To do list - before departure

2012-09-3019:09:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)

[x]Förnya mitt pass

[x]Betala och hämta ut nya passet

[x]Kopiera mitt pass

[x]Boka tid för hälsoundersökning

[x]Ansöka om polisregisterutdrag för utlandsvistelse

[x] Betala polisregisterutdrag för utlandsvistelse

[x]Kopiera slutbetyget för gymnasiet

[x]Skriv under ”Agreement form”

[x]Ta kopia av körkort

[x]Gå på intervju

[x]Aupair video

[x]Slutföra ansökan

[x]Matchningsprocessen/Tacka ja till en familj

[x]Köpa presenter till familjen

[ ]Ta foton till visumet & internationella körkortet

[ ]Fyll i DS-160 online + skriv ut confirmation page

[ ]Signera visumansökan

[ ]Beställa personbevis 120 - alla relationer, tas med till ambassaden

[ ]Kontoutdrag att ha med till ambassaden

[ ]Betala visumavgift till ambassaden (bankgiro 5452-8948) på banken

[ ]Fixa ett rekomenderat brev till visumet

[ ]Besök/intervju på ambassaden 

[ ]Göra klart pre-depature project

[ ]Ring STS-kontoret och meddela när jag fått mitt visum

[ ]Skaffa reseförsäkring med sporttillägg

[ ]Säga upp mobil-abonemanget/byta ägare

[ ]Framkalla foto att ta med

[ ]Ansöka om internationellt körkort hos motormännens riksförbund (ca 2 veckor innan avresa)

[ ]Skriva packningslista

[ ]Skriva ut flygbiljetter

[ ]Fixa en liten resväska till handbagaget

[ ]Fixa en passväska

[ ]Eventuellt boka buss till Sthlm

[ ]Fixa en adapter

[ ]Börja packa

[ ]Boka in träffar med alla innan jag åker

[ ]Säga hej då till alla 11/11-2012

[ ]12/11-2012 Lämna Sverige!!!

och där var biljetten bokad...

2012-09-2722:02:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Checkade in på aupairroomet för att kolla om något nytt hade kommit upp, har blivit en vana nu. Trodde inte att det hade hänt något, men ack så fel jag hade. Möttes av detta meddelandet:
 
Var genast tvungen att kolla vad som dök upp om man klickade på "Get Flight Itinerary" och där var den - min flygbiljett till USA. Till min dröm. Gissa om jag fick ont i magen nu? haha :D
 

Att bli au pair - steg 4

2012-09-2714:50:00
Att bli au pair - steg för steg
 •  Kommentarer (1)
Det är nu du har hittat din underbara familj som du ska bo hos och ta hand om deras fina barn. Det är nu längtan börjar ta fart på riktigt och to do listan växer och växer! Nu börjar ned räkningen...
 

När du har hittat din familj är det dags för matchning. Du får ett mail av aupaircare när familjen har matchat med dig och kan sedan gå in på ditt aupairroom där du finner detta:
Du kan nu gå in och läsa mer om familjen och området de bor i. Du finner även en lista med aupairer i området du kommer att bo i och som du kan kontakta. Det är även dags att betala in medlemsavgiften (3350kr) och vänta på att visumpapperna ska dyka ner i brevlådan och förbereda dig för ditt livs äventyr! 

the presents are wrapped

2012-09-2620:41:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
*irriterad tjej*
Skrev nyss ett helt inlägg om gårdagen och lade upp massa bilder och helt plötsligt loggas jag ut och självklart sparas inte inlägget.....
 
Hur eller hur så har jag åkt på en jäkla förkyldning och jag är helt slut i kroppen. Jag tillbringade hela dagen på ullared med syser och bokstavligen talat Shopped til' we dropped. haha. Har även fått hoppa in en vecka och jobba med pappa vilket betyder upp tidigt på morgonen = jag aptrött. Visserligen är det bra träning inför USA. Som jag btw närmar mig sakta men säkert. 
 
Har i alla fall handlat klart alla presenter till familjen nu, beställde 3 böcker idag som kommer i nästa vecka. Sen är det bara visum och internationellt körkort kvar. Och plusförsäkringen. Har även betalat in medlemsavgiften till STS. Gutt!
 
Slänger upp bilder på presenterna! Hoppas familjen blir galda för dem :)
 
Till bebis: 2 bodys med Lilla Anna och Milla (alfons kompis), 2 tygböcker, den till vänster går att bada med.
 
Till lillkillen: Pussel med lastbilar (han älskar lastbilar), boken Max vagn.
 
Till tjejan: Playdoh lera, bok Petsson och Findus
 
Till föräldrarna: Bok om Sveriges traditioner

Congratulations on Your match!

2012-09-2420:29:00
Matchningsprocessen
 •  Kommentarer (0)
Kollade nyss mailen liten snabbt och såg att jag hade två meddelanden från aupaircare. När jag läste vidare insåg jag att familjen nu har matchat med mig och herregud vad fjärilar det dök upp i magen på mig! Visst, vi har bestämt sedan länge att vi skulle matcha bara det att de var tvungna att göra en in-home intervju först. Men eftersom att jag inte har fått bekräftat att vi har matchat så har man ju gått och varit nervös för att de ska ändra sig. Men NU, finally, har vi matchat och nu är allt verkligen på riktigt! Now it's no turning back! Den 12 november lyfter planet!

Det är så kul i aupairroomet nu, det har dykt upp nya saker och jag har fått en lista med en massa andra aupairer i området och en är svensk :D Henne ska jag kontakta direkt hihi!

Att bli au pair - steg 3

2012-09-2400:46:00
Att bli au pair - steg för steg
 •  Kommentarer (0)
Du är nu redo att gå vidare till nästa steg - att submitta din ansökan. Nervositeten ökar och det pirrar härligt i din mage. Det är nu eller aldrig! 
 

När du är klar med din ansökan, har ringt till STS och godkänt den, är det dags att submitta den. 
STS i sin tur godkänner den och din ansökan skickas iväg till USA för granskning.
När de har godkänt den är du nu, POFF, i matchningsprocessen! Det är nu det blir extra nervöst och spännande.
Det är nu du kommer, bokstavligen talat, bo i din mail. Jag vet inte hur många gånger i minuten som jag kollade den för att se om jag hade fått en matchning. Helt galet är det! 
 
När en familj är intresserad av dig, kommer du att få ett mail av aupaircare, att familjen har valt dig för en intervju och att du kan gå in på ditt aupairroom och läsa om familjen. (Läs du har 72timmar på dig innan informationen om familjen försvinner, detta visste inte jag och antog att familjen inte var intresserad längre.) Familjen kontakar sedan dig eller tvärtom, för att bestämma en tid för intervju. Där efter är det upp till dig om det kändes bra eller dåligt. Såhär håller det på tills du har valt en familj att matcha med! 
 
 

My country's holiday customs

2012-09-2317:24:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (1)
Det är ganska lustigt att när man ska skriva och berätta om någonting som man vet hur allting fungerar och ser ut så kommer man inte på ett enda ord. Så är det för mig just nu. Ska skriva om våra traditioner här i Sverige, hur de fungerar, vad man gör osv. Det är helt tomt där uppe i knoppen. Kan höra luften susa och ett svagt eko som ekar mellan väggarna där uppe. Herregud!

Gick med i en grupp på facebook innan, med en massa andra au pairer. Hur kul som helst! Längtar verkligen tills det är min tur att åka (även att jag är livrädd). Sitter och kollar på lite böcker och presenter vid sidan av. Vet nog vad jag ska köpa. Ska även till ullared på tisdag med syster så det blir nog lite presenter då med :) Slänger upp en bild eller två när jag har inhandlat dem!

Om någon har bra tips på vad man kan köpa till värdföräldrarna, så får ni jätte gärna berätta ;)

Att bli au pair - steg 2

2012-09-2300:53:00
Att bli au pair - steg för steg
 •  Kommentarer (0)
Du har nu blivit kontaktad av personen som ska intervjua dig och kommit överens om datum,tid och plats. Nervositeten växer och det är nu dags att checka av lite på "to-do-listan"...
 

Innan det är dags för intervjun är det en del papper som ska fyllas i, skickas efter och kopieras. Nedan finns en lista på allting som ska tas med till intervjun:
  • Medical Form (Om du inte varit på läkarundersökningen vill vi att du meddelar intervjuaren när du har en tid)
  • Polisregister (Om du inte fått det innan intervjun meddelar du intervjuaren när du beställde det och betalade)
  • 2 st Childcare References (Ska vara från två olika personer/ställen och du får ej vara släkt med dem)
  • 1 Personal Reference (Ej släkt och ej jobbat med barn med denna person)
  • Au Pair Agreement (Signera både på fram och baksida)
  • Kopia på körkort
  • Kopia på pass
  • Kopia gymnasiebetyg

När detta är gjort är det äntligen dags för nästa steg - intervjun. Jag säger som alla andra säger: det är inget att vara nervös inför. Intervjun beräknas ta upp till 1h. Min tog 2h om inte mer, men tjejen som intervjuade mig bodde på samma gata som mig (otroligt nog) och vi hade så mycket gemensamt och mycket att prata om så det drog ut på tiden lite. Under intervjun kommer ni att gå igenom dina uppgifter och småprata lite sedan börjar den "riktiga" intervjun som sker på engelska, där får du svara på en hel del frågor samt göra ett test med ca 70 frågor som avgör om du är psykiskt sjuk. Du får även chans att ställa frågor om det är något du undrar över. 
 
Cirka en vecka efter intervjun får du ett mail av STS att de har fått in alla papperna och att det ser bra ut/dåligt ut. Därefter är det bara att sätta igång och göra klart ditt aupairroom. 

Det börjar närma sig

2012-09-2223:38:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Har precis kollat på The never ending story, vilket var evigheter sen man gjorde. Har för mig att den skulle vara jätte bra, men det var den inte. Finns ju en till, kanske är den som är bra? 
 
Hur eller hur, fick ett mail förut från min VM om att allt äntligen är klart och att vi borde komma igång med allt annat pappersarbete på måndag, vilket betyder att vi äntligen kan matcha, vilket betyder att jag kan skaffa mitt visum! Dagen med stort D börjar att närma sig med stora steg och jag fasar för dagen då jag ska säga hej då till min familj. Jag är livrädd! 
 
Tankarna bara flödar i huvudet på mig just nu. Jag är så nervös och rädd, glad och exalterad, sorgsen och ivrig. Jag vet inte vart jag ska ta vägen. På dagarna går jag runt och kan knappt bärga mig till den 12 november, men på kvällarna, innan jag somnar, oj vad rädd jag är. Hur jobbigt är inte detta? Detta är det mest psykiskt påfrestande jag någonsin har gjort. Men jag ska klara det! Jag vet att jag kan! 

Att bli au pair - steg 1

2012-09-2122:22:00
Att bli au pair - steg för steg
 •  Kommentarer (0)
Att bli en au pair är ingenting som sker över en natt. Det krävs mycket tid och tålamod innan man är där, på andra sidan atlanten eller vart man nu har bestämt sig för att åka. Jag har valt att åka till USA för att det alltid har varit en dröm för mig att få uppleva deras kultur och känna på hur det är att leva som en amerikansk familj. 
 

För att komma igång behöver du välja en organisation du vill åka med. Jag valde STS för att, enligt mina undersökningar, är de bästa att åka med. (Bra service, bra "skola", bra värdfamiljer) Självklart ska du välja den organisationen som du känner är bäst för dig. De kändaste organisationerna är STS, Culture Care och Skandinaviska institutet. I alla fall de som jag vet om. 
 
När du har valt organisation kan du välja att först gå på ett informations möte och höra vad andra au pairer säger och du har även chans att ställa frågor. Efter det skickar du in en intresseanmälan om att du vill bli au pair. Efter det så kommer du att få ett mail av din blivande kontaktperson där du får reda på hur du ska gå till väga. För mig var det så att jag skulle betala in ansökningsavgiften (skulle du av någon anledning inte bli antagen så får du dessa pengar tillbaka). Kort där efter får du ett nytt mail där det står att de har mottagit din betalning. Du får även en länk till ditt aupairroom, där du kommer att tillbringa mycket av din lediga tid, och att du kommer att bli kontaktad inom en vecka för en intervju. 
 
 

In to the next step

2012-09-1817:35:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Värdfamiljen har nu haft sin hemma-intervju vilket betyder att vi äntligen kan matcha, tror jag? haha. Jag fattar ingenting, när man läser andra aupairers bloggar så verkar allting så enkelt. Men det är det inte. Inte för mig i alla fall. Hur som helst så vet jag i alla fall att jag får ett mail från aupaircare när familjen har matchat med mig så jag berättar när jag vet ;)

Funderar på att göra några inlägg, steg för steg, hur det går till när man ansöker som au pair. För de som är nyfikna och kanske vill ansöka. Jag vet ju själv hur jag kände innan jag ansökte, ville veta hur allting gick till osv.

Min fina mamma och pappa <3

Update: It's a baby girl!

2012-09-1317:45:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (1)
ååh så glad jag blev när jag fick mailet! Hon kommer att vara 10 veckor när jag kommer dit. Min VM skrev att det var jätte bra för då hinner jag umgås med henne i en månad och lära känna henne innan jag ska vara själv med henne. JAG VILL ÅKA NUUU!!!

A baby has been born!

2012-09-1317:00:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Skickade ett mail tidigare idag till familjen för att se om allting var okej där borta eftersom att jag inte har hört av dem på ett par dagar. Har nu fått svar och allting är underbart med dem - de har fått en liten bebis. Dock vet jag inte könet än, men får nog veta snart :) Fick veta att bebis var född och att de var hemma nu för att anpassa sig och att den 17 sep. kommer någon för att göra en hemma-intervju, sen flyter nog allt på.
 
Har en sån härlig känsla i kroppen just nu. En längtan, ivrighet. Läser massa bloggar om aupairer som är i USA just nu, som har varit där en månad ca. Jag vill dit nu med! Så himla underbart. Can't wait! 
 
Gör inte allt för mycket just nu, hade tänkt kolla på första säsongen av Vampire Diaries.

Children loves to play with words

2012-09-0916:37:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Sitter här i soffan (som vanligt) och knåpar med mitt pre-depature projekt. Har nu lyckats komma till section 8, har varit barnvakt i helgen så har inte lagt ner någon tid på detta. Nu ska jag skriva om språk utvecklingen och vad man kan göra för att förbättra den. Riktigt intressant. Man lär sig något nytt hela tiden!

Väntar också på mail från bästa familjen som skulle maila bilder på mitt rum, så jag kan visa er det sen :) Dem har gäster hos sig som skulle åka hem nu i helgen så jag kanske får något mail i natt, kan man ju hoppas. Kan fortfarande inte fatta att jag ska flytta... till USA...i ett år...herre min gud. ont i magen!

63 dagar kvar...
 

Pure happiness

2012-09-0511:10:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja? Jag har så mycket känslor i mig just nu att jag borde klassas som en bomb.. Jag sprängs när som helst! En vän till mig att åkt till NY som au pair och är just nu i Connecticut läste jag. Gissa vad jag gör??

Jag börjar att lipa! När jag läste det tänkte jag att det var snart min tur att åka. Jag är så lycklig! Jag har hittat en underbar värdfamilj och om två månader åker jag på mitt äventyr. Det är helt sjukt! Samtidigt som det pirrar i hela kroppen och jag bara vill åka så är jag självklart ledsen också över att behöva lämna alla nära och kära hemma på ett avstånd jag helst inte vill tänka på. Tack gode gud att det finns Skype mina vänner. Annars hade jag nog inte klarat av det...

På tal om något annat. Min värdmamma skrev och sa att hon hade begärt en matchning med mig nu. Men det har inte kommit upp något på hemsidan eller på mailen? ååh allt detta nytt som jag inte förstår, jobbigt. Men det blir nog ingen Stockholm för mig i morgon ser det ut som. Vi får ta det som det kommer. Ska ringa chefen på mitt sommarjobb idag med och kolla om han har något jag kan göra i en månad så jag får lite extra cash! kan alltid behövas. Men men, det löser sig, som pappa säger :)

Section 3: Simple crafts and snacks

2012-09-0313:41:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (1)
Sitter här med mitt pre-depature project. Känns som att jag har hållit på i evigheter, dock är det bara några timmar. Jag är på section 3 utav 10...yaay! Jag förstår varför de skriver att man ska lägga minst 8 h på skiten, för det tar verkligen tid! Det är sjukt jobbigt, men roligt :) Ganska så intressant faktiskt, man lär sig nytt hela tiden.

Nu ska jag ta en liten paus och äta något innan min mage svälter ihjäl! Sen blir det att komma på en massa pyssel till olika högtider! detta ska nog gå bra :)

Pre-depature project & ny kategori

2012-09-0218:04:00
Pre-depature
 •  Kommentarer (0)
Nu sitter jag här, i soffan, med datorn i knät och papper överallt och som pricken över i:et har jag världens klump i magen. Har hunnit smälta det lite nu, allt som hände igår, mitt tal och alla tårar. Jag börjar att inse nu att jag åker om 2 månader, 60 dagar, lämnar min familj och alla vänner här hemma, för ett år, 365 dagar (för nu) i USA. Det är svårt att förstå att jag ska vara borta ett år utan min familj. Detta är något som jag verkligen vill, men jag har svårt att se det framför mig. Det är helt sjukt ahah, jag ska flytta till USA!

Nu sitter jag i alla fall och ska börja på mitt pre-depature project. Jag fattade ingenting om hur man skulle skriva eller göra, så jag fick lite hjälp av Malin, som intervjuade mig, och nu är det bara att sätta igång att skriva. Minst 8h måste jag lägga på detta, så det ska nog gå bra :)

60dagar kvar....

Födelsedagskalas blev gråtkalas

2012-09-0123:04:00
Matchningsprocessen
 •  Kommentarer (0)
Idag har vi haft kalas för mig, lillasyster och pappa eftersom att vi fyller år så nära inpå varandra. Så hela tjocka familjen kom och några till. Efter fikat och några drinkar kände jag att det var dags att hålla ett litet tal, vilket innehöll ett besked om att jag ska flytta till New Jersey.

Jag trodde inte då att alla skulle brista ut i tårar eftersom att de nu en tid har vetat att jag ska åka någon gång snart. Men ojoj vad alla grät och jag med. Men det är skönt i alla fall att veta att folk bryr sig :) Nu ska jag bara försöka övertala pappa att han inte ska vara orolig, blir nog svårt.. Han är ju trots allt min pappa <3

Nu ska jag lägga mig för att i morgon maila lite med familjen om datum och allt sådant där viktigt!
Aupairpaulina
En tjej på 21 år från lilla staden Kalmar som nu bor i Rahway, New Jersey, sedan den 12 November, för att arbeta som au pair i 1 år. Jag tar hand om 3 små söta barn som är 3år, 2år och en på 1år.

Kom och följ med mig på mitt livs äventyr!


dagar i USA

dagar kvar i USA

Follow on Bloglovin