande inte hört av sig efter stormen Sandy, men jag hoppas att de gör det snart. Har inte en aning om hur det är där borta. Dem kanske inte har någon ström eller internetuppkoppling. Har ingen aning. Men jag lovar att uppdatera när jag vet. Har läst bloggar av au pairer som bor i närheten av området och de är inte så hårt drabbade som delar av NY men de har ingen ström osv. Så vi får se hur det ser ut. 
 

"Frankenstorm"

2012-10-2818:02:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Är lite orolig för min värdfamilj i NJ och Fanny som också befinner sig där. Det pratas om att "Frankenstormen" kommer att komma till NJ och NY. Den värsta stormen på 100 år tydligen. Jag hoppas verkligen att det inte blir som amerikanarna har förutspått att det kommer att bli - katastrof. 
 
Min värdmamma berättade att de har bunkrat upp med batteri, ficklampor, ljus, mat och vatten. Transporten kommer även att ställas in vilket gör att min VP eventuellt inte kommer att jobba (han jobbar i NY). Svårt att sätta in sig i situationen dem har där borta. Men jag håller tummarna för att det inte blir så katastrofalt som dem säger att det kan bli. 
 
Fick även tummen upp att visa bilder på familjen, så håll ut kik för ett annat inlägg! :)

Tinker Bell & the secret of the wings

2012-10-2811:14:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Idag har jag och lilla Emmis varit på bio och sett den efterlängtade och nya filmen om tingeling. Undra vem som var mest ivrig - jag eller Emma? haha. Vi åt mc donalds' innan också. På bussen in mot staden så lärde jag Emma lite hur man tar kort och så fick hon låna min kamera och fota lite. Hon blev helt såld och fotade allt möjligt. Tänkte att jag skulle lägga upp lite bilder från våran dag tillsammans och lite bilder som Emmis har fotat :) Jag måste ju föra över mina kunskaper till någon innan jag åker så att jag får se lite fina bilder jag med :)
 

A heart made of gold

2012-10-2621:56:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Har köpt mig ett halsband som man kan sätta foton i. Så jag har satt in ett kort på mamma och ett på pappa. Tänkte att det här hjärtat (mamma & pappa) skulle få följa med mig till USA och på mina äventyr :) Egentligen så är det ett bästishalsband så jag ger det andra halsbandet till min systerdotter och guddotter Emma, med en bild på mig och henne i som hon kan ha :)

 
 

Sista klubbkvällen för ett år

2012-10-2522:31:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Har varit i staden idag med storasyster och inhandlat lite nödvändigheter inför mitt år i USA. Passade även på att växla in mina första dollar. Vilken känsla det är att hålla dollar i handen haha! 
 
Eftersom att de inte har Make Up Store i USA så var jag tvungen att köpa på mig lite produkter som jag älskar och behöver. Hur ska jag överleva utan alla roliga klubbkvällar som hålls varje månad?? Det årterstår att se. Shoppade gjorde jag i alla fall! 
 
För övrigt så betalade jag även in min plusförsäkring idag så förhoppningsvis så kommer papperna nästa vecka. Skickade in min ansökan om internationella körkort idag med. Så nu är allting klart. Ska bara packa sen kan jag åka! 
 
Snälla storasyster betalade min bussbiljett härifrån Kalmar till Arlanda, tack snälla du <3
 
Nu ska jag bara njuta av livet en stund innan läggdags, känner att jag är riktigt lycklig idag! 
 
<div
 
Pappa sa att jag inte skulle dricka mer coca cola, så jag ska från och med nu bara dricka vitamin vatten ;)
 
 
 
 

Cheeeeck!

2012-10-2512:17:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)

Och nu har vi lite fler saker att bocka av på listan.. 18 dagar kvar mina vänner och jag har inte varit mer redo nu! 

 

[x]Förnya mitt pass

[x]Betala och hämta ut nya passet

[x]Kopiera mitt pass

[x]Boka tid för hälsoundersökning

[x]Ansöka om polisregisterutdrag för utlandsvistelse

[x] Betala polisregisterutdrag för utlandsvistelse

[x]Kopiera slutbetyget för gymnasiet

[x]Skriv under ”Agreement form”

[x]Ta kopia av körkort

[x]Gå på intervju

[x]Aupair video

[x]Slutföra ansökan

[x]Matchningsprocessen/Tacka ja till en familj

[x]Köpa presenter till familjen

[x]Ta foton till visumet & internationella körkortet

[x]Fyll i DS-160 online + skriv ut confirmation page

[x]Signera visumansökan

[x]Beställa personbevis 120 - alla relationer, tas med till ambassaden

[x]Kontoutdrag att ha med till ambassaden

[x]Betala visumavgift till ambassaden (bankgiro 5452-8948) på banken

[x]Fixa ett rekomenderat brev till visumet

[x]Besök/intervju på ambassaden 

[x]Göra klart pre-depature project

[x]Ring STS-kontoret och meddela när jag fått mitt visum

[x]Skaffa reseförsäkring med sporttillägg

[ ]Säga upp mobil-abonemanget/byta ägare

[ ]Framkalla foto att ta med

[ ]Ansöka om internationellt körkort hos motormännens riksförbund (ca 2 veckor innan avresa)

[x]Skriva packningslista

[ ]Skriva ut flygbiljetter

[x]Fixa en liten resväska till handbagaget

[x]Fixa en passväska

[ ]Eventuellt boka buss till Sthlm

[x]Fixa en adapter

[ ]Börja packa

[ ]Boka in träffar med alla innan jag åker

[ ]Säga hej då till alla 11/11-2012

[ ]12/11-2012 Lämna Sverige!!!

Frågor & Svar

2012-10-2320:07:00
Frågor & Svar
 •  Kommentarer (0)
Hej! 
Tänkte börja med att säga att du har en väldigt bra blogg och det är jättekul att läsa om alla au pair förberedelser eftersom jag själv ska åka som au pair till usa nästa år :) 
Tänkte bara fråga vad du tycker om sts? För jag har också tänkt åka med sts, så finns det något som du tycker har varit dåligt med dom? Min andra fråga är hur många timmar barnerfarenhet har du? 

Hoppas du får det riktigt bra i usa!! :) 
/Amanda
 

Hej Amanda!
Tack så jätte mycket, och vad kul för dig :D
Jag tycker STS har är jätte bra, i alla fall för mig. Visserligen tar de ju en avgift för att ansöka men det spelar egentligen ingen roll då de fortfarande inte är den dyraste organisationen. Dem har varit väldigt snabba med att svara på mail och på telefon. Så än så länge har jag inte upptäckt något som är dåligt med dem. Jag minns inte riktigt hur många timmar av barnerfarenhet jag har men ca 1200 timmar skulle jag tro att det var. Det krävs 200 timmar barnerfarenhet av barn under 2 år om du vill gå infants-programmet som jag ska gå :) Har du fler frågor så är det bara att fråga på! :)

A missing part

2012-10-2315:24:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (1)
Sitter här i köket och letar musik till mina spellistor jag håller på att skapa. Lägger ut några smakrpov senare när jag blir klar (Om jag blir klar). Systersonen har varit på besök idag medans syster och svåger har varit och storhandlat. Han är så himla mysig och gosig och pratglad haha. Han "pratar" hela tiden nu och idag skällde han på mig med, jätte arg var han haha. 
 
Kom på mig själv nyss att jag nästan började gråta när jag lyssnade på Nicki Minaj - Starships. Hallå!? hur kan man börja lipa till den? Miley cyrus - When I look at you, den kan man gråta till, det är ok. Men Nicki Minaj? Någonting är fel. Jag känner det. Har på sista tiden nu kännt mig lite småkonstig, som att det är någonting som saknas. Jag vet inte vad. Men det är någonting. Samtidigt känner jag mig stressad och det förstår jag inte varför. Jag har ju allting klart. Bara internationella körkortet kvar och växla pengar. Vilket jag ska göra i veckan hade jag tänkt. Så det är inget att stressa över. Jag har absolut inget att stressa över ändå så känner jag mig det? Hmm.. Frågan är om det inte är resfeber? usch. fy. 20 dagar kvar mina vänner. 20 dagar. 
 
min älskade systerson <3

No subject

2012-10-2123:24:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Har inte så mycket att uppdatera om just nu. Går mest runt och är nervös. Det börjar att gå upp för mig mer och mer nu att jag verkligen ska flytta. Att jag ska bo hos några andra. När jag tänker på det så bara längtar jag tills jag får åka för jag vet vilken underbar familj jag kommer till. Jag måste börja fokusera mer på det, på allt det positiva som det här för med sig och sluta tänka på det sorgliga och alla tårar som kommer att fällas. Dem tankarna ska bort bort bort. 
 
Farmor bjöd på kinamat igår, hon är så snäll den lilla tanten. Kommer verkligen att sakna henne och farfar. Man inser ju nu hur lite man verkligen uppskattar det man har här hemma. Att det ska ske någon stor förändring för att man alltid ska inse det är lite tragiskt faktiskt haha. Skulle tagit med mig kameran igår och fotat lite, men glömsk som jag är så glömde jag den! 
 
Instagram bilder får duga för tillfället...
 
 
 
 

låtlista

2012-10-1920:11:00
Musik
 •  Kommentarer (0)
Jag tänkte att det kanske vore dags att sätta ihop en liten låtlista som jag kan lyssna på under tiden jag färdas till Stockholm och vidare över atlanten. Tänkte att jag skulle slänga upp några låtar jag tycker är bra, och har ni några tips på en bra låt/ar så varsågoda att dela med er, jag är öppen för förslag! 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Att bli au pair - steg 5

2012-10-1722:51:00
Att bli au pair - steg för steg
 •  Kommentarer (1)
Nu är du ännu nämre ditt liv i USA. Det enda som ska fixas innan du åker är ditt visum och ditt internationella körkort. Nu är du fruktansvärt nervös och tänker på allting som kan gå fel och frågar dig själv hela tiden varför du gör detta. 
 
När du har fått hem visumpapperna är det dags att fylla i online ansökan och beställa tid på ambassaden. När du har gjort det är det bara att vänta tills dagen med stort D kommer och det är dags att besöka den välomtalade ambassaden som alla är så nervösa att besöka..
 
Du får ställa dig bakom en skylt där det står att de som söker ett "nonimmigrant visa" ska stå och sedan får du vänta tills vakterna i ett litet hus säger att det är ok för dig att komma in. De tar ditt pass och bockar av dig på en lista och så får du visa undersidan av dina skor. Sedan är det en säkerthets kontroll som på en flygplats med metalldetektor och röntgenmaskin. Dina elektroniksaker lämnas in och du får ett nummer som du lämnar tillbaka när du går ut för att få tillbaka dem. 
 
Du får sedan gå in i ett annat hus som är mega stort. När du kommer in får du ta en nummerlapp och vänta på ditt nummer. Sedan får du lämna in alla papper och sedan sitta och vänta tills ditt namn ropas upp. Du ska nu lämna fingeravtryck. Sedan får du sitta och vänta igen tills du hör ditt namn ropas upp. Då får du upp ge vad du ska göra i USA. Eftersom jag ska åka som au pair frågade hon vart jag skulle vara och berätta om min familj. Sedan sa hon: "your visa has been approved and will be sent to you within 12 days." Det var bara att tacka och bocka och gå ut i kylan igen. Det var inte alls mycket folk när jag var där så allt som allt tog det ca 30min för mig.
 
Så det är verkligen ingenting att oroa sig för. Vet man vad man ska göra och allt sådant där i USA så behöver man icke vara nervös för att inte bli godkänd :) Nu är detta över och nu är det bara att vänta på den stora stora dagen - avresan...

Stockholm in pictures

2012-10-1713:56:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

on my way

2012-10-1509:41:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
sitter på bussen på väg till Stockholm, på väg till ambassaden. Om ni bara visste hur illa jag mår just nu! Så fruktansvärt nervös.. har jag glömt något? skrev jag fel i ansökan? skrev jag ner rätt tid? åååh. jag ber till gud att allt ska gå bra! 
 

Target

2012-10-1414:42:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Satt här i min ensamhet och funderade lite på vad som behövs inhandlas när jag kommer till USA. Hårfön, plattång, osv. Jag orkar inte släpa med mig det från sverige. Så ofta fixar jag inte håret just nu, det är i den där längden där det enda som passar är att ha det uppsatt haha. Helt plötsligt så kom jag att tänka på target. Gick in och kollade på internet vad som fanns där (typ allt?). Typ som ullared här i Sverige hahah. Sen kollade jag upp hur långt ifrån mig det ligger. Eeeh, I'm in heaven?? 7 MINUTER IFRÅN MITT HEM!! haahah :D underbart! för $40 får jag en hårfön,plattång och locktång. SJUKT! :D

 
För övrigt så är det sista dagen i Sverige för en tjej som jag har börjat prata lite med och som kommer att bo i NJ med :) Jag är så nervös för hennes skull (på ett bra sätt). Längtar tills jag får åka :) Läs hennes blogg här: http://fannymattila.blogg.se
 

One month to all the goodbyes and a hello to my future

2012-10-1314:49:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (1)
En månad kvar och jag vill att det ska gå så fort! Just nu så orkar jag inte vänta, jag vill bara åka. Lämna lilla landet lagom. Men som så många andra au pairer har jag drabbats av dessa känslomässiga upp och nedgångar. Om en liten stund kan jag garantera er att jag kommer vilja göra allt annat än att lämna Sverige. Men det här är någonting som jag vill göra och som garanterat kommer att vara nyttigt för mig. Jag vill gärna veta hur allting kommer att gå till innan jag gör någonting och jag är den som alltid övertänker allting. Nu är jag i denna position som jag verkligen inte gillar - jag har ingen aning om vad som kommer att hända. *klump i magen*
 
På tisdag är det besök på ambassaden och har jag fyllt i något fel så att jag inte kan få något visum så kommer jag seriöst skjuta mig själv. Det är nog det värsta som kan hända just nu - inget visum. Jag är i en fas just nu där jag bara tänker på allt som kan gå fel, hela tiden. Jag måste försöka ändra på det och bara tänka positivt! På allt bra som kommer att hända! 
 
Jag har satt upp en nedräknare bredvid sängen där jag kryssar för varje dag som går. One day closer to my future...

The books has arrived!

2012-10-0914:06:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (2)
Nu är äntligen böckerna här som jag beställde till min VF :) jätte fina är dem! Så nu ska jag bara slå in dem och sen är alla paket klara :D Can't wait!

check & check!

2012-10-0902:36:47
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)

Lite fler saker att bocka av från listan nu...

 

[x]Förnya mitt pass

[x]Betala och hämta ut nya passet

[x]Kopiera mitt pass

[x]Boka tid för hälsoundersökning

[x]Ansöka om polisregisterutdrag för utlandsvistelse

[x] Betala polisregisterutdrag för utlandsvistelse

[x]Kopiera slutbetyget för gymnasiet

[x]Skriv under ”Agreement form”

[x]Ta kopia av körkort

[x]Gå på intervju

[x]Aupair video

[x]Slutföra ansökan

[x]Matchningsprocessen/Tacka ja till en familj

[x]Köpa presenter till familjen

[ ]Ta foton till visumet & internationella körkortet

[x]Fyll i DS-160 online + skriv ut confirmation page

[x]Signera visumansökan

[x]Beställa personbevis 120 - alla relationer, tas med till ambassaden

[x]Kontoutdrag att ha med till ambassaden

[x]Betala visumavgift till ambassaden (bankgiro 5452-8948) på banken

[x]Fixa ett rekomenderat brev till visumet

[ ]Besök/intervju på ambassaden 

[x]Göra klart pre-depature project

[ ]Ring STS-kontoret och meddela när jag fått mitt visum

[ ]Skaffa reseförsäkring med sporttillägg

[ ]Säga upp mobil-abonemanget/byta ägare

[ ]Framkalla foto att ta med

[ ]Ansöka om internationellt körkort hos motormännens riksförbund (ca 2 veckor innan avresa)

[ ]Skriva packningslista

[ ]Skriva ut flygbiljetter

[x]Fixa en liten resväska till handbagaget

[ ]Fixa en passväska

[ ]Eventuellt boka buss till Sthlm

[ ]Fixa en adapter

[ ]Börja packa

[ ]Boka in träffar med alla innan jag åker

[ ]Säga hej då till alla 11/11-2012

[ ]12/11-2012 Lämna Sverige!!!

Pre-depature project

2012-10-0822:35:00
Videos
 •  Kommentarer (0)

Mitt pre-depature project. 

Shopping

2012-10-0600:39:28
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Jag har egentligen inte så mycket att uppdatera om. Var inne i stan idag och inhandlade det sista på inköpslistan (förutom en adapter). Slänger upp ett par bilder här så får ni se. Ska även maila familjen och fråga om det är ok att lägga ut bilder på dem här på bloggen :)
 
(Ja jag vet att bilderna inte är roterade, men jag orkar inte ändra på det..)


En liten resväska att ha på flyget. 


Ett resekit till väskan på planet. 


Lilltjejen fyller 3 år snart så jag tänkte vara en bra au pair och skicka lite presenter :)


Mitt pre-depature project är finally klart! Tänkte göra en liten video så ni får se hur det ser ut inuti :)

A lot to do

2012-10-0317:37:15
Pre-depature
 •  Kommentarer (1)
Sitter och letar billiga hotell som en idiot. Varför är man inte rik för? Hur eller hur så har jag bokat tid på ambassaden den 16 oktober! Vi får se hur det går haha. Jag hoppas verkligen att det går bra!

Nu när man bokar till ambassaden så känns allt mycker mer verkligt på något sätt. Förut har det varit så att man har pratat om det mycket och förberett lite då och då. Men nu, nu ska jag fixa mitt visum där allting måste vara perfekt, gör jag något fel eller glömmer något får jag inget visum. Om några veckor ska jag åka liksom. Jag har sömnproblem nu men vad fasen kommer jag att ha dagarna innan jag lämnar Sverige? Nej, jag vill inte ens tänka på det. Usch. 

Brev från STS!

2012-10-0213:02:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Gud vad jag älskar att få brev just nu! Speciellt stora brev haha. Fick i alla fall brev från STS idag - mina visumpapper. Jag läste igenom och fattar noll? Det blir en lång dag för mig idag.. Ska börja gå igenom papperna nu och försöka mig på online ansökan som man ska göra. Wish me luck! 
 
 
Annars händer det inte alls för mycket just nu. Jag går här hemma och räknar ner dagarna för avresa. Sjukt. Sinnessjukt. 

6 weeks, 42 days, 1008 hours, 60538 minutes

2012-10-0115:25:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Insåg precis att det bara är 6 VECKOR kvar! 6... Klumpimagen.se 
Det är sjukt vad tiden går snabbt. Läser om alla som åker iväg nu och som är jätte taggade och nervösa. Men jag kan inte riktigt fatta att det är jag om bara några veckor? Jag får inte ihop den ekvationen. Helt sinnes sjukt! Vad har jag gett mig in på? haha. Näe, it's to good to be true!! 
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin